Yeeaaah!!!

Moderator: Moderatorzy
aniaposz pisze:Nie wiem czy to dobre miejsce dla moich pytań i czy nie było gdzieś bardziej adekwatnego wątku, ale trudno, najwyżej się przeniesie.
Przejrzałam znowelizowaną Ustawę pod kątem kotów wolno żyjących, a więc tematu, który mnie teraz mocno interesuje. I jestem trochę zawiedziona. Bo koty wolno żyjące to jakby osobna kategoria, nie podpadająca ani pod zwierzęta bezdomne (zgodnie z Ustawą zdefiniowane jako takie, które kiedyś miały właściciela), ani pod zwierzęta dzikie, a więc nieudomowione. I teraz nie wiem na jakie przepisy Ustawy mogę się powoływać w przepychankach np. z administracją. Przyznam, że byłam pewna, iż Ustawa jasno zabrania wyłapywania kotów wolno żyjących i usuwania ich np. z piwnic. Nie doczytałam się takiego przepisu. Jaki argument, podparty jakim konkretnym przepisem, mogę wysunąć, domagając się otwierania piwnicznych okienek i w ogóle broniąc obecności kotów w piwnicach?
Zofia&Sasza pisze:No to czekamy na Nowy Roczek i hajda na pseuduchów!Dalej na targowiska!
Siać śmierć i zniszczenie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości