Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 12, 2011 14:56 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

to super!
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Śro paź 12, 2011 15:21 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Dziewczyny, a ja chciałam niesmiało przypomnieć o pani z Chełmu, która zaczepiła mnie w trakcie zbiórki. Czy ktoś mógłby podjechac z klatką łapką i chociaz tę ciężarną kotkę złapać? Zeby pani nie poczuła się zapomniana za bardzo...
Z tym, że trzeba będzie pani powiedzieć po fakcie, że coś było..np zagazowane jelita, a nie ciąża, bo ona nie wyglądała na taką, która zaakceptuje sterylkę aborcyjną. Pewnie sznowu zaczęłaby płakać....
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Śro paź 12, 2011 15:38 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

menial pisze:
mirmilka pisze:Chciałabym sie tylko zapytać czy ktoś odpowiedział pani z ogłoszenia?
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 51580.html

Dzwoniłam do tej Pani Sasiadki. Kotów jest ok. 30. Podobno w strasznym stanie? Do konca nie wiadomo. Pani właścicielka jest ok. 80-letnia i słabo współpracująca. Marlena poleciła zwieźć im karmę. Mam ją w samochodzie - sucha tescowa ze zbiórki, może trochę ryb, ale to nie wyczerpuje tematu. Pojadę pewnie jeszcze w tym tygodniu. Nie wyrabiam się. Nie podejme sie zaangazowania w to: tam te koty trzeba wysterylizować, poleczyć. Jednorazowa wrzuta karmy to mało. Jest ktos chętny.
.....................
Mama 18 swoich kotów, stocznie co drugi dzien (narazie w pojedynkę). Potem wraca Marlena, ale zostajemy tam tylko dwie i parę innych do rzeczy do skończenia. Przykro mi.
.....................

Monika, jak już ocenicie sytuację i priorytety, pamiętaj że na Piastowskiej wet ciacha tanio, z cenami samego leczenia już gorzej ale można się z nimi dogadać, a to zaledwie kilkaset metrów od tej ul Bałtyckiej no i oni nie hotelują więc tylko leczenie doraźne, ja niestety wciąż kwitne w łóżku chora ale pomogę w razie co. Myślę że fotki i uzbieranie pieniędzy na konto jest super pomysłem, pewnie sąsiadka pomoże, bo ta starsza Pani zapewne nie będzie w stanie leczyć kotów w domu jeśli jest taka potrzeba... może wet zgodziłby się na wizyty domowe?!
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro paź 12, 2011 17:19 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

mpacz78 pisze:Czy wszyscy już głosowali w ankiecie miau do KrakVetu ?!
Od prowadzącego różni na 13 głosów, jeszcze wszystko jest możliwe.

Zapraszamy, wszystkich działających i sympatyzujących z PKDT do głosowania!
viewtopic.php?f=1&t=133887

Obrazek

zagłosowałam , pozdrawiam :)

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Śro paź 12, 2011 17:37 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Jeszcze tylko 9 osób i jest przewaga!!!
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Śro paź 12, 2011 18:03 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

mirmilka pisze:Chciałabym sie tylko zapytać czy ktoś odpowiedział pani z ogłoszenia?
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 51580.html

Ogłoszenie ukazało się dwa tygodnie temu,wysłałam je do Moniki, miałyśmy tam jechać razem bo też w miarę swoich możliwości chcę pomóc ale Monika jest bardzo zajęta, więc skopiowałam ogłoszenie i umieściłam je jeszcze raz 9.10 aby nadal szukać rozwiązania i pomocy, Monika nadal jestem chętna do wożenia kotek na sterylki i do leczenia jeżeli będzie taka potrzeba,znasz moje możliwości ,jak będzie potrzeba to dzwoń.

Ala J

Od: Śro sty 27, 2010 14:32

Post » Śro paź 12, 2011 19:08 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Do tej pory nie dostałam sygnału od menial, żeby pójść na Bałtycką. Jest 20, myślę, że 80-letnia staruszka już i tak by nas nie wpuściła do domu obcych ludzi o tak późnej porze. Proponuję odłożyć wizytę na inny dzień.
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Śro paź 12, 2011 20:16 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Ewa, byłam z tą kociczką spod biblioteki u weta.
Ma paskudne te oczy jak obejrzeliśmy dokładnie, są te trzecie powieki poprzyrastane do rogówki. Z oczu i z nosa ropny wyciek. Ma podwyższoną temperaturę 38,4.
W uszach miała kopalnię świerzbowca, aż się ruszało - dosłownie.

Został zaordynowany antybiotyk doustnie, krople do oczu Tobrex, uszy już wyczyszczone.
Mam advocate to zaaplikuję niebawem, zobczę najpierw jak ogólnie funkcjonuje co do jedzenia itp..
Na razie trzeba wyleczyć infekcję antybiotykiem i zakrapianie oczu, potem być może konieczny będzie zabieg oddzielenia tych trzecich powiek od gałki ocznej.

Kicia jest u mnie, jest izolowana, mam nadzieję, że nic nie rozniosę na inne koty.
Bedę sie starała nią zająć najlepiej jak mogę. Napiszę na bieżąco jak sytuacja.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro paź 12, 2011 20:32 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

dziewczyny, jeszcze 5 głosów i będziemy mieć przewagę!!!!
Głosujcie w Krakvecie! Kiedy kończy się głosowanie?

maryjane82

Od: Nie paź 03, 2010 16:09

Post » Śro paź 12, 2011 20:40 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

maryjane82 pisze:dziewczyny, jeszcze 5 głosów i będziemy mieć przewagę!!!!
Głosujcie w Krakvecie! Kiedy kończy się głosowanie?

w sobotę 15tego o 19.15 tej

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Śro paź 12, 2011 20:47 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

jakby ktoras z was potzrebowala to mam dexametrason do oczu krople. antybiotyk ze sterydem, silny.

MagdaGdynia

Od: Śro gru 06, 2006 21:27

Post » Śro paź 12, 2011 22:25 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

mpacz78 pisze:Ewa, byłam z tą kociczką spod biblioteki u weta.

Ewa P., moja koleżanka z pracy, potwierdziła na 100 %, że weźmie ją do siebie 22 października po powrocie z urlopu. Myślę, że dziewczyna ma potencjał na DT, ale się boi, więc trzeba działać delikatnie, żeby nie spłoszyć ;)

PS. Zagłosowałam :)

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Czw paź 13, 2011 4:21 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Jesteśmy na drugim miejcu razem z Hospicjum Agn!!! A pierwsze miejsce ma przewagę jednego głosu!!!

Zaraz zwymiotuję z nerwów...

KaleidoStar

Post » Czw paź 13, 2011 6:36 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Kicia spod biblioteki, wczoraj jeść nie chciała, chyba była zmęczona tym wożeniem, wetami i ogólnie wyczerpana, ale rano rzuciła sie na saszetkę - więc chyba dobrze.
Jest słaba, ciągle śpi.
Ma faktycznie ciekawe futerko - jak Ewa powiedziała "pieprz z solą".
Wstawię dziś zdjęcia.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw paź 13, 2011 9:59 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Ale zjadła solidnie - więc chyba musi być dobrze.

Kurcze, w ankiecie prowadzą 3 grupy 'łeb w łeb' w tym my.
Dziewczyny trzeba uruchomić wszelkie miauowe kontakty - może tym razem się uda :ok:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]