zbój Karmelotek, słodki SzczyPiórek i złodziejska Pluskwa

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 10, 2011 20:14 Re: zbój Karmelotek, słodki SzczyPiórek i złodziejska Pluskwa

Kocuria pisze:hm, ty to tutaj chciałaś wrzucić, czy na fundacyjny przypadkiem? :wink:
lista ogłaszarek jest w pierwszym poście fundacyjnego wątku.

Oczywiście , że wysyłałąm na fundacyjny. złośliwy jakis ten internet, a ja się wściekałam, że mi posta zeżarło :lol:

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pon paź 10, 2011 20:19 Re: zbój Karmelotek, słodki SzczyPiórek i złodziejska Pluskwa

Tosza pisze:
Kocuria pisze:hm, ty to tutaj chciałaś wrzucić, czy na fundacyjny przypadkiem? :wink:
lista ogłaszarek jest w pierwszym poście fundacyjnego wątku.

Oczywiście , że wysyłałąm na fundacyjny. złośliwy jakis ten internet, a ja się wściekałam, że mi posta zeżarło :lol:

Toszu, wyślij mi na mail, to roześlę do wszystkich ogłaszarek. Komplet: zdjęcie + opis każdego kota + wiek, czy szczepiony/odrobaczany i namiary na Ciebie.
Kocuria, sorry za oftop ;)

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Wto paź 11, 2011 23:12 Re: zbój Karmelotek, słodki SzczyPiórek i złodziejska Pluskwa

mam fobię że któryś futrzak ucieknie, ilekroć ktoś wchodzi do/wychodzi z mieszkania :| czyli wstaję, latam, cikciam, liczę, sprawdzam, proszę o uważanie, współlokatorzy się wyrozumiale ale coraz mniej cierpliwie zgadzają... a ja świruję. brrr.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Śro paź 12, 2011 4:57 Re: zbój Karmelotek, słodki SzczyPiórek i złodziejska Pluskwa

Kocuria pisze:mam fobię że któryś futrzak ucieknie, ilekroć ktoś wchodzi do/wychodzi z mieszkania :| czyli wstaję, latam, cikciam, liczę, sprawdzam, proszę o uważanie, współlokatorzy się wyrozumiale ale coraz mniej cierpliwie zgadzają... a ja świruję. brrr.

Rozumiem Cię. Ja przed wyjściem z domu, przed pójściem spać, zaraz po wejściu do mieszkania oraz w sytuacjach, kiedy więcej osób się kręci, też robię kotom "kolejno odlicz!"
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro paź 12, 2011 8:49 Re: zbój Karmelotek, słodki SzczyPiórek i złodziejska Pluskwa

miszelina pisze:
Kocuria pisze:mam fobię że któryś futrzak ucieknie, ilekroć ktoś wchodzi do/wychodzi z mieszkania :| czyli wstaję, latam, cikciam, liczę, sprawdzam, proszę o uważanie, współlokatorzy się wyrozumiale ale coraz mniej cierpliwie zgadzają... a ja świruję. brrr.

Rozumiem Cię. Ja przed wyjściem z domu, przed pójściem spać, zaraz po wejściu do mieszkania oraz w sytuacjach, kiedy więcej osób się kręci, też robię kotom "kolejno odlicz!"

tia, ale ty mieszkasz w trzy osoby, dobrze pamiętam? i te osoby są bezpośrednio z tobą związane, więc możesz na nich wymóc, że będą robić to samo, gdy ciebie nie ma, żeby koty nie spierniczyły gdzieś. a u nas jest w porywach do sześciu-siedmiu osób, tylko tomasza mogę bezkarnie molestować co chwilę o 'odlicz koty', często mnie ostatnio w domu nie ma, jak się któryś współlokator zagapi... :strach:

Kocuria

Post » Śro paź 12, 2011 10:08 Re: zbój Karmelotek, słodki SzczyPiórek i złodziejska Pluskwa

Mam dwie, mieszkam sama i też świruję, więc doskonalę Cie rozumiem.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro paź 12, 2011 10:38 Re: zbój Karmelotek, słodki SzczyPiórek i złodziejska Pluskwa

Kocuria pisze:
miszelina pisze:

tia, ale ty mieszkasz w trzy osoby, dobrze pamiętam? i te osoby są bezpośrednio z tobą związane, więc możesz na nich wymóc, że będą robić to samo, gdy ciebie nie ma, żeby koty nie spierniczyły gdzieś. a u nas jest w porywach do sześciu-siedmiu osób, tylko tomasza mogę bezkarnie molestować co chwilę o 'odlicz koty', często mnie ostatnio w domu nie ma, jak się któryś współlokator zagapi... :strach:

No nie do końca, matka ma problemy z pamiecia i niedowidzi. Juz jej sie zdarzało zamykać któregoś na balkonie, bo zapomniała, ze wypuściła. A zwykle, jak wchodzi do mieszkania, to właśnie gaśnie światło na klatce schodowej, a koty leca sie witać, wiec mam cykora.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro paź 12, 2011 17:47 Re: zbój Karmelotek, słodki SzczyPiórek i złodziejska Pluskwa

jakkolwiek by to nie brzmiało: jest to powód, żeby wyadoptować pluskwę, bo tylko ona wysmyka się między nogami :lol: obaj panowie czekają aż im się drzwi uchyli na pełną szerokość żeby paradnym krokiem iść zwiedzić półpiętro.
lokalne pizzerie już nas z tego kojarzą :ryk:

Kocuria

Post » Śro paź 12, 2011 19:44 Re: zbój Karmelotek, słodki SzczyPiórek i złodziejska Pluskwa

eh, piórek znowu siknął - tym razem chyba dlatego, że chciał wejść do kuwety, ale była w niej pluskwa...
(mamy cztery kuwety: dużą zamykaną w korytarzu i trzy otwarte w pokoju, ta w korytarzu pojawiła się tam wtedy, kiedy piórek zaczął tam sikać)

a przedwczoraj siknął na komputer tż'ta, który aktualnie jest wyjechany. więc może to w ramach buntu, że go nie ma, bo tam jeszcze nie posikiwał...

Kocuria

Post » Śro paź 12, 2011 21:16 Re: zbój Karmelotek, słodki SzczyPiórek i złodziejska Pluskwa

no i znowu kałuża pod komputerem tż'ta - zimna, więc nie wiem, jak stara. ale wielka, za duża jak na mój gust :roll:

Kocuria

Post » Śro paź 12, 2011 21:51 Re: zbój Karmelotek, słodki SzczyPiórek i złodziejska Pluskwa

a tak poza tym to rozpoczął się sezon walki o miejsce na hamaku nakaloryfernym - aktualnie leżą na nim dwa maluchy na pych wciśnięte, a karmel krąży dookoła :lol: urok sezonu grzewczego...

Kocuria

Post » Śro paź 12, 2011 21:59 Re: zbój Karmelotek, słodki SzczyPiórek i złodziejska Pluskwa

zazdraszczam centralnego ogrzewania :wink:
Zapraszam:
Obrazek

Amarylis

Od: Czw lut 17, 2011 1:54

Post » Śro paź 12, 2011 22:01 Re: zbój Karmelotek, słodki SzczyPiórek i złodziejska Pluskwa

Amarylis pisze:zazdraszczam centralnego ogrzewania :wink:

chyba rurka zazdraszcza :mrgreen:
uroki nowego budownictwa 8) (a jak jojczyłam, że się przeprowadzić z tej wspaniałej kamienicy w centrum kazimierza muszę...)

Kocuria

Post » Śro paź 12, 2011 22:39 Re: zbój Karmelotek, słodki SzczyPiórek i złodziejska Pluskwa

Chłód mieszkania ma jednego plusa- od tygodnia Rurka co noc wchodzi pod kołdrę i przytula się do mojego brzucha :mrgreen:
Zapraszam:
Obrazek

Amarylis

Od: Czw lut 17, 2011 1:54

Post » Czw paź 13, 2011 7:41 Re: zbój Karmelotek, słodki SzczyPiórek i złodziejska Pluskwa

Kocuria pisze:a tak poza tym to rozpoczął się sezon walki o miejsce na hamaku nakaloryfernym - aktualnie leżą na nim dwa maluchy na pych wciśnięte, a karmel krąży dookoła :lol: urok sezonu grzewczego...

Tak, u mnie też :lol:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

[poprzednia][następna]