Malwina & inksze kociarstwo :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 03, 2011 8:35 Re: Znaleziona 4tyg kicia z uszkodzoną łapką, proszę o rady

Mal_ pisze:Reszta kotów jest oburzona, że najpierw pachnię w kuchni mlekiem lub mięskiem a potem znikam w pokoju zamykając im drzwi przed nosem :twisted:

:twisted:

Ale szczesciara!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon paź 03, 2011 8:49 Re: Znaleziona 4tyg kicia z uszkodzoną łapką, proszę o rady

Malwinka śliczna i niech zdrowo rośnie.
Mam pytanie co do wet kociarza-bo może jest od Kędzierzyna w moja stronę-ja mieszkam w Strzelcach :)

łApkA

Od: Pon sty 05, 2009 12:32

Post » Pon paź 03, 2011 9:35 Re: Znaleziona 4tyg kicia z uszkodzoną łapką, proszę o rady

Wet jest w Zdzieszowicach, lecznica Felvet dr Zdobylak - polecam :)

Mal_

Od: Nie paź 02, 2011 9:43

Post » Pon paź 03, 2011 9:48 Re: Znaleziona 4tyg kicia z uszkodzoną łapką, proszę o rady

mam nadzieje że malutka odzyska sprawność.
A weta zapisuje :D

łApkA

Od: Pon sty 05, 2009 12:32

Post » Pon paź 03, 2011 12:35 Re: Znaleziona 4tyg kicia z uszkodzoną łapką, proszę o rady

Też mamy taką nadzieję :) Ona czasem się tą łapką nawet trochę podpiera, tylko staje na wierzchu stópki. I jest poprawa, maleńka, ale jednak. A szkrab jest cudny, dziś mi obmacała całą twarz łapkami :D I już trochę miauczy jak się do niej przychodzi. Wsysnęła już drugie pół łyżeczki mięska, mleko coraz bardziej służy wyłącznie do zaspokojenia pragnienia. Kotki zdecydowanie i definitywnie są mięsożerne :ok:
BTW jej mamusia jest bardzo zaradna - przyniosła młodym na wyżerkę pułapkę na myszy z zawartością :mrgreen:

Mal_

Post » Pon paź 03, 2011 15:39 Re: Znaleziona 4tyg kicia z uszkodzoną łapką, proszę o rady

Poproszę o :ok: jedziemy do weta..

Mal_

Post » Pon paź 03, 2011 18:06 Re: Znaleziona 4tyg kicia z uszkodzoną łapką, proszę o rady

Kciuki są, a co po powrocie?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto paź 04, 2011 7:08 Re: Znaleziona 4tyg kicia z uszkodzoną łapką, proszę o rady

Jak tam po wizycie?
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Wto paź 04, 2011 8:31 Re: Znaleziona 4tyg kicia z uszkodzoną łapką, proszę o rady

Łapka bardzo dobrze się leczy, Malwinka ma duuużą szansę odzyskać sprawność :1luvu: Wg wet mało prawdopodobne, by ścięgna były uszkodzone, raczej bezwład jest związany z długotrwałym uciskiem na nerwy, zatrzymaniem krążenia w łapce i związanym z tym niedotlenieniem tkanek. Dostaliśmy nowe wytyczne do rehabilitacji, trzeba łapcię rozruszać :) pięta zgina się na razie tylko do kąta 90st. Dostaliśmy też kolejną porcję B complex i wit b12 z fosforem w zastrzykach, środek przeciwbólowy i maść kamforową na łapkę.

Mała wieczorami dostaje głupawki :D Wczoraj szalała godzinę, tak się zmachała, że wciągnęła całą łyżeczkę mięcha. Dziś na śniadanie dostała pół łyżeczki, pochłonęła to w 2 sekundy i patrząc na mnie z nieszczęśliwą minką zaczęła miauczeć żałośnie :D Dostała drugie pół łyżeczki, zniknęło w równie błyskawicznym tempie. Żarłok opychacz mi rośnie :mrgreen:

Mal_

Post » Wto paź 04, 2011 8:35 Re: Znaleziona 4tyg kicia z uszkodzoną łapką, proszę o rady

No to super, że dobre wieści :D
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Wto paź 04, 2011 14:55 Re: Znaleziona 4tyg kicia z uszkodzoną łapką, proszę o rady

Przy mocniejszym zginaniu łapki mała protestuje - znaczy się czuje :) Czy znacie kogoś na forum, kto ma doświadczenie z takimi kociakami do rehabilitacji?
Panienka ma spust jak trzeba :) Właśnie pochłonęła trzecią już dziś porcję mięska. Niebawem osiągnie kształt doskonały :roll:

Mal_

Post » Śro paź 05, 2011 8:39 Re: Znaleziona 4tyg kicia z uszkodzoną łapką, proszę o rady

Z maleńtasa wyłazi charrrakterek :twisted: już jej się nie podoba mizianko i rehabilitacja, teraz tycinka chce walk :twisted: Poluje i gryzie wszystko, co jest w stanie dorwać w swoją maleńką paszczkę :D I dostała robocze imię odkurzacz :roll: Dziś rano przywitała mnie miauczeniem, gadała nawet jak już napychała się mięchem (a nakarmiłam maciupka solidnie przed spankiem...). Pochłonęła migiem sporą porcję i zaczęła się dopominać więcej. Gdzie ona to mieści :?:
Wczoraj na chwilkę do pokoju zajmowanego przez kicię weszła nasza najgrzeczniejsza kotka, Malwinka ją ofuczała, owarczała i wygoniła 8O Trochę kiepsko, towarzystwo by jej się przydało, dyć to-to musi się nauczyć być kotem :?

Mal_

Post » Pon paź 10, 2011 20:37 Re: Znaleziona 4tyg kicia z uszkodzoną łapką, proszę o rady

Brzdąc rośnie jak na drożdżach :) Łapka już jest używana w biegach i skokach, mała podpiera się na niej, trochę kuleje, nie jest to jeszcze całkowita sprawność.
Maluch jest na etapie notorycznego zeskakiwania z i wdrapywania się na kanapę :D Za pierwszym razem prawie zawału dostałam jak postanowiła bęcnąć na główkę :twisted: Co tam, jest jeszcze druga para rąk do karmienia :mrgreen:
I pewnie dlatego też całe ręce mam poigiełkowane i podrapane :wink:

Mal_

Post » Wto paź 11, 2011 19:17 Re: Znaleziona 4tyg kicia z uszkodzoną łapką, proszę o rady

Podnoszę, bo przydałaby się porada osób, które rehabilitowały kociaki z uszkodzoną łapką. Było takich wątków sporo na Forum, tylko trzeba poszukać. Tu każdy dzień jest ważny.

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Wto paź 11, 2011 20:18 Re: Znaleziona 4tyg kicia z uszkodzoną łapką, proszę o rady

Dzięki Alex :ok: Szykujemy się do rehabilitacji pływaniem, podobno daje świetne rezultaty.

Mal_

[poprzednia][następna]