Rudy Snicers i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 10, 2011 7:46 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Kotkins właśnie taki mam plan na dziś: Teo, Isztar, Koszmarek, Orson od Legnicy

próbowałabym z pudrem gdyby w ogóle brał pod uwagę szczotkę lub grzebień (pewnie to ja nie mam do niego podejścia :| )
na razie dorobił się polarowego kubraczka, bo mi marzła paskuda :roll: jeszcze jeden mu uszyję (zastanawiam się jeszcze nad krojem i kolorem nici)
no i Kotul jest miły i towarzyski :mrgreen: w ogóle ideał, poza tym czesaniem

Cynamon cudny/to było wiadomo/, a teraz jeszcze ma ładne zdjęcia->znajdzie dobry dom :ok:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Pon paź 10, 2011 12:09 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

wrzuciłam Teo na PP, Isztara też dodać?

ezzme

Post » Pon paź 10, 2011 14:29 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

ezzme pisze:wrzuciłam Teo na PP, Isztara też dodać?

Jasne - dzięki......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon paź 10, 2011 19:43 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Ezzme pieknie!!! :D

Szkoda,że ja nie umiem,a właściwie nie szkoda bo Ty umiesz:)

Na Planeciepersji życie płynie leniwie...nie to co tu.
Ktoś może wypatrzy kogoś.

Mam pytanie pilęgnacyjne do persiarzy: jak często czeszecie??

Robiłam to dotad codziennie ale podobno należy rzadziej...tylko nie mówią jak bardzo rzadziej.
Neigh, Persona ma sliczne futro, co robicie?
(Małż podpowiada: suszą w suszarce! :mrgreen:)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon paź 10, 2011 19:52 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Kotkins zdradzę Ci mój patent na wstawianie zdjęć z wątku: dajesz cytuj i kopiujesz wtedy te wszystkie linki :wink:

a jutro wstawię zdjęcie Dimki w kubraczku (marzło maleństwo) i Miziuli zawiniętej w kocyk

ezzme

Post » Pon paź 10, 2011 21:23 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Czeszę tak maks 2 razy w tygodniu. Jak przyjechała wyglądała jak kupa sfilcowanego siana.
Aktualnie pracuję nad Teo, bo futro ma już boooskie, ale sie czesać nie bardzo daje.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Wto paź 11, 2011 7:40 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Neigh pisze:Czeszę tak maks 2 razy w tygodniu. Jak przyjechała wyglądała jak kupa sfilcowanego siana.
Aktualnie pracuję nad Teo, bo futro ma już boooskie, ale sie czesać nie bardzo daje.

to ja poproszę dokładną instrukcję: krok po kroku

ezzme

Post » Wto paź 11, 2011 9:02 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Cudne koty tu macie :1luvu:
Choć Cynamon jest chyba moim faworytem. Tak za całokształt, nie tylko za urodę. Niezaprzeczalną zresztą :lol:
A DT Cynamona co to ma za wiklinowe pudło obok łóżka? Wygląda jak ustrojstwo, którego szukałam na budkę na kuwetę. Chciałam ją tak sprytnie, estetycznie ukryć przed ciekawskimi.
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Wto paź 11, 2011 9:11 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

He,he...bo mnie Ezzme przerasta to,że z ładnego,kolorowego zdjęcia mozna zrobić cykl cyferek i literek:)
Nie mieści się to w kotkinsowej głowie normalnie!

A jak tak już wszyscy proszą...to ja poproszę piękne zdjęcie Teo.
Niech wiem,CO straciłam!

kotkins

Post » Wto paź 11, 2011 15:42 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Fiszka 13 - Ela, która tymczasuje Cynamona tak mi napisała:

Informacja dla "fiszka13" z forum miau - wiklinowa osłonka na kuwetę do kupienia na www.animalia.pl

http://animalia.pl/produkt,15380,40,Zuz ... _kota.html

Obrazek

Neigh

Post » Wto paź 11, 2011 17:04 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

ezzme pisze:
Neigh pisze:Czeszę tak maks 2 razy w tygodniu. Jak przyjechała wyglądała jak kupa sfilcowanego siana.

to ja poproszę dokładną instrukcję: krok po kroku

Persy wlasciwie powinno sie czesac codziennie..ale te wystawowe sa tak czesane albo te co maja pierze zamiast futra i po przejsciu przez pokoj dostaja kołtunów :twisted:
Ja czesze tak co drugi dzień Ptysia bo on z tego typu co opisałam a i tak sie koltuni straszliwie. Na powaznie to zalezy od wlosa. Czy miekki i lejacy, twardy i suchy itp.
Czesze najpierw grzebieniem, kołtunki rozczesuje trymerem a potem jade szczotka. Oczywiscie najpierw pudruje od skory i wcieram puder starannie.
staram sie szczotkowac pod wlos , zeby napowietrzyc futro
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto paź 11, 2011 18:32 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Neigh pisze:Fiszka 13 - Ela, która tymczasuje Cynamona tak mi napisała:

Informacja dla "fiszka13" z forum miau - wiklinowa osłonka na kuwetę do kupienia na http://www.animalia.pl

http://animalia.pl/produkt,15380,40,Zuz ... _kota.html

Znalazłam :1luvu: dzięki. Fajny patent. Jest dla nas nieco za głęboka, mamy wnękę na 40 cm. Ta, którą mamy teraz jest nieco inna, bo z otworem na dłuższym boku, ale to nie całkiem się sprawdza, bo kot wynosi masę żwirku na łapkach. Przy otworze na krótszym boku, musiałby jeszcze przejść przez wycieraczkę. Zasadniczo zresztą jest to "budoleżanka" dla psa :lol:
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Wto paź 11, 2011 19:18 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Moś a pokaż no Ptysia w tzw.całości. :D
Fiona ma suche pierzaste i coraz więcej.
Pamiętacie jak się Kotkins martwiła ,że kot ma przełysienia??
To już przeszłość!!
Kot jest jak puchaty miś.
Kot ma włosy...jak lama krótkowłosa!

A pudrujecie??
Mnie się zapach pudru nie podoba,chyba kupię inny na wystawie pod koniec miesiąca.
Ja nie wiedzialam,że ma takie śliczne koty zanim nie uczesaam na puder!
Bo moje mają takie jakby strąki przy "gorsie"...a jak się napudruje...to jest PUCH!!

Poproszę Młodego ,może da zdjęcia:)

kotkins

Post » Wto paź 11, 2011 19:23 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Zdradźcie mi na co ten puder 8O Nie mam wprawdzie persa ale Pyśkę też czeszę :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto paź 11, 2011 19:34 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

No wyczytałam na Planecie,że jak chcesz mieć puchatego persa to są specjalne pudry( wchłaniaja tłuszcz) ulatwiające rozczesywanie.
Jeden podłej marki Benek dostalam z żwirkiem w promocji.
I po dłuuuugim zastanowieniu (zaszkodze?obrażą się??)desperacko napudrzyłam najpierw Fionę.
I wyczesałam...ło matko jaki to kot puchaty jest!!! 8O

Tylko zapach ma nie taki sliczny jak kot w sosie własnym:)

Amelia ma inny włos,taki jak mco:grubszy i lejący.Bez połysku.
Ale efekt też zabójczy!

Chciałam napudrować i Melona ale jakoś czarny,puszysty jamnik krótkowłosy do mnie jednak nie przemawia!

To idę wyczesać moje cuda,wczoraj miały przerwę...

kotkins

[poprzednia][następna]