PILNA prośba o poradę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 10, 2011 18:28 Re: PILNA prośba o poradę

Ano bodaj 2 lata temu jak moja przed sterylką miala kociaki wet. mi coś takiego powiedzial. Fakt, że maluchy byly większe no i bez problemu się chowaly. Wiem, ze szkoly są różne dlatego tu jestem.
Wniosek-jeszcze przez tydzień na mleku.

Monika_T

Od: Czw sie 18, 2011 16:50

Post » Pon paź 10, 2011 18:33 Re: PILNA prośba o poradę

Acha a na stronie http://www.koty.pogodzinach.net/kociaki.html
....>>>Odstawianie od smoczka powinno się rozpocząć w wieku ok 3 tygodni. Przez kilka dni należy dodawać do mieszanki mlecznej kaszkę dla niemowląt, rozdrobnione puree (mięsne, rybne, lub twaróg)<<<
:(

Monika_T

Post » Pon paź 10, 2011 18:36 Re: PILNA prośba o poradę

Moniko,chyba coś pokręciłaś-nie wierzę,że wet kazał Ci kocieta kaszką karmić! 8O 8O 8O -może mówił o mleku dla niemowląt, ale kaszka???????
Kaszy w ogóle nie dawaj!!
Ewa Ci przecież pisała jak i czym karmić, jesli pytasz i dostajesz porady-rób to co radzą Ci doświadczeni, bo jak piszesz po to tu jesteś, by uzyskać pomoc. Na pewno nikt Ci nie odmówi, ale błagam rób to co Ewa pisze!-ona juz niejeden miot sama odchowała, ja dzieki Niej odchowałam maleństwo, ale słuchałam tego co do mnie mówiła-z wdzięcznośćią to ciągle wspominam, bo to był mój pierwszy osesek!

Edit.Odnośnie tego co dopisałaś-zadaj pytanie odnośnie takiego sposobu zywienia na www.vetopedia.pl
Zobaczysz co Ci odpiszą
Ostatnio edytowano Pon paź 10, 2011 18:37 przez kropkaXL, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon paź 10, 2011 18:37 Re: PILNA prośba o poradę

Monika_T pisze:Wniosek-jeszcze przez tydzień na mleku.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Monika_T pisze: wet. mi coś takiego powiedzial

czasami ręce i cycki opadaja jak się slucha niektórych wetow :evil:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pon paź 10, 2011 18:38 Re: PILNA prośba o poradę

ale kaszka to przeciez nie kasza czy kasza manna a mleczno ryzowa bebiko lub nan na bazie mleka nan lub bebiko. rozrabia sie z woda jak melko.
Ale tak tylko pisze - nie wtracam sie :mrgreen:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pon paź 10, 2011 18:50 Re: PILNA prośba o poradę

Trochę humorystycznie :mrgreen:
Czy widział ktoś kotke ktora gotuje kociętom kaszkę ? To nie ludzkie niemowle. Żolądki kocie nie są przystosowane do trawienia kaszy niezależnie w jakiej jest postaci. Koty to ssaki mięsożercy.
To że w karmach suchych bywa ryż też nie jest dobre. Wiele kotow na uczulenie na różnego typu ziarna.
I nie ma co robić prób, bo tylko zaszkodzi sie kociastym. Tym bardziej, że to takie maluszki. :cry:
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Pon paź 10, 2011 19:03 Re: PILNA prośba o poradę

ale ta kazka to tak jakby sproszkowany ryz który zagęszcza mleko modyfikowane - nie ma nic z kaszy
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Pon paź 10, 2011 21:04 Re: PILNA prośba o poradę

Patrz post powyżej Twojego :roll:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Pon paź 10, 2011 21:15 Re: PILNA prośba o poradę

kropkaXL pisze:Patrz post powyżej Twojego :roll:

no patrze, patrze - nie doczytałam i myślałam, że o zwykła kasze chodzi (jaglana itp)
ja tylko miałam nadzieje, że wet wie co robi, a my sie źle rozumiemy ale jak widać......

Karolek(ona)

Post » Pon paź 10, 2011 21:27 Re: PILNA prośba o poradę

Mnie zdarzylo sie slyszeć jak wet pytal dlaczeko pani chce ciachać kocicę "przecież ona taka ladna, dzieci by miala śliczne", zaznaczam, że kotka była bez rodowodu :evil: To dopiero kuriozum :evil: :evil: :evil:

Monika, skąd Ty jesteś?
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Wto paź 11, 2011 10:08 Re: PILNA prośba o poradę

Radom. Ale weta od roku już mam innego:)
Kurcze jeden tak śliczne je, robi kupki i rosnie. A ten drugi tak tęskni za mamą buuuuu. Ludzie są straszni podrzucać takie maluchy do schroniska. Jest taki smutny i słaby. Dziś znowu wet. zobaczymy co powie.
A najgłupsze w tym wszystkim to to, ze jak do mnie zadzwonili powiedziałam, ze mogę być z nimi tylko 2 tygodnie bo później do pracy a ja jak zawsze gdy ratuję kolejnego malucha tak się w nim zakochuję, że trzymam aż znajdę dobry dom stały. Aż dziw że mam tylko 3 koty :D

Monika_T

Post » Wto paź 11, 2011 11:50 Re: PILNA prośba o poradę

Ach z tą kaszką...nie ma tematu. Trzeba słuchać doświadczonych.
I wyszedł następny "błachy" problem.
Maluchy zaczęły robić na poslanie. Kurcze teraz będzie problem z higieną. Chyba zacznę wylizywać :) Upaprały się calutkie a obydwa są śnieżno-białe.

Monika_T

Post » Wto paź 11, 2011 15:15 Re: PILNA prośba o poradę

Już po wizycie. Mały osłabiony-powinien mieć przynajmniej 1-2 stopnie temp. więcej. Zmiana diety na Bebilon hipoalergiczny stosowany przy zaburzeniach trawienia i wchlaniania oraz Nifuroksazyd-kropelka. Tylko z tego wszystkiego zapomnialam czy jeden czy 2 razy dziennie jak u większych kociaków. :(
Zobaczymy co dalej. Ponoć maluch nie wyglada tak zle. Oby.

Monika_T

Post » Wto paź 11, 2011 16:37 Re: PILNA prośba o poradę

Skoro same się załatwiają,to wstaw im płaską kuwetkę ze żwirkiem drobniutkim, niezbrylającym-zobaczysz jak szybko załapią,jak zobaczysz,że któreś sie wierci i zaczyna ustawiać się do wydalania-wstawiaj do kuwetki.Zamiast kuwetki może być głęboka taca plastikowa.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto paź 11, 2011 16:43 Re: PILNA prośba o poradę

Witam :D
kropkaXL pisze:Skoro same się załatwiają,to wstaw im płaską kuwetkę ze żwirkiem drobniutkim, niezbrylającym-zobaczysz jak szybko załapią,jak zobaczysz,że któreś sie wierci i zaczyna ustawiać się do wydalania-wstawiaj do kuwetki.Zamiast kuwetki może być głęboka taca plastikowa.

Jeśli same zaczynają siusiać to maja ok. miesiąca! A wet ile tygodni im daje?
Obrazek

Szura-najmysi mama

[poprzednia][następna]