10 kotów na podwórku, potrzebna pomoc finansowa i domki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 22, 2011 22:50 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

Wiadomo coś więcej na temat kota bez ogonka ?
Jest szansa na lepsze zdjęcia ?
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Pt wrz 23, 2011 13:00 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

Bezogonka ostatnio dawno nie widziałam :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Robiona ręcznie biżuteria na sterylizację kotki: viewtopic.php?f=20&t=139004

Julijaaa

Od: Czw cze 16, 2011 14:19

Post » Pt wrz 23, 2011 13:39 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

Dodałam na pierwszą stronę zdjęcia kociąt z matką. Niestety nie są zbyt dobrej jakości, ale w tych krzakach nawet w dzień zdjęcia wychodzą ciemne.
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Sob wrz 24, 2011 19:17 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

Wczoraj spotkałam burą kotkę. Przypomniało mi się, że miesiąc temu było ogłoszenie o zaginionej kotce. Mama miała w telefonie numer, więc zadzwoniłam. Okazało się,że to nie ta kotka, ale pani zginęła ta biedna burasia, którą dokarmiam. Umówiłam się z panią i na szczęście właśnie o tą kotkę chodziło. Tak więc problem burasi rozwiązany :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Nie wrz 25, 2011 9:31 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

Zapraszam na bazarek:
viewtopic.php?f=20&t=133555
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Pon wrz 26, 2011 7:09 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

Julijaaa pisze:Wczoraj spotkałam burą kotkę. Przypomniało mi się, że miesiąc temu było ogłoszenie o zaginionej kotce. Mama miała w telefonie numer, więc zadzwoniłam. Okazało się,że to nie ta kotka, ale pani zginęła ta biedna burasia, którą dokarmiam. Umówiłam się z panią i na szczęście właśnie o tą kotkę chodziło. Tak więc problem burasi rozwiązany :ok:

super! :)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Nie paź 09, 2011 20:27 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

Pani, która przygarnęła ponad 2 miesiące temu kociaka z kk, Mańka, wzięła na tymczas jednego kociaka :ok: , tego czarno-białego. Jutro czeka go wizyta u weta. Jutro będziemy próbować także złapać pozostałe 2 kociaki.
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Pon paź 10, 2011 9:59 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

Julijaaa pisze:Pani, która przygarnęła ponad 2 miesiące temu kociaka z kk, Mańka, wzięła na tymczas jednego kociaka :ok: , tego czarno-białego. Jutro czeka go wizyta u weta. Jutro będziemy próbować także złapać pozostałe 2 kociaki.

to trzymam kciuki! :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Czw paź 13, 2011 13:16 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

Cała trójka kociaków już w DT :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Pt paź 14, 2011 6:13 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

Julijaaa pisze:Cała trójka kociaków już w DT :ok:

super działacie :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Nie paź 16, 2011 13:16 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

Kociaki już się w DT zaaklimatyzowały. Przewracają dom do góry nogami :wink: Trzeba jeszcze złapać mamuśkę na sterylkę, a ona z tych średnio uchwytnych, chodzi własnymi drogami.
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Nie paź 16, 2011 13:38 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

Gratuluję! :) Szkoda,że u mnie takie akcje kompletnie nie wypalają a o szukaniu DT można w ogóle zapomnieć. Też bym z chęcią oddała moje osiedlowe gdzieś do dobrych domów, zwłaszcza, że idzie zima, a widoków na jakąkolwiek karmę nie widać :cry:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Nie paź 16, 2011 14:03 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

Lilianna J-wie pisze:Gratuluję! :) Szkoda,że u mnie takie akcje kompletnie nie wypalają a o szukaniu DT można w ogóle zapomnieć. Też bym z chęcią oddała moje osiedlowe gdzieś do dobrych domów, zwłaszcza, że idzie zima, a widoków na jakąkolwiek karmę nie widać :cry:

U nas też w sumie ciężko... Ale okazuje się, że ludzi, którzy chcą pomóc zwierzętom, jest trochę więcej, niż się wydaje na pierwszy rzut oka i w sumie jakoś można się dogadać. Chociaż z DT w ogóle jest krucho. Osiedlowych kociastych na dworze sporo zostało :( Trzeba im jeszcze porobić domki, może jakoś bidaki przetrzymają zimę.
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Nie paź 16, 2011 14:14 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

Niestety, w małych miejscowościach ciężko o ludzi dobrej woli, a coraz częściej słyszę, " ja też mam co karmić". Apel już jakiś czas temu został wystosowany z prośbą o pomoc zarówno dla kotów jak i porzuconego psa i cisza.. O legowiska się dla nich nie martwię, mają pawlacz w mojej piwnicy i dostęp na całą piwnicę( przez co mam wojny z sąsiadami i administracją), inni karmiciele też jakoś sobie radzą ale najgorzej jest z tą karmą. Teraz jeszcze jeden kot miał wybity staw- trzeba było jechać do weta go ustawić i został tam na tydzień, aż całkiem nie wydobrzał, inna ma znów koci katar i tak w kółko i dług w lecznicy rośnie. Teraz będzie tego ze 4 tys zł. A gmina ani myśli dać jakieś pieniądze choć to należy do ich obowiązków. Usiłowałam zorganizować zbiórkę karmy w naszej Biedronce, Lewiatanie ( 2 sklepy zoologiczne z karmą odmówiły mi ustawienia kartonów na zbiórkę) czy w szkole podstawowej i gimnazjum z okazji 4 pażdziernika czy tego,że ten m-c jest m-cem dobroci dla zwierząt. I wiecie co? Nic.. W szkole niby nie ma zainteresowania wśród uczniów, a w sklepach puste kartony. W Biedronce jedna puszka 400g dla kota.. Ręce opadadają :cry:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Nie paź 16, 2011 20:43 Re: 16kotówNAPODWÓRKU niemakasy nakarmę,sterylki. Szukamy domów!

Lilianna J-wie pisze:Niestety, w małych miejscowościach ciężko o ludzi dobrej woli, a coraz częściej słyszę, " ja też mam co karmić". Apel już jakiś czas temu został wystosowany z prośbą o pomoc zarówno dla kotów jak i porzuconego psa i cisza.. O legowiska się dla nich nie martwię, mają pawlacz w mojej piwnicy i dostęp na całą piwnicę( przez co mam wojny z sąsiadami i administracją), inni karmiciele też jakoś sobie radzą ale najgorzej jest z tą karmą. Teraz jeszcze jeden kot miał wybity staw- trzeba było jechać do weta go ustawić i został tam na tydzień, aż całkiem nie wydobrzał, inna ma znów koci katar i tak w kółko i dług w lecznicy rośnie. Teraz będzie tego ze 4 tys zł. A gmina ani myśli dać jakieś pieniądze choć to należy do ich obowiązków. Usiłowałam zorganizować zbiórkę karmy w naszej Biedronce, Lewiatanie ( 2 sklepy zoologiczne z karmą odmówiły mi ustawienia kartonów na zbiórkę) czy w szkole podstawowej i gimnazjum z okazji 4 pażdziernika czy tego,że ten m-c jest m-cem dobroci dla zwierząt. I wiecie co? Nic.. W szkole niby nie ma zainteresowania wśród uczniów, a w sklepach puste kartony. W Biedronce jedna puszka 400g dla kota.. Ręce opadadają :cry:

Faktycznie ręce opadają :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

[poprzednia][następna]