PILNA prośba o poradę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 09, 2011 10:50 Re: PILNA prośba o poradę

Do miseczki nalej wody cieplej jak dla niemowlęcia. Do tego dodaj parę kropli szamponu dla kotow. Gąbeczką szybko zmyj kupsko. Natychmiast po myciu wytrzyj dość ostrym ręcznikiem do względnego sucha. Zawiń maleństwo w cieplą pieluszkę i poloż na nagrzane legowisko. One maja biegunkę?
Ostatnio edytowano Nie paź 09, 2011 10:53 przez Szura-najmysi mama, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie paź 09, 2011 10:52 Re: PILNA prośba o poradę

ano małe kotki to "zasrana" robota - a ten większy kot nie wyliże ich?
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Nie paź 09, 2011 10:57 Re: PILNA prośba o poradę

Karolek(ona) pisze:ano małe kotki to "zasrana" robota - a ten większy kot nie wyliże ich?

Skąd macie takie opiekuńcze koty?! 8O

Jak Biełka odrzucila po urodzeniu swój miot, żadna z kocich cioć nie kastratek nie chciala z maluchami mieć nic wspołnego, a o myciu maleństw nie chcialy nawet słyszeć :mrgreen: Do kilku tygodniach życia maluchów urodzila ciocia Pynzia-Ginger i chętnie by przygarnęla "moje" maluchy, ale wtedy one już nie wiedzialy po co kocica ma sutki. Siedzialy jak biale sówki w kąciku i bały sie dużej kocicy.
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Nie paź 09, 2011 11:06 Re: PILNA prośba o poradę

no kurde tak tylko zapytałam - czytałam w innym wątki, że kotka pomaga przy maluchach choc nie jej. Ty masz w tym doświadczenie na szczęście :mrgreen:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Nie paź 09, 2011 11:15 Re: PILNA prośba o poradę

Karolek(ona) pisze:no kurde tak tylko zapytałam -
A ja kurde napisalam jak jest z moimi kocicami :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Pewnie nie wszystkie kocice są tak samolubne jak moje :cry:
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Nie paź 09, 2011 12:17 Re: PILNA prośba o poradę

Szura-najmysi mama pisze:Do miseczki nalej wody cieplej jak dla niemowlęcia. Do tego dodaj parę kropli szamponu dla kotow. Gąbeczką szybko zmyj kupsko. Natychmiast po myciu wytrzyj dość ostrym ręcznikiem do względnego sucha. Zawiń maleństwo w cieplą pieluszkę i poloż na nagrzane legowisko. One maja biegunkę?

Jeden tak drugi już nie. W sumie problem jest tylko z jednym. Dość ze namiętnie ssa drugiego( moze przeciez krzywdę zrobić-upodobal sobie jedno miejsce) malo je i ma biegunkę:( Dziś bedzie wet.

Monika_T

Od: Czw sie 18, 2011 16:50

Post » Nie paź 09, 2011 13:34 Re: PILNA prośba o poradę

Monika_T pisze: Dziś bedzie wet.
Szura-najmysi mama pisze:Do miseczki nalej wody cieplej jak dla niemowlęcia. Do tego dodaj parę kropli szamponu dla kotow. Gąbeczką szybko zmyj kupsko. Natychmiast po myciu wytrzyj dość ostrym ręcznikiem do względnego sucha. Zawiń maleństwo w cieplą pieluszkę i poloż na nagrzane legowisko. One maja biegunkę?

Jeden tak drugi już nie. W sumie problem jest tylko z jednym. Dość ze namiętnie ssa drugiego( moze przeciez krzywdę zrobić-upodobal sobie jedno miejsce) malo je i ma biegunkę:( Dziś bedzie wet.

Koniecznie do weta ! Sama nic nie poradzisz :cry:
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Nie paź 09, 2011 18:48 Re: PILNA prośba o poradę

Wet dal tylko na zatrzymanie biegunki. A mnie się wydaje, że nie toleruje mleka. Wlaśnie pojawila się zielona kupa. Co zamiast Mixolu?

Monika_T

Post » Nie paź 09, 2011 18:52 Re: PILNA prośba o poradę

Jest jeszcze mleko Beaphar, a na cito moze spróbować mleka dla dzieci NAN 1 lub NAN2, rozrobione gęściej niż w przepisie (jak gęstą śmietanę)
Powinnaś wiedzieć, że małe kotki mają delikatne zdrowie i nie zawsze przeżywaja...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie paź 09, 2011 18:55 Re: PILNA prośba o poradę

Napisz w tytule 1 postu że "osesek - zielona kupa" - mi to wygląda b.b.b.źle!
A wet daje na wstrzymanie u takiego malucha - maskuje objawy choroby nie likwidując przyczyny ???
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Nie paź 09, 2011 19:23 Re: PILNA prośba o poradę

Jest mleko RC ale chyba trudno je dostać. Może ktoś na forum ma na zbyciu?
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Nie paź 09, 2011 19:52 Re: PILNA prośba o poradę

Pamięc jest zawodna.
Sięgnęłam do moich zapisków. I tak:
"27.09.08- kocięta maja 10 dni.
Jeszcze nadal nie maja imion.
Jest huśtawka między rozwolnieniem a zaparciami. Mleko zaczęłam rozrabiać w marchwiance. Większy kociaczek wczoraj dostal Smekty 2 razy po kilka kropelek . Pomogło."
Smektę podawałam za radą weta.
Przy zaparciach pomagały kropelki Esputicon to odpowiednik Espumisanu dla doroslych. Dodawałam 2 razy na dobę po kropelce do mleka. Wet też dawal zastrzyk zatrzymujący biegunkę. Nazwy specyfiku nie pamietam. Zapisalam tylko, że działa 4 dni. U weta bywalismy prawie codziennie. Niezależnie od pory dnia. Kocięta były wcześniakami. Urodziły sie prawie łyse . Skorke miały prawie fioletową. Udało się wychować je na dorodne kocury.
Tak więc trzeba walczyć!!!!
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Pon paź 10, 2011 13:32 Re: PILNA prośba o poradę

Dziś pojawila się pierwsza samodzielna kupka, to znaczy ze kociaki mają trzeci tydzień jesli się nie mylę i jak się nie mylę mozna zacząć podawać dziecięce kaszki-mam nadzieję,że nie robię blędu-co godzina póltorej 2-3 ml kaszki w strzykawce-maly nie ma innego wyjscia i tak na oko nabral wigoru.

Monika_T

Post » Pon paź 10, 2011 16:51 Re: PILNA prośba o poradę

Monika_T pisze:mają trzeci tydzień jesli się nie mylę i jak się nie mylę mozna zacząć podawać dziecięce kaszki-

8O 8O 8O Kaszki?!

Dokarmianie maluchow zaczynam po 24 dniu ich zycia. Zaczynam od namoczonego RC Kittena. Dodatkowo można podawać im ROYAL CANIN CONVALESCENCE to polecam.
Można podać gotowane przetarte mięsko z kurczaka. Dawalam równiez gerbera ale tego mięsnego. Sam mielony kurczak albo indyk. Trzeba pomietać jednak, że to ssaki i pierwszy podawany pokarm musi być płynny.
Ale nigdy nie podawalam kaszek!
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Pon paź 10, 2011 17:45 Re: PILNA prośba o poradę

O matko 8O 8O 8O -a gdzie Ty znalazłas twierdzenie,jakoby kocięta się kaszką karmiło 8O 8O 8O
Żadnych kaszek!!!!!!!!!!!
Gerberka mięsnego ,albo mięsko rozdrobnione(gotowane i podlane rosołkiem-bez przypraw!!!)
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]