WITAM SERDECZNIE :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 07, 2011 12:03 Re: WITAM SERDECZNIE :)

napisalam tobie na pw tylko za pierwszym razem podalam linka i zmienil sie w fotke wiec zrob cytuj i wyjdzie tobie link, przed nim zrobilam tez pogrubiony napis PUMA wiec możesz od tego miejsca kopiowac i zastąpic stary napis w podpisie
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt paź 07, 2011 12:10 Re: WITAM SERDECZNIE :)

aha... czytałam. :) zaraz może mi wyjdzie.
Obrazek
PUMA

PUMA1

Od: Czw paź 06, 2011 10:19

Post » Pt paź 07, 2011 12:46 Re: WITAM SERDECZNIE :)

Karolek(ona) wysłałam ci na pw wiadomość :)
Obrazek
PUMA

PUMA1

Post » Pt paź 07, 2011 13:47 Re: WITAM SERDECZNIE :)

PUMA1 pisze:Karolek(ona) wysłałam ci na pw wiadomość :)

a ja mam taki komunikat - Ta wiadomość została usunięta przez jej autora, przed dostarczeniem do odbiorcy.
skasowalas ja zanim do mnie dotarla - ja bylam po mlodego w przedszkolu, wyslij raz jeszcze
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Pt paź 07, 2011 13:52 Re: WITAM SERDECZNIE :)

mój gg 37957558
Obrazek
PUMA

PUMA1

Post » Pt paź 07, 2011 15:01 Re: WITAM SERDECZNIE :)

Obrazek

aktualne foto
Obrazek
PUMA

PUMA1

Post » Pt paź 07, 2011 15:03 Re: WITAM SERDECZNIE :)

no nareszcie :D

Karolek(ona)

Post » Pt paź 07, 2011 22:07 Re: WITAM SERDECZNIE :)

Śliczny kiciuś :) Fajnie, że go nam pokazałaś :)

Luda

Od: Sob lip 16, 2005 10:22

Post » Sob paź 08, 2011 9:59 Re: WITAM SERDECZNIE :)

Puma wkleje tobie ten text na temat róznicy psa i kota, który zapozyczam z innego forum

...w znaczeniu ewolucyjnym pies w stosunku do kota jest dobrych kilka miliardów lat do tyłu.Kiedy starozytne koty refleksyjnie wygrzewały się na murach Akropolu i Koloseum psy w najlepszym wypadku mieszkały w platońskich pieczarach (Najwybitniesze psie jednostki byc może w poszukiwaniu bursztynu, grzebały w piachu nad Bałtykiem).
Kotu o coś uniwersalnego poza - żarciem - w życiu chodzi. Psu chodzi wyłącznie o żarcie. Kot nieustannie poznaje i studiuje rzeczywistość, pies ja oszczekuje tępo. Kot ma własną wizję świata, pies takiej wizji nie ma. Kot jest panem, pies jest niewolnikiem. Kot jest nadbudową,pies jest bazą.Kot ma pysk wredny ale inteligentny, pies ma mordę poczciwą ale debilną. Kot jest wymagającym partnerem człowieka, pies jest jego ślepym i podatnym na upokarzające tresury lokajem.
/.../
Kot jest królewsakim przykładem istnienia spełnionego, pies jest wiecznym niespełnieniem, ucieleśnieniem odwiecznej, trywialnej skargi, iż nigdy nie jest się tym, kim by się chciąło być.
/.../
Pies preferuje system represyjny, kot demokrację. Pies to jest ustrój totalitarny, kot to jest seks partnerski. Kot jest synonimem, symbolem i ucieleśnieniem niezależności...

Karolek(ona)

Post » Sob paź 08, 2011 20:01 Re: WITAM SERDECZNIE :)

Karolek(ona) pisze:Puma wkleje tobie ten text na temat róznicy psa i kota, który zapozyczam z innego forum

...w znaczeniu ewolucyjnym pies w stosunku do kota jest dobrych kilka miliardów lat do tyłu.Kiedy starozytne koty refleksyjnie wygrzewały się na murach Akropolu i Koloseum psy w najlepszym wypadku mieszkały w platońskich pieczarach (Najwybitniesze psie jednostki byc może w poszukiwaniu bursztynu, grzebały w piachu nad Bałtykiem).
Kotu o coś uniwersalnego poza - żarciem - w życiu chodzi. Psu chodzi wyłącznie o żarcie. Kot nieustannie poznaje i studiuje rzeczywistość, pies ja oszczekuje tępo. Kot ma własną wizję świata, pies takiej wizji nie ma. Kot jest panem, pies jest niewolnikiem. Kot jest nadbudową,pies jest bazą.Kot ma pysk wredny ale inteligentny, pies ma mordę poczciwą ale debilną. Kot jest wymagającym partnerem człowieka, pies jest jego ślepym i podatnym na upokarzające tresury lokajem.
/.../
Kot jest królewsakim przykładem istnienia spełnionego, pies jest wiecznym niespełnieniem, ucieleśnieniem odwiecznej, trywialnej skargi, iż nigdy nie jest się tym, kim by się chciąło być.
/.../
Pies preferuje system represyjny, kot demokrację. Pies to jest ustrój totalitarny, kot to jest seks partnerski. Kot jest synonimem, symbolem i ucieleśnieniem niezależności...

nie będę tego komentowała :P
Obrazek
PUMA

PUMA1

Post » Nie paź 09, 2011 9:27 Re: WITAM SERDECZNIE :)

Oficjalnie otwieramy na nowo wątek bo Czarnul zostaje
Obrazek

Karolek(ona)

Post » Pon paź 10, 2011 8:24 Re: WITAM SERDECZNIE :)

Ech, czasem mam wrażenie, że ludzi podnieca konfliktowanie się na forum i ..skrajności. Ja jestem daleka od konfliktów, prowokacji, oceniania i krytykowania. Z informacją dla innych; mam świadomość że mogę nie mieć racji a swoje zdanie piszę na podstawie skromnych danych, które mamy możliwość tu podawania.
Puma, jak się czuję Twoje cudne czarne kocie? Dzieci są już pouczane jak stosownie podchodzić do kociaka? Widoczne są już sukcesy w tej dziedzinie?

Żmijka

Od: Pt lis 19, 2010 13:04

Post » Pon paź 10, 2011 12:29 Re: WITAM SERDECZNIE :)

Żmijka, już lepiej :) ale syn jeszcze go trosze za mocno przytula. ale jest oki, kot chowa sie za szafe i ma to w nosie :P :kotek:
Obrazek
PUMA

PUMA1

Post » Wto paź 11, 2011 8:21 Re: WITAM SERDECZNIE :)

Puma, nie jest do końca tak że ma to w nosie. Kot się chowa jak się boi lub go coś boli. Mam nadzieję że nie wydarzy się nieszczęście od tego przytulania. Kotek musi mieć bezpieczne miejsce do odpoczynku i spokojnego snu nie za szafą tylko np w koszyczku z mięciutkim kocykiem. Tak jak pisałam, potrzebuje ok 17h snu na dobę. Może powiedz dzieciakom że kotka nie można nosić i przytulać bo jest za malutki, można go głaskać jednym paluszkiem i delikatnie i można obserwować co robi, jak je, jak się bawi. Można mu ciągać sznureczek z zabawką na końcu. Traktuj troszkę z wyolbrzymieniem kota jak "coś" bardzo cennego i ważnego dla Was wszystkich, może dzieci wejdą w tą zabawę ..i jak dziewczyny pisały, uczyć że to nie zabawka tylko czująca ból i lęk istota. Porównuj im ze zdarzeniami w których same tak się czuły. Ucz empatii. Nie krzycz na dzieci i nie denerwuj się za to, bo włączy im się mechanizm że kot jest winny za to że mama krzyczy. Puma, trzymaj rękę na pulsie bo dzieciaki w tym wieku mogą mieć też zupełnie odjechane pomysły. Nie czytaj tego głośno bo dzieci usłyszą, ale znam przypadek gdy 6 latek włożył kociaka do mikrofali..
Mam nadzieję że u Ciebie nic poza mocnym przytulasem się nie wydarzy :) Znowu się mądrzyłam :wink: Powodzenia

Żmijka

Od: Pt lis 19, 2010 13:04

Post » Wto paź 11, 2011 13:30 Re: WITAM SERDECZNIE :)

Obrazek

Karolek(ona)

[poprzednia][następna]