Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 08, 2011 19:19 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 nowych kociąt

Angell14 pisze:Dodam, że chodzi o dorosłego kota, więc szczepienia sie nie powtarza.

Najlepiej w trzy tygodnie po szczepieniu lecz i trochę dłużej też może być do 3 miesięcy od ostatniego szczepienia.U dorosłych kotów szczepienie powtarza się raz w roku.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Sob paź 08, 2011 19:21 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 nowych kociąt

No to teraz już poprawione i oficjalne

W schronie, te koty cały czas czekają na kogoś...

A.
„Nasza” tri, nr 121 z pierwszej strony wątku
Obrazek

B.
Bura kicia z białymi skarpetkami, brać i kochać. Około 6 msc.
Obrazek

C.
Czarny, około 3 msc kociak.
Obrazek

D.
Nowa kicia - zgodnie z opisem Basi, bura kicia, około pół roczna, cudowna, garnąca się do człowieka
Obrazek

Zabrane do DT do Basi (horacy7)

E.
Chłopczyk
Obrazek

F.
Dziewczynka
Obrazek

H.
Dziewczynka
Obrazek

I.M.N.P
Dziewczynka
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

K.Ł
Dziewczynka
Obrazek Obrazek

L.
Dziewczynka
Obrazek

G.J.O
Dziewczynka
Obrazek Obrazek Obrazek
po_prostu_kaska

Post » Sob paź 08, 2011 19:28 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 nowych kociąt

Basiu Kochana:)
duze kciuki za cale stado i znowu nowe biedy... zrobie jakis drobny przelew w pon i dam Ci znac, postaram sie tez wyslac Kasi rzeczy na bazarki dla Twoich kotow, troche fajnych rzeczy znalazlem.
Koty u Oli super, wariuja, bawia sie tylko je kochac. Wyslalem Basi foto mms, one mialy duzo szczescia, oby nastepne tz znalazly duzych i domy :ok:

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Sob paź 08, 2011 19:31 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 nowych kociąt

Ile te małe mają?Toz to dzieciny straszne :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob paź 08, 2011 19:46 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 nowych kociąt

ASK@ pisze:Ile te małe mają?Toz to dzieciny straszne :cry:

Asiu myślę ,ze z 6-8 tygodni mogą chyba miec ,są znacznie większe od Tuptusia i Atomka. :wink:
Sebow dzięki wielkie. Ja też mam coś na bazarek to może nam się uda przetrwać i leczyć.Wiem ,ze ryzykuje ale teraz w schronisku w drewnianej budce nie miały żadnych szans ,więc co mogłam zrobić nie widzieć.Niestety widziałam i pamiętam wszystkie które czekają ,te które odeszły tez pamiętam. :cry:Zawsze wobec tych co nie pomogłam czuje się winna.

horacy 7

Post » Sob paź 08, 2011 20:02 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 nowych kociąt

horacy 7 pisze:
Angell14 pisze:Ile czasu musi upłynąć od szczepienia i na czym to polega? Pobiera się krew od szczepionego kota i co dalej?
Pobiera się krew odwirowuje przez kilka minut w wirówce i podaje surowicę.Niestety mam w tej chwili tylko jednego dawcę i surowicy nie starczy dla wszystkich ,więc tym co nie starczy podamy zylexis chyba ,ze znajdzie sie inny dawca.Penelope będę w Olsztynie w poniedziałek około 18 w lecznicy Lew możesz podejśc i poznac nas.

A ja moge?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob paź 08, 2011 20:03 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 nowych kociąt

penelope20 pisze:A faktycznie na zdjęcia się zagapiłam i odpisałam najpierw a dopiero potem zobaczyła opisy. A w pon o której i gdzie można się spotkać w Olsztynie to zostawię prace i dojadę jak MPK będzie dojeżdżał w to miejsce.

MPK - tak!
15 z Kortowa -> zatrzymuje sie niemal pod lecznica Lew.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Sob paź 08, 2011 20:05 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 nowych kociąt

Dorota pisze:
horacy 7 pisze:
Angell14 pisze:Ile czasu musi upłynąć od szczepienia i na czym to polega? Pobiera się krew od szczepionego kota i co dalej?
Pobiera się krew odwirowuje przez kilka minut w wirówce i podaje surowicę.Niestety mam w tej chwili tylko jednego dawcę i surowicy nie starczy dla wszystkich ,więc tym co nie starczy podamy zylexis chyba ,ze znajdzie sie inny dawca.Penelope będę w Olsztynie w poniedziałek około 18 w lecznicy Lew możesz podejśc i poznac nas.

A ja moge?

Dorotka oczywiście myślałam nawet o Tobie i miałam nieśmiało napisac ,że moze będziesz chciała się ze mną zobaczyć.

horacy 7

Post » Sob paź 08, 2011 20:07 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 nowych kociąt

horacy 7 pisze:
Dorota pisze:
horacy 7 pisze:

A ja moge?

Dorotka oczywiście myślałam nawet o Tobie i miałam nieśmiało napisac ,że moze będziesz chciała się ze mną zobaczyć.

Chce!
Bede w Lwie ok. 18.

Dorota

Post » Sob paź 08, 2011 20:09 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 nowych kociąt

ASK@ pisze:Kochani, wiem że każdy ma pod górkę i pustki w portfelu.Jednak jak dyszka by wpadła od każdego to zawsze coś.Grosz do grosza i jakoś sie zbierze.Basia jest tam sama.Wiem ile kosztuje leczenie kota.
Dlatego proszę o nr konta na pw. Nie obiecuję majątku,spadku i kokosów ale postaram się choć przysłowiową dyszkę przesłać.
Bardzo prosze, choć w ten skromny sposób pomóżmy kotom.

ja też proszę o numer konta, też raczej kokosów nie obiecuję (jeżeli wygram w lotka nie będzie sprawy :wink: ), ale dyszka na pewno się znajdzie
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Sob paź 08, 2011 20:31 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 nowych kociąt

horacy 7 pisze:W poniedziałek jadę wieczorem z nimi do Olsztyna i biorę mojego Niuńka będzie dawca surowicy dla części maluchów ,inne najwyżej dostaną zylexis ,tylko nie wiem ile to będzie kosztować.Mam nadzieję ,ze chociaż część pokryje TOZ będę rozmawiać.Chyba ,ze ktos ma kota który byl niedawno szczepiony i mógłby byc dawcą krwi.Wioletko jeżeli w poniedziałek nie pracujesz może wpadniesz zobaczyć szkraby.

Basiu, pracuję w poniedziałek, ale mam nadzieję, że jak już będziesz w olsztynie to będę "wolna". Z chęcią poszłabym z Tobą i kocimi dzieciakami do weta :1luvu:
Daj mi znać najlepiej smsem o której mniej więcej będziesz abym tym razem nie nawaliła. Jestem podczas zmiany pracy, więc jestem troszkę zakręcona i mogę coś przeoczyć.

kasztanowa7

Od: Czw sty 27, 2011 17:18

Post » Sob paź 08, 2011 20:43 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 nowych kociąt

kasztanowa7 pisze:
horacy 7 pisze:W poniedziałek jadę wieczorem z nimi do Olsztyna i biorę mojego Niuńka będzie dawca surowicy dla części maluchów ,inne najwyżej dostaną zylexis ,tylko nie wiem ile to będzie kosztować.Mam nadzieję ,ze chociaż część pokryje TOZ będę rozmawiać.Chyba ,ze ktos ma kota który byl niedawno szczepiony i mógłby byc dawcą krwi.Wioletko jeżeli w poniedziałek nie pracujesz może wpadniesz zobaczyć szkraby.

Basiu, pracuję w poniedziałek, ale mam nadzieję, że jak już będziesz w olsztynie to będę "wolna". Z chęcią poszłabym z Tobą i kocimi dzieciakami do weta :1luvu:
Daj mi znać najlepiej smsem o której mniej więcej będziesz abym tym razem nie nawaliła. Jestem podczas zmiany pracy, więc jestem troszkę zakręcona i mogę coś przeoczyć.

Wioletko dam znać ,zrobimy babski wieczór bo kocięta to głównie kociczki są tylko jeden chłopak. :mrgreen:

horacy 7

Post » Sob paź 08, 2011 20:50 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 nowych kociąt

horacy 7 pisze:
kasztanowa7 pisze:

Wioletko dam znać ,zrobimy babski wieczór bo kocięta to głównie kociczki są tylko jeden chłopak. :mrgreen:

Super, ale jakby co to mogę zabrać 2 wykastrowanych kawalerów na ten nasz babski wieczór :)

kasztanowa7

Od: Czw sty 27, 2011 17:18

Post » Sob paź 08, 2011 20:58 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 nowych kociąt

kasztanowa7 pisze:
horacy 7 pisze:
kasztanowa7 pisze:

Super, ale jakby co to mogę zabrać 2 wykastrowanych kawalerów na ten nasz babski wieczór :)

Super tylko nie wiem czy lecznica przeżyje najazd tylu kotów na raz,ja będę mieć razem 10 kotów.Niuniek dawca krwi,Tuptuś i Atomek ostatnią dawkę zylexisu i cała szarańcza nowych . :mrgreen: Właśnie od nich wróciłam czarne kociczki tylko u człowieka na kolanach by siedziały,białe i raczki fajne i zabawa też.Są niesamowite ,ogarnąć tego towarzystwa nie można.

horacy 7

Post » Sob paź 08, 2011 21:04 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! 7 nowych kociąt

Same dziewczynki prawie :kotek:
Basiu, uważaj na siebie i na nie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]