Dżordż z połamanymi łapkami - zwrot z adopcji bo SIKA :( s.3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 04, 2011 11:30 Re: Pomoc dla 5-cio miesięcznego kotka z połamanymi łapkami

Magija pisze:ile kosztuje ta operacja?

michalinadzordz pisze:
za każdy staw będzie wahać się między 150, a 250 zł. Koszt leczenia to nie tylko sam zabieg chirurgiczny, ale także antybiotyki i kolejne prześwietlenia (dziś za samo prześwietlenie i lek przeciwbólowy zapłaciliśmy 60 zł).

prosze
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Wto paź 04, 2011 11:55 Re: Pomoc dla 5-cio miesięcznego kotka z połamanymi łapkami

czyli - ile potrzebnych jest Wam pieniędzy

edit: jeden staw chyba został już zoperowany i sfinansował to TOZ tak?
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto paź 04, 2011 12:30 Re: Pomoc dla 5-cio miesięcznego kotka z połamanymi łapkami

Dziękuję za wrzucenie linku na inne strony. Operacja kosztuje 150 zł, mamy połowę pieniędzy, dlatego już naprawdę niewiele potrzeba. Zaopatrzyliśmy kotka w jedzenie na jakieś 2 tyg., więc ten zabieg to właściwie ostatni taki poważniejszy wydatek. Nie wiem czy nie trzeba będzie jeszcze zrobić jakiegoś prześwietlenia, a na pewno po operacji konieczne będą zastrzyki przeciwbólowe i antybiotyki + tabletki na 3-4 dni, tak przynajmniej było ostatnio.
W 2 zoologicznych mamy jeszcze puszki, w jednej jest podobno ok. 20 zł, nie wiem jak w drugiej, ale było kiepsko kiedy pytałam tydzień temu. Mam nadzieję, że uzbiera się jeszcze trochę pieniążków i pozostanie nam już tylko znalezienie domu dla Dżordża.

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Wto paź 04, 2011 12:49 Re: Pomoc dla 5-cio miesięcznego kotka z połamanymi łapkami

Fundacja Viva! grupa Kotylion deklaruje 100zł dla Dżordża - będzie potrzebna nam na to faktura dane są na naszej www.kotylion.pl - w jakiej lecznicy będzie operowany Dżordż?
Obrazek

Magija

Post » Wto paź 04, 2011 14:10 Re: Pomoc dla 5-cio miesięcznego kotka z połamanymi łapkami

dzięki, magija :)

akcja na fb powinna dać trochę wpływów na konto TOZu - trochę wpłat poszło.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto paź 04, 2011 20:27 Re: Pomoc dla 5-cio miesięcznego kotka z połamanymi łapkami

co do fundacji, odpowiem jutro, sprawdzę ile już mamy środków na koncie TOZ przeznaczonych na operację, być może pieniądze z fundacji będą bardziej potrzebne innym kotom

Dżordż będzie operowany w Zduńskiej Woli, w lecznicy na ulicy Szadkowskiej

mam chwilowy problem z dostępem do internetu, więc mogę nie odpowiadać na bieżąco na wpisy

bardzo dziękuję za pomoc

michalinadzordz

Post » Czw paź 06, 2011 13:38 Re: Pomoc dla 5-cio miesięcznego kotka z połamanymi łapkami

Na razie Pani z TOZ jest poza miastem i nie ma jak sprawdzić stanu konta, dzisiaj o 16 operacja, ale myślę, że już nie musimy się martwić o pieniądze. Jak będę coś więcej wiedzieć to napisze na forum.

michalinadzordz

Post » Czw paź 06, 2011 20:09 Re: Pomoc dla 5-cio miesięcznego kotka z połamanymi łapkami

no to czekamy :ok:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Pt paź 07, 2011 9:22 Re: Pomoc dla 5-cio miesięcznego kotka z połamanymi łapkami

Kotek już po kolejnej operacji i kastracji. Pani z TOZ nadal się nie odzywała. Niestety okazuje się, że kotek ma jeszcze jakieś problemy z cewką moczową, więc to nie koniec leczenia. Dzisiaj wraca do domu i idę z nim na kontrolę, więc wieczorem napiszę coś więcej.

michalinadzordz

Post » Pt paź 07, 2011 18:11 Re: Pomoc dla 5-cio miesięcznego kotka z połamanymi łapkami

Mam dwie dobre wiadomości - po pierwsze ze wszystkich środków, które przelaliście uzbierało się ok. 500 zł, za co OGROMNIE DZIĘKUJĘ. Razem z Panią z TOZ ustaliłyśmy, że w takim wypadku, pieniążki, które TOZ miał zapłacić na pierwszą operowaną łapkę, przeznaczy na operację bezdomnego psiaka, a my opłacimy weterynarza z przelanych środków. W weekend dostanę maila z wyciągiem z konta, z nazwiskami osób, które pomogły i podam tu skąd wpłynęły pieniądze. Druga dobra wiadomość jest taka, że kotek ma już stały dom. Ze względu na operację i wyjazd mój i chłopaka, maluchem opiekowali się jego rodzice. Przez ostatnie 2 tygodnie tak się do niego przywiązali, że powiedzieli, że kotek zostanie już na stałe u nich. Będziemy mieć go cały czas na oku i nie będziemy się już martwić, że znowu trafi w złe ręce. Został jeszcze problem z cewką moczową, ale to będziemy dalej leczyć. Najprawdopodobniej zostanie jeszcze trochę pieniędzy, dlatego mam nadzieję, że uda się za nie pomóc jeszcze jakiemuś potrzebującego kotu. Usuwam już banner, bo Dżordż dzięki wam otrzymał znacznie więcej, niż potrzebował.

Jeszcze raz BARDZO BARDZO DZIĘKUJĘ :kotek:

michalinadzordz

Post » Sob paź 08, 2011 9:31 Re: Pomoc dla 5-cio miesięcznego kotka z połamanymi łapkami

Od poniedziałku w sklepach zoologicznych zawisną takie plakaty:
Obrazek

DZIĘKUJĘ!

michalinadzordz

Post » Sob paź 08, 2011 10:04 Re: Pomoc dla 5-cio miesięcznego kotka z połamanymi łapkami

Bardzo miły gest i ciesze sie, że kotek zdrowieje

Banerek jak chciałam usunąc to mi popsuł inne hehe - musze chyba od nowa powklejać pozostałe

Karolek(ona)

Post » Sob paź 08, 2011 10:17 Re: Pomoc dla 5-cio miesięcznego kotka z połamanymi łapkami

Cieszę się, że wszystko tak dobrze poszło :)
Plakacik - bardzo, bardzo miłe... :kotek:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Sob paź 08, 2011 19:10 Re: Pomoc dla 5-cio miesięcznego kotka z połamanymi łapkami

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Lewa łapka jak widać już dość zagojona, sierść odrasta, wszystko idzie w dobrym kierunku. Nowy właściciel Dżordża oszalał na jego punkcie, ciągle go przytula, śpi z nim, kitek jest naprawdę szczęśliwy :)

Temat uważam już za zamknięty.
Jeszcze raz dziękuję za Waszą pomoc, gdyby nie Wy, to wszystko by się nie udało. Takie forum, które składa się z tak wspaniałych użytkowników przywraca mi wiarę w ludzi. Jesteście kochani!

michalinadzordz

Post » Nie paź 09, 2011 5:07 Re: Pomoc dla 5-cio miesięcznego kotka z połamanymi łapkami

czemu zamknięty? Myślę, że nie tylko ja z chęcią poczytamy o Dżordżu, jego powrocie do zdrówka i upragnionym domu - nie uciekajcie, zostańcie z nami, fajnie jest poczytać na forum o szczęśliwych kotach
Obrazek

Magija

[poprzednia][następna]