przeglądam forum od dobrych kilku miesięcy w sytuacjach dających mi gdzieś tam do myślenia i w końcu postanowiłam, bądź inaczej - znalazłam chwilę żeby się zarejestrować. w związku z tym chciałabym się pochwalić moją najukochańszą dziewczynką.

Gato jest u mnie od czerwca zeszłego roku, przygarnęłam ją razem z siostrzyczką - Ditto. wychodziłam z założenia, że dwa kotki będą się czuć lepiej, bezpieczniej, a ja nie będę miała wyrzutów sumienia jeśli będę musiała zostać trochę dłużej w pracy.
po miesiącu okazało się, że nie ma opcji, by dziewczyny mieszkały razem - były nie do opanowania, krnąbrne, czasami wręcz złośliwe. w tamtym okresie byłam jeszcze osobą dość niecierpliwą, więc w krótkim czasie dostałam nerwicy. postanowiłam oddać Ditto, z racji tego że była kociakiem po prostu wrednym. wiem, wstyd i hańba. na swoje usprawiedliwienie dodam, że oddałam ją rodzicom mojego znajomego, którzy po odchowaniu dzieci i przejściu na emeryturkę bardzo chcieli mieć kotka na którego mogliby przelać całą swoją miłość. osobiście ją zawiozłam i wiem że Ditto (teraz już Kika) trafiła w dobre miejsce.

Co do Gato, oczywiście swoją osobą wynagradzałam jej odcięcie od towarzyszki, co skończyło się tym, że mam w domu sierściaste rozpieszczone dziecko

tak czy inaczej jest moim małym robaczkiem i gdybym mogła, spędzałabym z nią całe dnie. niestety, miesiąc temu zmieniłam pracę, przez co cierpi kicia. pracuję po 12h dziennie trzy, cztery razy w tygodniu. po powrocie do domu słyszę te żale i skargi że była sama, naprawdę to słyszę i jest mi bardzo szkoda mojej dziewczynki..
w związku z tym postanowiłam że zamieszka z nami jeszcze jedna kicia. Gato miała już kiedyś styczność z dorosłą kotką i nie wyszło to jakoś mega dobrze, stwierdziłam więc że dokocenie przeprowadzę z kociakiem. kotka którą znalazłam jest jeszcze karmiona przez opiekunkę, ponieważ to sierotka, ale podobno już przymierza się do samodzielnego jedzenia więc wkrótce będzie mogła do nas dołączyć.

także już wkrótce mam nadzieję zdjęcia naszej nowej domowniczki i moja relacja z przebiegu spraw.

pozdrawiamy serdecznie!
http://imageshack.us/photo/my-images/51/ppppppppy.jpg/ Gato rok temu:)
http://imageshack.us/photo/my-images/200/25216810150282562804301.jpg/