Schron Wro ! Seniorzy szukają domków ! fot str 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 08, 2011 9:27 Re: Schron Wro ! PILNE DT/DS Kiwi - uraz neurologiczny!!

ulvhedinn pisze:No i Kudłata postanowiła pochorować :evil: Wyhodowała sobie ropnia na bródce...... Do tego ma malowniczy katar :roll:
Ropień musiał niepostrzeżenie narastać od jakiegoś czasu, dzisiaj zaczęła kichać i dokładne oględziny przy okazji mycia nochala wykazały "niespodziankę". Przedwczoraj jeszcze nic nie było widać, bo jej myłam oczy i dziób.

Oczywiście jest na antybiotyku w zastrzykach plus mam jej smarować maścią brodę (już się normalnie "cieszę" - Kudłata bywa hmmm.... mało ugodowa....... a wieczorne smarowanie bardzo jej sie nie podobało).

Zrób Kudłatej morfologię z oznaczeniem eozynofilów. Jakoś mi tak się szczególnie ten "ropień" na brodzie kojarzy :|
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob paź 08, 2011 14:08 Re: Schron Wro ! PILNE DT/DS Kiwi - uraz neurologiczny!!

Dziewczyny, czy któraś z Was będzie jutro w schronisku?

Na kociarni, w pokojach 7-8 jest kotka trikolorka, oddana z domu, która nie jest w stanie odnaleźć się w schronisku. Nie je, nie pije, siedzi skulona w kącie i marnieje z dnia na dzień. Długo tam nie pociągnie :(

Kiwi jest w o wiele gorszym stanie, niż tydzień temu. Tylne łapki są wyraźnie słabsze, do tgo jest zasmarkana jak jasna cholera :(
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Sob paź 08, 2011 14:42 Re: Schron Wro ! PILNE DT/DS Kiwi - uraz neurologiczny!!

W schronie było dzisiaj bardzo dużo ludzi zainteresowanych adopcją. Kolejka do podpisywania umów adopcyjnych momementami wychodziła poza budynek.

Weekend otwarty ma nie tylko wrocławskie schronisko. Jest tydzień zwierząt i sporo schronisk ma taką akcję.
Obrazek

Kruszyna

Post » Sob paź 08, 2011 20:37 Re: Schron Wro ! PILNE DT/DS Kiwi - uraz neurologiczny!!

Kruszyna a co z tą tri? jak się czuje? czy może znalazła wczoraj domek? jeśli nie masz jakieś zdjęcia?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie paź 09, 2011 15:30 Re: Schron Wro ! PILNE DT/DS Kiwi - uraz neurologiczny!!

Tri dzisiaj pojechała do domu :ok: Podobnie jak trzy inne kotki z kociarni. Ludzi było od groma, więcej niż wczoraj.
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie paź 09, 2011 16:37 Re: Schron Wro ! PILNE DT/DS Kiwi - uraz neurologiczny!!

Kruszyna pisze:Tri dzisiaj pojechała do domu :ok: Podobnie jak trzy inne kotki z kociarni. Ludzi było od groma, więcej niż wczoraj.

O! W takim wypadku lubię nie mieć racji :ok: :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie paź 09, 2011 16:56 Re: Schron Wro ! PILNE DT/DS Kiwi - uraz neurologiczny!!

mam pytanie czy mozna zdobyc jakies taloniki na sterylke dla kotek? Pytam bo udalo mi sie namowic sasiadke ktora jest starsza osoba i maiala wiele obiekcji dotyczacych sterylizowania kotow. A nie bede mowic w jak sposob pozbywala sie malych :|
Plamka [']ObrazekPepe ObrazekObrazek
"Koty lubią muchy, a muchy lubią koty"

playbunny71

Od: Pon kwi 25, 2011 18:26

Post » Nie paź 09, 2011 20:31 Re: Schron Wro ! PILNE DT/DS Kiwi - uraz neurologiczny!!

Ostatnio były ;)
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Pon paź 10, 2011 6:23 Re: Schron Wro ! PILNE DT/DS Kiwi - uraz neurologiczny!!

a gdzie mozna sie o nie ubiegac??

playbunny71

Post » Pon paź 10, 2011 9:36 Re: Schron Wro ! PILNE DT/DS Kiwi - uraz neurologiczny!!

Ludzi przez weekend było b. dużo, pomoc była b. potrzebna, ale nikogo z wątku nie było....

Trochę kotów znalazlo domy, jednak nie wszytskie historie się szczęsliwie zakończyły...

I zostało b. dużo kotów, którym dom potrzebny na cito..
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pon paź 10, 2011 9:47 Re: Schron Wro ! PILNE DT/DS Kiwi - uraz neurologiczny!!

Ja się niestety rozłożyłam :( , strasznie chciałam wpaść z aparatem,
ale nie dałam rady :(

Za to moja koleżanka z pracy adoptowła wczoraj pieska :ok:

Oby po tych dniach otwartych żadne
ze zwierząt nie wróciło z powrotem do schronu... :ok:
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Pon paź 10, 2011 9:48 Re: Schron Wro ! PILNE DT/DS Kiwi - uraz neurologiczny!!

Ulv, czy z Kudłatą lepiej?
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Pon paź 10, 2011 9:52 Re: Schron Wro ! PILNE DT/DS Kiwi - uraz neurologiczny!!

Może uda się i nie wrócą. Rozmowy były długie, co i jak :wink: , ale wiadomo, ludzie są rózni. Niemniej jednak uważam, że ludzie z ktorymi ja miałam kontakt, byli dobrymi....

Szczeniaki poszły wszystkie.
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pon paź 10, 2011 10:43 Re: Schron Wro ! PILNE DT/DS Kiwi - uraz neurologiczny!!

martka pisze:Ludzi przez weekend było b. dużo, pomoc była b. potrzebna, ale nikogo z wątku nie było....

Trochę kotów znalazlo domy, jednak nie wszytskie historie się szczęsliwie zakończyły...

I zostało b. dużo kotów, którym dom potrzebny na cito..

Ja już pisałam dawno, że nie będę mogła iść ze zwględu na chorego kota i jednego po zabieg po za tym nie było mnie też w niedzielę we Wrocławiu. Najbardziej to przydały by się dyżury na weekendy. Bo takie dni otwarte to kropla w morzu potrzeb. Bardzo się cieszę, że Gabi też chodzi ostatnio, bo ja już sama nie dawałam rady. Fajnie by było jakby były 4 osoby i tak chodziły parami. Wtedy każda para miała by dwie niedziele w miesiącu. Mi się niedługo zaczeni szkoła więc znów będe mogła rzadziej bywać.
Wiem, że piszę to już po raz setny raz ale naprawdę to jest bardzo ważne.. Teraz dosyć dużo ludzi piszę w sprawie adopcji - oni zazwyczaj chcą pomocy aby ktoś przyszedł pokazał im koty - jak się chodzi jakiś czas to łatwo poznać jaki który kot jest więc łatwo doradzić. Bo jakbym była taką potencjalną osobą zainteresowaną i weszła do pokoju gdzie jest 20 - 30 kotów to też bym pewnie się długo zastanwiała którego zabrac i bym wyszła bez żeby w domu wszystko przemyśleć. A szkoda czasu na takie coś jako można powiedziec - o ten kot jest bardzo przyjacielski, ten z kolei lubi przyjśc kiedy chce, ten za to nie lubi innych kotów a ten uwielbia - to bardzo ułatwia sprawę.
No i co najwazniejsze trzeba wykorzystać ten krótki czas zanim znów pojawią się kociaki i próbować wyadoptowywać strasze koty. Jak będa wolonatriusze co niedzielę, to przynajmniej będą świerze wiadomości czy dany kot nadal jest czy proponować już innego.

Ja będe w ten weekend w schronisku tylko nie wiem czy w niedzielę. Bo jak nikt się nie zgłosi do towarzyszenia mi, to pójdę w sobote bo w niedziele nie ma mojego Tż. A samemu to wiadomo jak jest.. koty cię oblezą i nie ma jak zjdęć nawet porobić :wink:

Edit: na ostatnich dniach otwartych byłam ja i Gibutkowa spędziłyśmy tam chyba z 5 godz i żałuję, że tym razem nie mogłam pójść :( Edyta to już w ogóle odpada całkowice ze względu na kota z Fivem.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon paź 10, 2011 16:54 Re: Schron Wro ! PILNE DT/DS Kiwi - uraz neurologiczny!!

Ja tez chcialam isc w tamten weekend ale musialam isc do szkoly :( ale w ten chetnie pojde tylko jeszcze nie wiem czy w sobote czy w niedziele. :)

no i mam jeszcze chrapke na kicie ze strony lesniej o numerze 435 tylko nie wiem czy rodzina bedzie przychylna:(

playbunny71

[poprzednia][następna]