MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik leci:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 30, 2011 16:19 Re: MiauKot 2(57+1)-Cezar,Kropka b.chorzy:(Maleństwo w potrzebie

Obrazek Obrazek

Edyszka

Od: Pt lut 13, 2009 15:32

Post » Sob paź 01, 2011 17:48 Re: MiauKot 2(57+1)-Cezar,Kropka b.chorzy:(Maleństwo w potrzebie

Edyszka, jakie cudności :D

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Sob paź 01, 2011 18:49 Re: MiauKot 2(57+1)-Cezar,Kropka b.chorzy:(Maleństwo w potrzebie

:oops:
Obrazek Obrazek

Edyszka

Od: Pt lut 13, 2009 15:32

Post » Sob paź 01, 2011 19:37 Re: MiauKot 2(57+1)-Cezar,Kropka b.chorzy:(Maleństwo w potrzebie

Czy mogłabym dostać jakieś informacje o Kairze? Czy on ma gdzieś ogłoszenia porobione?
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Wto paź 04, 2011 12:16 Re: MiauKot 2(57+1)-Cezar,Kropka b.chorzy:(Maleństwo w potrzebie

Jowita pisze:Czy mogłabym dostać jakieś informacje o Kairze? Czy on ma gdzieś ogłoszenia porobione?

Jowita, napisałam do Iwony. Mam nadzieje, że dziewczyna skończyła już remont i ma w końcu dostęp do netu. Przez wakacje były o Kaira dwa zapytania, ale niestety nic z tego nie wyszło.

Edyszka, bazarek jak zawsze śliczny :1luvu:

Ja się też ostatnio trochę posypałam i tak powoli próbuje się wykurować :oops:

Jusia_P, zwiń malutką 8) Może TŻ da się jakoś przekonać :roll: No i na Ciacha! ja zawieść by trzeba.

Od zaprzyjaźnionej osoby dostaliśmy całą skrzynię różnych materiałów, próbek kocy, poszewek.

Obrazek Obrazek

Gdyby ktoś dysponował maszyną do szycia i wolnym czasem, bo jest tam sporo materiałow, które świetne będą na legowiska, ale dla bezpieczeństwa kotów trzeba by je obszyć.
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Wto paź 04, 2011 12:52 Re: MiauKot 2(57+1)-Cezar,Kropka b.chorzy:(Maleństwo w potrzebie

Wcześniej wkleiłam już linka do wątku o kotach z interwencji w Łaziskach.
Ostatecznie pod naszą opiekę trafiło 10 kotów, w tym jeden rudy kocurek.

Bezpośrednio pod moją opiekę trafiły 3 kotki. Mam wrażenie, że jest to córka, mama i babcia.

Najstarsza i w najgorszym stanie, oceniona na około 8 lat Klara. W opisie wet.stwierdził, że jest kotką w najcięższym stanie i najbardziej eksploatowaną :cry: :evil:
Była apatyczna, zakołtuniona, odwodniona, ze sporymi ubytkami w uzębieniu. Miała zrobione badania (wysoka leukocytoza, anemia) i testy (wynik negatywny).
W tej chwili koteczka dochodzi już do siebie. Dopisuje apetyt, ma wystrzyżone kołtuny. Siedziała grzecznie prawie godzine jak ją strzygłam 8O Trochę tylko pomialkoliła.

Obrazek Obrazek

Róża, prawdopodobnie córka Klary, ma około 4 lat. Przywieziono ją z intewencji z zaawansowanym ropomaciczem. Koteczka siedziała praktycznie w transporterku w kałuży ropy i krwi :cry: Zabieg naszczęście odbył się na czas i kotka dochodzi do siebie.

Obrazek Obrazek

Najmłodsza w tym towarzystwie Dolores ma około 6 mcy. Najszybciej pozbierała się po tej całej traumie. Wymaga jeszcze odkarmienia, ale wreszcie załapała co to kocie jedzenie, bo niestety na początku najchętniej zjadała "śmietnikowe" jedzenie.

Obrazek Obrazek

Ogólnie gdyby nie futro to wszystkie te koty, to chodzące szkieleciki :cry: :evil:

Na DT do Marty (od Bąbla i Marcysi) trafił jeden z kocich maluszków. Ma około 3 mce i też jes przeraźliwie chudy. Maluchy leczone są w dalszym ciągu na kk.

Na imię dostała Shila

Obrazek Obrazek

Na DT pojechał również rudy kocurek. Zdjęcia pozostałych postaram się popstrykać jak najszybciej.

Wsród kotów, które trafiły pod naszą opiekę trafiła również ciężarna tricolorka. Kotka miała lada moment rodzić. Jej stan pogorszył się nagle i konieczna była interwencja lekarza. Maluchów było 6 wszystkie martwe z widocznymi wadami, do tego miały poważną niedowagę :(

Żeby było smutniej i trudniej wszystkie z tych kotek mogą być w ciąży:( W połowie pazdziernika wyznaczono termin kontrolnego USG.
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Wto paź 04, 2011 13:36 Re: MiauKot 2(57+1)-Cezar,Kropka b.chorzy:(Maleństwo w potrzebie

Straszne :(

Jak dobrze, że już są bezpieczne, małe nieszczęśniki.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto paź 04, 2011 15:24 Re: MiauKot 2(57+1)-Cezar,Kropka b.chorzy:(Maleństwo w potrzebie

Adria pisze:Jusia_P, zwiń malutką 8) Może TŻ da się jakoś przekonać :roll: No i na Ciacha! ja zawieść by trzeba.

od jakiegoś tygodnie nie spotykam koty na schodach więc może jej bardziej pilnują. jak spotkam andzię to wstępnie się może jakoś umówimy na ciachanie.
EDIT:
andzia mnie sama zaczepiła na schodach co z zabiegiem bo boi się, że kicia zacznie jej lać. powiedziała, że jak zacznie lać to ją wywiezie na wieś...
także jak będzie wolny termin to można działać.

Adria pisze:Gdyby ktoś dysponował maszyną do szycia i wolnym czasem, bo jest tam sporo materiałow, które świetne będą na legowiska, ale dla bezpieczeństwa kotów trzeba by je obszyć.

ja mam maszynę, hyhy :D tylko z wolnym czasem gorzej - im więcej mam wolności tym jakoś mniej tego czasu jest... przetransportuj szmatki do ciacha (jeśli jest tam jeszcze miejsce) to się tam kiedyś przyspaceruję i opracujemy plan :) bo jak wszystko przytaszczę do domu to będzie konflikt :)

mój czaso-brak widać też po tym, że do tej pory nie zrobiłam obiecanego bazarku... :roll:

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

Post » Pt paź 07, 2011 11:46 Re: MiauKot 2(57+1)-Cezar,Kropka b.chorzy:(Maleństwo w potrzebie

Stwierdzam, niestety po fakcie, że taką działalność jak moja powinno się prowadzić anonimowo :evil: Moja koleżanka znalazła na Dtś psiaka. O mały włos by go przejechała, bo na dźwięk klaksonu zamiast uciekać to podbiegł do samochodu. Obawiam się, że jego minuty na tej trasie były policzone, bo jak ktoś zna tą drogę to wie, z jaką szybkością jadą po niej samochody.
Psiaka oczywiście przywiozła do mnie, bo nic innego jej do głowy nie przyszło. Szczeniak, kundelek biegający po takiej drodze z pewnością nie był pupilem "swojego pana", który profilaktycznie zadbał by o szczepienia. W schronisku jego los też był by pod znakiem zapytania. Niestety jeżeli nie znajdę dla niego szybkiego tymczasu, to będziemy zmuszone do schroniska go odwieźć. Na razie siedzi w łazience, ale to wieczorem będzie stołówka kotów, które są u mnie na diecie :(
Psiak, jak to szczeniak do zdjęcia nie chciał pozować : Obrazek
Jest malutki i duży nie będzie. Teraz może mieć ok. 5 miesięcy.
Pilnie poszukuję DT dla psiaka :!:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pt paź 07, 2011 19:44 Re: MiauKot 2(57+1)-Pilnie DT dla szczeniaka !!!str.78

Yoko rosnie i rosnie, szaleje, biega za pileczkami, maltretuje smerfy:) i pozuje do zdjec...co bardzo lubi!:))
Jutro szczepienie:)

A tak wyglada Mala "DAMA" :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/62f ... 4c8b2.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/104 ... 98ea7.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7bc ... cd7b9.html

Cieplutko pozdrawiamy!!!

Ozanna1405

Od: Wto wrz 06, 2011 19:35

Post » Pt paź 07, 2011 21:27 Re: MiauKot 2(57+1)-Pilnie DT dla szczeniaka !!!str.78

otwarłam dziś jedną z puszek- coś tam się uzbierało :)
a to nowe foto Shili
Obrazek
Obrazek

link do albumu Bąbla i Shili : https://picasaweb.google.com/112313004559795607008/7Pazdziernika2011?authkey=Gv1sRgCI_hs8e6-cnRcw#
Ostatnio edytowano Sob paź 08, 2011 9:53 przez CzArNaM, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
Obrazek

CzArNaM

Od: Wto kwi 12, 2011 18:36

Post » Sob paź 08, 2011 9:28 Re: MiauKot 2(57+1)-Pilnie DT dla szczeniaka !!!str.78

Nie działa link z Bąblem i Shilą. :(

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob paź 08, 2011 9:50 Re: MiauKot 2(57+1)-Pilnie DT dla szczeniaka !!!str.78

EwKo pisze:Nie działa link z Bąblem i Shilą. :(

Już powinno działać :)
ObrazekObrazek
Obrazek

CzArNaM

Post » Sob paź 08, 2011 10:01 Re: MiauKot 2(57+1)-Pilnie DT dla szczeniaka !!!str.78

Działa :)
Bąbel, widzę, wciąż z ogonem? ;)

Uzupełniłam pierwszą stronę. Proszę o sprawdzenie i skorygowanie ewentualne dat przyjecia i lokalizacji DT.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

Post » Sob paź 08, 2011 10:30 Re: MiauKot 2(57+1)-Pilnie DT dla szczeniaka !!!str.78

MiauKot pisze:Działa :)
Bąbel, widzę, wciąż z ogonem? ;)

Niop :mrgreen: i okazuje się że mimo bezwładności świetnie sobie z nim radzi i na szczęście w niczym mu nie przeszkadza, nawet go myje:) zresztą teraz co by Shila goniła :ryk: mam kolejne osoby chętne na DT dla maluszków :)
ObrazekObrazek
Obrazek

CzArNaM

[poprzednia][następna]