Rudy Snicers i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 05, 2011 8:10 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Najszczerzej jak potrafię - włożyliśmy w tego kota masę czasu, serca, energii. Wiem jaki jest. Wiem jak funkcjonuje u nas. Mogę Wam filmy nagrać. Wiem jak kolosalny postęp zrobił. Znam go.
Chciałabym, zeby znalazł dom. Ale to nie oznacza jakiś dom. To nie jest kot, który umiera pod śmietnikiem - i dla którego kazde rozwiązanie jest lepsze i daje szansę na przeżycie.
Teoś na śmietniku nie wyląduje. Na głowę mu się nie leje. Chciałabym, żeby się wyprowadził........ale tak żebym miała spokojne sumienie. I tylko do takiego domu go oddam. Im kot trudniejszy, bardziej wymagającym tym oczekiwania wobec domu paradoksalnie większe.
Ludzie kierują się wyglądem. Przytakną i obiecają wszystko.......Tylko, ze ja już wiem, ze to zbyt mało.
Ale wiem, że można. Pyśkę oddałam od razu - decyzja zapadła w jakieś 3 minuty.......Teoś wcale nie jest trudniejszy. Jest inny, ale nie jest trudniejszy. Ja wiem, że można - ale wiem, ze nie każdy ma ochotę na taką pracę i przygodę.
I żeby było jasne - nie mogę mieć tylu kotów ile aktualnie mam - w żadnym razie.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro paź 05, 2011 11:57 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Wiem(-y).
I wiemy,że będzisz musiała przejść drogę ...przez mękę...i współczujemy.

On znajdzie dom.
Potrwa to,ale znajdzie.

To,że jest piękny wcale sprawy -paradoksalnie- nie ułatwi.
Jest tak jak piszesz,nie inaczej.

Jakoś po dłuższym pobycie na forum zaczynam mieć paranoję.
Widzę,że można być zupełnie nieodpowiednim opiekunem kota,opisać siebie jako "bidusię" i całe forum płacze nad takim kimś.
Nad kotem-nikt.
Albo być -jak wielu tutaj- ciechym bohaterem,utrzymujacym koty,leczącym(wiele DT)i kot z kulawą nogą nie spojrzy.Ba!Jeszcze opier...niczy,że np. brak rozliczenia albo za rzadko opisuje stan kotów na forum.
I cieszę się Neigh,że on ,Wytrzeszcz znaczy jest u Ciebie.
Bo to znaczy,że trafi w godne ręce.

Unikam "biduś" ...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro paź 05, 2011 22:05 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

No to na osłodę. Wczoraj Cymek pojechał na nowe włości. Dziś z rana zaliczył weta. Został odrobaczon i zważon ( 5 kg - a co se będzie żałował ). Wywołał ponoć zachwyty pań wet ( jeszcze takiego umaszczenia nie widziałam - phiiiii też mi nowina, ja też nie:-) ). I okolicy.......

Mam nowe zdjęcia. Ma paskudne oko.......ale ma dobrą opiekę;-)

I opisywany jest tak:

Cynamon juz po kropelkach do oczu. :) Udało się go wyciągnąć spod łóżka i krople zapuścić :))
Zjadł wczoraj jeden raz (surowa wołowinka go skusiła), a juz dzisiaj zaliczył dwa posiłki - surowego kurczaka i mokrego felix'a. Jestem z niego dumna.
Jak tylko go wzięłam na ręce, to od razu wtulił sie pod moją pache i udawał, że go nie ma, ale nie wyrywał sie wcale... do czasu. Nagle hops i juz go nie było, wylądował pod łóżkiem. Tam mu stawiam jedzenie. Jak do tej pory nie skorzystał z kuwety, ale ma jeszcze czas do jutra, potem zacznę się martwic. To jego oko też, wg mnie, jest paskudne :(
Przesyłam Ci pare fotek Cymusia. W miare "rozwijania się akcji" będą następne :)
Przepięknie umaszczony kot, milusie w dotyku futerko - musi być z niego ..... kot domowy !

Od siebie dodam - sama go spsikałam anty pchlo, sama wpuściłam krople. Owszem przezył szok....pod każdym względem. Owszem boi się kosmicznie.......ale nie drapie, nie syczy.....
Powoli, powoli bardzo powoli........ale cierpliwie.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro paź 05, 2011 23:00 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Pokażesz zdjęcia??

Co z okiem?
Źle?

kotkins

Post » Czw paź 06, 2011 5:33 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Obrazek

Obrazek
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw paź 06, 2011 17:08 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

niestety nie dam rady na razie zakładać wątków na ppersji, to trochę trwa, a ja już muszę do łóżka wracać.
trzymam kciuki za kociaste i będę tylko zaglądać na 5min

cieszę się z Cynamona :)
to jeszcze tylko DT dla Snikersa :ok:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Pt paź 07, 2011 22:22 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Cynamon
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

dalia

Post » Pt paź 07, 2011 22:25 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

niespodzianka
Obrazek Obrazek Obrazek
o niespodziance więcej napisze Neigh :D
Obrazek

dalia

Post » Pt paź 07, 2011 22:36 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Szalony Kot pisze:To jest brytek czy już EXO?
I srebrny marmurek :1luvu:

EXO :mrgreen:
Obrazek

dalia

Post » Pt paź 07, 2011 22:41 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

O matko, mój wymarzony kot!?

Co to za jeden??

Egzo!!!!Jak Ludwiczek Gabi!!!

Jej, powiedzcie coś o nim,prooooszę!!! :D

kotkins

Post » Pt paź 07, 2011 22:45 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

nie mam pozwolenia więc tylko ogólnie - fajny, młody i szuka domu
szczegóły mniej i bardziej ważne zapoda Neight
ode mnie tylko tyle na razie
Obrazek

dalia

Post » Pt paź 07, 2011 22:54 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

No i znowu bezsenna noc...
Ale jak się ma Amelkę hodowczynię rybek & jamników...

Przyślę tu kogoś, kto powienien mieć drugiego kotka exo.
Gabi.

kotkins

[poprzednia][następna]