Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 07, 2011 21:02 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Dorota Wojciechowska pisze:No dwa razy tak matka :mrgreen: czytasz mi w myslach :ryk:
Aż strach mysleć o twoim chopie :mrgreen:
A o której będziesz jechała, bo ja do 14-tej jestem w domu a później zmieniam miejsce - na pracę :evil:

No Dorotka bez jaj przed 14 nie dotrę do Ciebie do domu :( muszę odespać pracowity tydzień, a do kociarni muszę jechać tak na 16.30 oby się wyrobić bo o 19 mamy imprezę po sąsiedzku :mrgreen:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt paź 07, 2011 21:04 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Wieści z dyżuru.
Na zdrowej: Przemyłam oczka Pędzelkowi i Zuzi - faktycznie ciepła woda pomaga oczka oczyścić przed smarowaniem roztworem i maścią.
Smoła bardzo źle się czuje wśród kotów, walczy z Zuzią i przy każdej okazji otwierania drzwi ucieka do przedsionka.. gdzie lubi jeść w odosobnieniu :? W miarę dogaduje się tylko z maluchami i czasami nawet razem się bawią :P Rysiu niemożliwie przylepny, bardzo potrzebuje uwagi.
Kwarantanna: Rudaski mocno zakatarzone, podobnie jak Longer - może warto zmienić im antybiotyk? Longer nadal kicha ropną wydzieliną :(
Maluchy niestrudzenie rozrabiają w boksach, Paulinka posiedziała przy oknie i jest bardzo stęskniona pieszczot. Przydałby jej się domek...
Arletka marzy tylko o wyjściu na dwór... Reszta w porządku, Biedroneczek też sobie pobiegał i na wesoło droczyli się z Longerem. Wszystkie koty są po prostu przekochane!!!

Aha, zapomniałam niestety uzupelnić w kartach wykonane zabiegi u Dropsika i Maleńkich ( oczka), natomiast nie znalazłam karty Zuzi i Pędzelka. Uzupełnię przy następnym dyżurze.

Jeśli nie ma chętnych to poproszę dyżur jeszcze 15.10 wieczorkiem.
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pt paź 07, 2011 21:05 Re: proszę nie pisać zakładam nowy wątek

Dziękuję :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 10.10.-16.10.2011 r.
10.10. pon. rano brak wie. Ewa
11.10. wt. rano brak wie. Mara
12.10. śr. rano Asia i Bogusia wie Agata
13.10. czw.rano brak wie. Teresa
14.10. piat rano brak wie. Ewa
15.10. sob. rano brak wie. Ewa
16.10. niedz. rano Dorotka wie. brak
Ostatnio edytowano Pt paź 07, 2011 21:11 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Pt paź 07, 2011 21:08 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

terenia1 pisze:No Dorotka bez jaj przed 14 nie dotrę do Ciebie do domu :( muszę odespać pracowity tydzień, a do kociarni muszę jechać tak na 16.30 oby się wyrobić bo o 19 mamy imprezę po sąsiedzku :mrgreen:

Normalnie matka ściema jakaś pewnie musisz mieszkanie odgruzować :mrgreen: odeprać, odprasować, odskrobać, nagotować - a ty ściemniasz o jakimś spanku.

Dobra to jedź przez zamek bo to trudny towar do wysłania i trzeba wykorzystać okazje dostarczenia do rąk.
pozatym będziesz mogła zobaczyć zachwyt 8O przy odbiorze bo kuferek naprawdę sliczny :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt paź 07, 2011 21:10 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Ewuś dziękuję :D widać że Kocia Chatka i kociaki Ci się spodobały i to bardzo :1luvu:
no być może niebawem Rysiu pojedzie do domku cicho szaaa... nie chcę zapeszać :D a Smołą to taka indywidualistka a jeść zawsze lubi w odosobnieniu bo to koci żarłok i je za dziesięciu.
Ewa a jak tam temperatura w kociarniach? chyba już okna trzeba zamykać na noce bo już zimno.

terenia1

Post » Pt paź 07, 2011 21:26 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Oczywiście, okna są pozamykane na noc, bo na dworze straszliwy ziąb...
A Kocia Chatka to poprostu mój Koci Raj :1luvu: , chociaż każdy z tych Słodziaków zasługuje na swój prawdziwy domek :kotek: , więc trzymam kciuki za Rysiulka!!! :ok: i Lemonka :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pt paź 07, 2011 23:01 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Jutro wieczorkiem robię rozliczenie finansowe więc klękajcie narody :mrgreen: jak ktoś chce wiedzieć co przyszło i za co wyszło to piszcie. zarozki trzeba fakturę za czynsz zapłacić a najgorzej zbliża się jesień i zima i niestety media z Kocią Chatkę na kilka miesięcy drastycznie wzrosną :evil: zresztą nie tylko za czynsz bo mamy zaległe 500zł z Almavetu :( to i tak cud że Pani Doktor Monika w swojej wielkiej łaskawości czeka na zapłacenie 500zł (data płatności do 05.09.) i jeszcze leczy nam na krechę koty - bo w zasadzie mogłaby nas kompletnie olać :oops: ciekawe ile wyniesie nowa faktura :cry:

terenia1

Post » Sob paź 08, 2011 7:27 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Majencjo, a próbowałaś Sudafed? U Julki pomógł jak była ostro zakatarzona. Dziwne,że przy 4ej dawce zylexisu nic się nie poprawiło 8O - u Frani po 3ciej już było dobrze.
Tereniu, tam na pewno coś "mojego" jest na fakturze - jak wyliczysz co za ile to prześlę. I chyba mam jakieś zaległości, ale ogarnę się dopiero jutro :oops: bo dziś imprezka :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob paź 08, 2011 8:47 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

sudafed jest lekiem który obkurcza śluzówkę i ułatwia oddychanie, na ropsko lejąca się z nosa nic nie da, Tez jestem zawiedziona że nie przeszło :evil: :evil: :evil: :evil:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob paź 08, 2011 8:56 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

majencja pisze:sudafed jest lekiem który obkurcza śluzówkę i ułatwia oddychanie, na ropsko lejąca się z nosa nic nie da, Tez jestem zawiedziona że nie przeszło :evil: :evil: :evil: :evil:

Pozwoliłam sobie wysłać pw
Obrazek

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Sob paź 08, 2011 8:57 Re: proszę nie pisać zakładam nowy wątek

terenia1 pisze:Dziękuję :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 10.10.-16.10.2011 r.
10.10. pon. rano brak wie. Ewa
11.10. wt. rano brak wie. Mara
12.10. śr. rano Asia i Bogusia wie Agata
13.10. czw.rano brak wie. Teresa
14.10. piat rano brak wie. Ewa
15.10. sob. rano brak wie. Ewa
16.10. niedz. rano Dorotka wie. brak

TO JA PONIEDZIAŁEK RANO 10.10
Obrazek

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Sob paź 08, 2011 9:36 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

A to coś wesołego aby poprawić humor w ten zimny ranek

http://www.widelec.pl/widelec/1,111648, ... kotow.html
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Sob paź 08, 2011 12:05 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Witam,
poproszę czwartek rano i sobotę rano :D

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob paź 08, 2011 14:40 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Byłam na grzybobraniu :D a oto zbiory :ryk:
Chyba powinnam napisać zbiry :mrgreen:
Obrazek
Kocie życie w DT wraca do normy :evil:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Sob paź 08, 2011 15:38 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

wrócę jeszcze do wpisu
1. koniecznie zmienić trzeba grzejnik na zdrowej na olejowy.
Dłużej trzyma ciepło( wolniej stygnie) i jest bezpieczniejszy niż obecny w którego otwory grzewcze wpada kurz i sierść kocia.

Popytajcie proszę znajomych czy ktoś nie ma na zbyciu takiego grzejnika.
Dobrze jak by był ścienny ale niekoniecznie.
Może znjomi, rodzina ma gdzieś nieuzywany grzejnik olejowy :D
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]