Fundacja Pod Jednym Dachem - gdzie te kocie Domy?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 06, 2011 13:45 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Jakie fajne! :D

U mnie koszmar, nikt nie chce maluchów, dziś miałam naprawdę okropny telefon... z awanturą, że mam wymagania :(.

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Czw paź 06, 2011 13:50 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

starchurka, nie przejmuj się, tacy co mają za złe że się czegoś wymaga byli, są i będą. Po prostu ich skreślasz i to z zadowoleniem, że nie oddałaś im kociaka :ok:
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Czw paź 06, 2011 15:12 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

U nas też cisza. Ale w prezencie od Kicorka :1luvu: trzy kociaczki dostały pakiet 130 ogłoszeń u CatAngel! Mam nadzieję, że telefon się rozdzwoni. I że to będą inne telefony, niż ten: http://pjd.blox.pl/html/1310721,262146,20.html?4
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt paź 07, 2011 11:59 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

:D Kicorek :1luvu:

A Pajdotki i Ozetki ;) dostały aparat fotograficzny! :D :1luvu: :1luvu: :1luvu: Będziemy częściej wklejać zdjęcia :)

Natomiast u mnie znowu Loa gorzej się czuje :( Możliwe, że znów potrzebna będzie dawka sterydu.

starchurka

Post » Pt paź 07, 2011 19:23 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Ryśka, trzeba było powiedzieć, że masz czarne półdiablęta weneckie :twisted: .

Starchurka, poszedł przelew na nędzne 25 zł. Ilu mecenasów Wam brakuje? Może zrobicie akcję na fb - jak AFN?

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Pt paź 07, 2011 20:06 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Aż 11 z 18 kotów nie ma Macenasów :( :( :( http://www.podjednymdachem.org/koty.php
Mrr, jaka to akcja - tzn. wydarzenie? Przepraszam za pytanie, ale słabo się w FB orientuję.

Może "kot czarny beskidzki"? :rudolf: Ewentualnie "Koty Chrobrego" (z jakiejś królewskiej ulicy je zgarnęłam).
Obrazek

ryśka

Post » Pt paź 07, 2011 20:23 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

AFNowcy pokazują kocięta na fb. Każdy może sobie wybrać kota, nadać mu imię i zasponsorować szczepienie (25 zł chyba, czyli na pewno ze zniżką?). I oczywiście finansować później, w miarę możliwości. Taki casting na kociego chrzestnego.

W ogóle, wydaje mi się, że PJD za mało widać na fb.
:idea:

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Sob paź 08, 2011 0:17 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

mrr pisze:W ogóle, wydaje mi się, że PJD za mało widać na fb.
:idea:

Właśnie dzisiaj rozmawiałyśmy z luelką na ten temat i myślę, że wkrótce coś się zmieni w tym zakresie :)

edit: literówki

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Nie paź 09, 2011 0:29 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

starchurka pisze:Natomiast u mnie znowu Loa gorzej się czuje :(.

Dzisiaj lepiej :) Bez cudów, ale mimo braku sterydu jest zainteresowanie kuchnią ;) to już coś!

starchurka

Post » Nie paź 09, 2011 10:23 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

A Loa ostatnio spędziła dobrą godzinę na kolanach meża Ziółko. Jak jej nie głaskać to całkiem miły kot jest 8) .
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pon paź 10, 2011 6:05 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Loa dzisiaj dostanie nową dawkę sterydu. A to z tej przyczyny, że nie chce jeść i rusza się zdecydowanie mniej. Na szczęście nie wymiotuje, pewnie dlatego, że nie ma czym :(

Poza tym Fundacja ma nowego podopiecznego :) Jest nim 3-miesięczny kocurek z kokotowa, którego wczoraj stamdąd przywieźliśmy. Na szczęście kociak jest w niezłym stanie. Została jeszcze tylko jedna mała kicia, która jest trochę zasmarkana i to będzie na tyle, jeśli chodzi o kocięta. Niestety babka nie chce oddać mi do sterylizacji ostatniej kotki - jestem bardzo zmartwiona, choć zresztą przewidywałam, że może tak być :(.

starchurka

Post » Pon paź 10, 2011 23:01 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Loa dziś ciut lepiej, ale niestety dopiero jutro dostanie swój lek - jej steryd z powodów formalnych (!@#$%^&) nie otrzymał rejestracji w Polsce, więc weci zabijają się o fiolkę. Zależy nam na tym, żeby dostała ten lek, bo jest skuteczny i nieobciążający (co zresztą pokazały ostatnie badania krwi). Wetka wzbrania się przed czymkolwiek innym...

starchurka

Post » Pon paź 10, 2011 23:11 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Może trzeba poszukać przez forum - założyć osobny wątek? Tak, żeby Loa miała choć malutki zapasik. Biedny ten kot bardzo :(

A ja chciałam podziękować CatAngel za pomysł na zwiększenie skuteczności ogłoszenia :ok: :D Malce będą ogłaszane po części na Bielsko, Katowice, Kraków.
Obrazek

ryśka

Post » Wto paź 11, 2011 13:43 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Tak, to jest dobry pomysł. Zapytam, jak konkretnie nazywa się ten lek i w jakich dawkach Loa powinna go przyjmować.
Znalazła się jeszcze mała dawka dla niej :) tak więc dziś już będzie ok. Bidula źle wygląda :( Taka smutna...

starchurka

Post » Wto paź 11, 2011 20:51 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Uwaga! Steryd Loi to betametazon! (diprophos)

starchurka

[poprzednia][następna]