Ewelinka odeszła.....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 05, 2011 19:53 Re: Ewelinka - wyrzucona koteczka bez ząbków szuka domu

Ewelinko nie stresuj sie bo stresujesz Dużych co Ci jak najlepiej Życzą
:ok: :ok: :ok:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro paź 05, 2011 19:56 Re: Ewelinka - wyrzucona koteczka bez ząbków szuka domu

:ok: :ok: :ok: za zdrowie kociastych i Dorotki :ok: :ok: :ok: :ok: Żadnych stresów dla futrzastych i bezfutrych :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro paź 05, 2011 20:34 Re: Ewelinka - wyrzucona koteczka bez ząbków szuka domu

Kochana Ewelincia, buziaczki dla Was ode mnie! Może powolutku się oswoi z nową sytuacją, pozna kocich kolegów, no i cudownie, że ma taką opiekuńczą Ciocię:) :ok: za Was!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Czw paź 06, 2011 7:57 Forum

Ewelinka po wizycie i zastrzyku na apetyt lepiej. Zaraz wypila mleczko a pozniej zjadla mokre. W nocy lykala suche (dosypalam jej wiecej Calma bo i uspakaja ponoc i chrupki dosyc drobne) Zjadla w nocy tez resztke mokrego i nie mogla doczekac rana-nudziło jej sie i miaukolila. Posiedzialysmy troche na kolankach i ciocia poszla dalej spac a Ewcia dalej miauczala
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw paź 06, 2011 14:50 Re: Ewelinka - wyrzucona koteczka bez ząbków szuka domu

Ewelinka dzisiaj rano czmychneła mi z kolanek i poszła zwiedzać 8O
moje dwa strachy uciekły do łazienki :ryk:
A Ewelinka pozwiedzała, jak się do niej zblizałam to takiego dyla dawała, że myslałam no to ładnie juz dwie czarne do łapania w domu mam.
Zostawiona dalej zwiedzała, aż napatoczyła sie na Biga.
Big zionoł ogniem z paszczy - chyba bo Ewelinka dała wsteczny i łapka po łapce wycofała się do tyłu, ale juz nie miauczała przerazona na widok dziwnego stwora jakim jest kot :ok:
Spowolniła natomiast na tyle ruchy, stępiałe jeszcze zapachem świerzego kurczczka że udało mi się ją złapać i zaklatkować przed wyjściem do pracy.
panienka mocno niezadowolona zjadła - tzw. rybkę (czyli kurczaka i zaczeła protestowac miaukoląc.
EWELINKA CHCE NA POKOJE :ok:

Trzymajcie prosze jutro do 12-tej kciukasy, ale o tym po tym :lol:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Czw paź 06, 2011 15:35 Re: Ewelinka - wyrzucona koteczka bez ząbków szuka domu

Brawo Ewelinka :lol:
:ok: :ok: :ok:

The Szops

Post » Czw paź 06, 2011 21:29 Re: Ewelinka - wyrzucona koteczka bez ząbków szuka domu

Wstępnie powiem że z Ewelinką ok.
Późno wróciłam, ale zaglądała sąsiadka, ep (łep :D ) mi trochę pęka więc krótko.
W kaltce był troszkę kipisz kartonik do spania dogóry nogami więc nie wiem co się działo.
Ogólnie suchego trochę ubyło.
Ewelinka wypiła podane mleczko i tak samo jak rano chętnie zjadła surowe mięsko.
Mokrego - 2 rodzajów nie chciała :?
Wymyziałam ja to mruczała.
Nie chce siedzieć w klatce, ale puszczona nie da się złapać i robi się sajgon.
Bo Big na nią warczy i ją atakuje, a że późno już a ja w bloku mieszkam gdzie niesie musiałam towarzystwo rozparcelować.
Ewelinka bardziej kontaktowa, przedewszystkim je :ok: co nieco.
Natomiast Big i Sheba trochę strajkują.
Wiec nocka Ewci będzie w klatce bo dosyć wczas trzeba wstać a ta nocka do spokojnych nie należała :x
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt paź 07, 2011 9:45 Forum

Potrzebne :ok: bo Ewelinka pojechala do DS gdzie bedzie jedynaczka na pokojach :1luvu: wiecej info pozniej bo teraz biegusiem do pracy
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt paź 07, 2011 11:50 Re: Ewelinka - wyrzucona koteczka bez ząbków szuka domu

No to info:
Ogromna akcję szukania domku rozkręciły panie które dokarmiały Ewelinkę na wolności i które wyłapały ja na sterylkę i gdzie ewentualnie Ewelinka miała wrócić na wolnosć.
Ale jak się okazało że ewelinka nie ma ząbków, że jaest taka krucha i bojaźliwa (skrzywdzona i wystraszona) wiadomo było że nie może wrócić na wolnosc, bo nie jest to miejsce dla niej.
Panie intensywnie namawiały wszystkich znajomych, oczywiście wg wytycznych :ok:
Ewelinka trafiła do domku gdzie pani jest juz na emeryturze (miła ciepła cierpliwa gaduła :wink: ), a mąz w zasadzie większą częśc dnia jest w pracy.
Więc i pani i Ewelinka będą miały siebie nawzajem :ok:
pani juz narobiła zakupó na zapas, wypożyczyła kilka ksiazejk (bo lubi czytać) żeby nie mieć potrzeby wychodzić przez najbliższe dni z domu tylko być cały czas z Ewelinką.
Miała kiedys kota ale bardziej takiego przydomowego- zadomowionego dzikiego.
Opowiedziłąm wszystko co wiedziałam, uprzedziłam o stresie i konieczności obserwacji wszelakich i mozliwości wycofania się z powodu nowego stresu, ale powinno być dobrze.
Będziemy na nasłuchu i będę przekaźnikiem, tak że :ok: :ok: :ok: :ok: nadal wskazane.
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt paź 07, 2011 12:16 Re: Ewelinka - wyrzucona koteczka bez ząbków szuka domu

No to są wieści :dance2: :dance: Ewelinko, kochanie, już będzie dobrze! :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt paź 07, 2011 22:56 Re: Ewelinka - wyrzucona koteczka bez ząbków szuka domu

Narazie wieści zadowalające, oby tak dalej :ok:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt paź 07, 2011 23:03 Re: Ewelinka - wyrzucona koteczka bez ząbków szuka domu

Dorota Wojciechowska pisze:Narazie wieści zadowalające, oby tak dalej :ok:

Dorotko a co tak skromniutko :mrgreen:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie paź 09, 2011 15:08 Re: Ewelinka - wyrzucona koteczka bez ząbków szuka domu

No od Ewelinki nadal dobre wieści.
kicia nie ucieka przed panią.
Nadal jest płochliwa i siedzi tylko w jednym pokoju i w łazience, ale śpi i lezy nie ucieka .
Wzięta na ręce mruczy i sie wyciąga.
Ewelinka zaliczyła tylko jedna wpadkę kuwetkową :wink: ale podejrzewałam że tak może być i uprzedziłam pania.
Ponieważ pani kupiła żwirek drewniany.
Po zmianie żwirku na nowy zaraz było siku i kupa.
Prowizorycznie jednak :ok: :ok: :ok: potrzymamy nadal
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Nie paź 09, 2011 20:37 Re: Ewelinka - wyrzucona koteczka bez ząbków szuka domu

No to :ok: :ok: :ok:

The Szops

Post » Pon paź 10, 2011 6:14 Re: Ewelinka - wyrzucona koteczka bez ząbków szuka domu

Oby wszystko było dobrze :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]