Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 06, 2011 17:35 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

menial pisze:
menial pisze:
mpacz78 pisze:
menial pisze:Dzwoniła Kasia z Gdańska, z pkdt. Zgłosiła interwencję w Castoramie w Rumi. Okociła się kotka. Jadę tam wieczorem. Są kociaki 3x3 tyg. Kotka prysnęła. Kazałam im odstawić kocięta w to samo miejsce. Możę wróci na karmienie. Jeśli nie...zabiorę maluchy. Ktoś chętny do karmienia? Jeśli nie...

Rozmawiałam z Kasią, kotka okociła się w magazynie, nie było jej dopiero 3h jak rozmawiałyśmy, myślę, że powinna wrócic do kociaków - instynkt będzie jej kazał, najlepiej byłoby ją złapać i całą rodzinkę gdzieś umieścić do czasu usamodzielnienia się kotków - ale nie wiem gdzie :(

Tylko Jacek wchodzi w gre, jeśli uda się matkę wyłapać. Może małe równie dobrze gdzieś przenieść. Zobaczymy jak dojade na miejsce. Monika odbieraj telefon wieczorem, prosze, moze bedzie mi potrzebna jakas doradcza pomoc :).

Kotka wróciła do małych. trzymajcie kciuki.

Wróciłam przed chwilą do domu i czytam, bardzo się cieszę, że kotka wróciła i mam nadzieję, że się złapie.
Z tego co zrozumiałam z rozmowy z pracownikami ich przełożony nie bardzo akceptuje pojawiające się tam koty bo włączają im alarm w nocy. Sami pracownicy byli przejęci kociakami. Dziwczyny, bardzo dziękuję za pomoc.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek =>Cysorzowa Bruja
Najpiękniejszy kot, to kot szczęśliwy.

RKa

Od: Nie kwi 10, 2011 19:48

Post » Czw paź 06, 2011 19:17 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Dziś w nocy wyjeżdżam, wracam 17.09. Mam nadzieję, że poradzicie sobie ze wszystkim, w razie czego dzwońcie i ustalajcie między sobą, Monika K. będzie mnie zastępować na przemian z Gosią R.. Telefonu raczej nie będę nosić przy sobie, w sprawach mega pilnych piszcie smsy. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw paź 06, 2011 19:28 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Zapraszam do głosowania w ankiecie wewnętrznej Miau.
:arrow: viewtopic.php?f=1&t=133887&start=0

Uprawnieni do głosowania są użytkownicy zarejestrowani minimum 180 dni i z minimum 100 postami.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Czw paź 06, 2011 19:49 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

mam w domu grzyba i niestety na 1 m-c jestem wyłączona z tymczasowania :(
:strach:

maryjane82

Od: Nie paź 03, 2010 16:09

Post » Czw paź 06, 2011 20:53 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Kasiu, kotka zlapana. Była bardzo glodna. Maluchy sliczne: 1 biało-rudy, 2 buro-rude. Są u Jacka. Kotka to tricolor. Okazało sie, ze winera uspila wcześniej znalezione na placu magazynowym rodzeństwo. Matka je wyniosła, ale jej samej nie było. Kasia - żyją dzięki Tobie. Te miały wiecej szczęścia.

menial

Od: Czw lis 12, 2009 22:15

Post » Pt paź 07, 2011 8:47 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

[quote="menial"]winera uspila wcześniej znalezione na placu magazynowym rodzeństwo. /quote]

Winera uśpiła bo były ślepe. Nie było wyjścia, kobieta jej pod dom przywiozła. Nic nie wspomniała że jest matka i inne młode
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Pt paź 07, 2011 9:36 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Werneu pisze:
menial pisze:winera uspila wcześniej znalezione na placu magazynowym rodzeństwo. /quote]

Winera uśpiła bo były ślepe. Nie było wyjścia, kobieta jej pod dom przywiozła. Nic nie wspomniała że jest matka i inne młode

Poza tym wydaje mi się, że ratowanie ślepych miotów przy obecnym poziomie bezdomności zwierząt to nie najszczęśliwszy pomysł...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt paź 07, 2011 10:22 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

XAgaX pisze:
Werneu pisze:
menial pisze:winera uspila wcześniej znalezione na placu magazynowym rodzeństwo. /quote]

Poza tym wydaje mi się, że ratowanie ślepych miotów przy obecnym poziomie bezdomności zwierząt to nie najszczęśliwszy pomysł...

Oczywiście, tak! Agnieszka nie miała innego wyjscia (może post jakoś niewyraźnie sformułowałam). Castoramowcy nie wiedzieli, że jest matka i inne młode. Najprawdopodobniej przenosiła je i wystraszona ruchem - uciekła. Obsługa znalazła tylko malce. I te 3 wczorajsze, pomimo tego, że widziały również zostałyby uśpione, gdyby nie było matki. Mimo tego, że widzą! Sorry. Nikt by ich nie karmił recznie. Matki karmiącej brak. Weronika karmi teraz siedem małych - strasznie ciężka robota. Ale nie ma niestety kolejnych siedmiu Weronik. Kolejka sie nie ustawila. Szczesciem nie było konieczności podejmowania takiej decyzji. Wszytko skończyło się ok.
.........
Nieszczęśliwie sformułowałam post - to nie był atak na Agnieszkę. Usypianie ślepych miotów ... wiadomo. Nie chcę też rozpoczynac tym postem dyskusji na temat usypiania widzących maluchow - w tym wypadku realia byłyby takie i juz.

menial

Od: Czw lis 12, 2009 22:15

Post » Pt paź 07, 2011 11:08 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

wybaczcie, muszę pospamować, bo mi postów brakuje żeby zagłosować.

maryjane82

Od: Nie paź 03, 2010 16:09

Post » Pt paź 07, 2011 11:16 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

maryjane82 pisze:wybaczcie, muszę pospamować, bo mi postów brakuje żeby zagłosować.

a podbijanie bazarków pomoze?
podbijaj do woli, prosze :-)
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt paź 07, 2011 11:18 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Podbijać bazarki można, tylko może nie samą emotką?
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pt paź 07, 2011 11:20 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

NITKA/KARINKA pisze:Podbijać bazarki można, tylko może nie samą emotką?

tak dziekuje za podpowiedz!
a najlepiej byłoby moze cos policytować ;-)
i nabyć ;-)
Obrazek

maria_kania

Post » Pt paź 07, 2011 14:05 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Melduję, że koteczka od pani oddającej małe za wcześnie (ogłoszenie podesłane przez Betbet ) zostanie wykastrowana w czwartek 13 października, do czego przyłożę rękę finansowo :) 8)

edit: menial, cieszę się, że się zgadzamy :)
Ostatnio edytowano Pt paź 07, 2011 14:12 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 1 raz
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt paź 07, 2011 14:09 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

nowy wątek po 100stronie załoze w poniedziałek
chyba, ze jak mnie Paweł wpusci do pc to w weekend,
puki co jak słyszy, net, bazarki to wygania mnie do malego pokoju - magazynku, porzadkowac co by choc mozna przejśc pomiedzy kartonami i innymi, ;-)
miłego weekendu
Obrazek

maria_kania

Post » Pt paź 07, 2011 14:45 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Dziewczyny spotkałam dziś księdza Wawrzyńca z Wrzeszcza, potrzebuje pomocy w złapaniu kotka ze złamaną/przetrąconą łapką
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

[poprzednia][następna]