Garfield & Toffik - i nasz "Dom wariatów" cz.1

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 07, 2011 10:15 Re: Garfield - na razie jedynak

Chyba już dziś przybędzie drugi kociak do nas i sprzątam namiętnie - a Garfiled na dzwięk odkurzacza spiernicza aż sie kurzy :ryk:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt paź 07, 2011 10:31 Re: Garfield - na razie jedynak

Karolek(ona) pisze:Chyba już dziś przybędzie drugi kociak do nas i sprzątam namiętnie - a Garfiled na dzwięk odkurzacza spiernicza aż sie kurzy :ryk:

Miałam młodziutką kotkę co 3 dni po odkurzaczu z łazienki nie chciała wyjść,tak się bała.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pt paź 07, 2011 10:32 Re: Garfield - na razie jedynak

on tylko jak odkurzam wieje a potem przychodzi i niucha sprzęt
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Pt paź 07, 2011 16:30 Re: Garfield i Tofik - moje łobuzy :D

Przed jakimś kwadransem przybył do domu drugi kot - Burasek na którego wołali Tofik i tak zostawie :D
Zdjęcia usiłuje zrobić ale mi Garfield nie daje. Wysprzątałam im kuwete żeby mieli cycus glancuś
Tofik urodził sie 1 sierpnia 2011roku

udało mi sie na razie takie zrobić
Obrazek
na żywo jest ładniejszt :D

Karolek(ona)

Post » Pt paź 07, 2011 16:35 Re: Garfield i Tofik - moje łobuzy :D

ale fajny-taki jak mój gdy byłam mała. dlaczego do was trafił?????
Obrazek
PUMA

PUMA1

Od: Czw paź 06, 2011 10:19

Post » Pt paź 07, 2011 16:40 Re: Garfield i Tofik - moje łobuzy :D

nie ma lat a mieisace ponad 2 a trafil bo dowiedzialam sie od kogos ze sa koty do wydania, bo mamusia sie "puscila" - na szczescie teraz bedzie sterylizowana :D

chłopaki sie zapoznaja własnie - zastanawiam sie czy na noc ich nie izolowac

Karolek(ona)

Post » Pt paź 07, 2011 16:52 Re: Garfield i Tofik - moje łobuzy :D

Pisz jak się dogadywać będą :kotek: :kotek: :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Pt paź 07, 2011 16:53 Re: Garfield i Tofik - moje łobuzy :D

o na razie to sie ganiaja, łapani trykają ale nie fuczą tfu tfu na siebie

Karolek(ona)

Post » Pt paź 07, 2011 19:42 Re: Garfield i Tofik - moje łobuzy :D

Wyprowadzam sie zaraz stąd
cholera jasna zachciało mi sie miec 2 koty - zaczeły sie walko, jazgot jakby sie psy dwa zarły, na szczęscie nie bez przerwy i potrafia leżec i sie gapic na siebie albo kazde w innym pokoju - nie wiem co z noca? izolować? zamknac jedno w kibelku?

Mały syczy i prycha, Gardield chodzi za mna i płacze. ale to on zaczynał, łapał go w pasie, tracał i zaczeła sie bitwa.

Długo to trwa??

Karolek(ona)

Post » Sob paź 08, 2011 8:51 Re: Garfield i Tofik - 2 koty w domu! Chyba mi odbiło!

BARDZO DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZI I RADY :evil: :twisted:
PISZE CIĄGLE SAMA DO SIEBIE :cry:

Karolek(ona)

Post » Sob paź 08, 2011 9:00 Re: Garfield i Tofik - 2 koty w domu! Chyba mi odbiło!

Karolek(ona) pisze:BARDZO DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZI I RADY :evil: :twisted:
PISZE CIĄGLE SAMA DO SIEBIE :cry:

Ja Ci niestety nie pomogę bo mam 1 kotkę :( Podobno długo czasem tak jest że syczą,albo biją się.Ja często też piszę i nikt nie odpowiada,a czasem dostaję kosę w serce od niektórych,więc może lepiej byś tego nie czuła :roll:
Obrazek ,

vailet

Post » Sob paź 08, 2011 9:16 Re: Garfield i Tofik - 2 koty w domu! Chyba mi odbiło!

Ja rozumiem, jest mnóstwo kotków w potrzebie i inne problemy. Tylko ja mam pierwszy raz koty w domu. Wcześniej to u kogos widziałam lub na dworze.
Martwi mnie ta ich walka. Niby teraz nie walczą ale każde jest gdzieś indziej - jak tylko siebie widzą zaraz sie atakują i to małe bardziej wściekle to robi a Garful chodzi i płacze - chyba oba chcą tu rządzić. Ja Garfowi mówie, że on tu rządzi ale młody ma chyba inne zdanie, a może poprostu za krótko sie znają.

Teraz leża na jednym parapecie ale między nimi jest pudełko z płytami
nie wiem czy uda mi sie zrobić im wspólne foto.

A ty vailet czemu masz tylko jednego kotka - tak tutaj propagujecie minimum 2. Samolubna kotka ??

Karolek(ona)

Post » Sob paź 08, 2011 9:23 Re: Garfield i Tofik - 2 koty w domu! Chyba mi odbiło!

Karolek(ona) pisze:Ja rozumiem, jest mnóstwo kotków w potrzebie i inne problemy. Tylko ja mam pierwszy raz koty w domu. Wcześniej to u kogos widziałam lub na dworze.
Martwi mnie ta ich walka. Niby teraz nie walczą ale każde jest gdzieś indziej - jak tylko siebie widzą zaraz sie atakują i to małe bardziej wściekle to robi a Garful chodzi i płacze - chyba oba chcą tu rządzić. Ja Garfowi mówie, że on tu rządzi ale młody ma chyba inne zdanie, a może poprostu za krótko sie znają.

Teraz leża na jednym parapecie ale między nimi jest pudełko z płytami
nie wiem czy uda mi sie zrobić im wspólne foto.

A ty vailet czemu masz tylko jednego kotka - tak tutaj propagujecie minimum 2. Samolubna kotka ??

Bejbi jest najłagodniejsza jaką miałam,nie może być zaszczepiona :( a chciałabym drugiego,ale też się boję że ją zdominuje,a ona taka niedorajdka :( Ona od początku choruje,myśleli że ma Fipa,białaczkę.Nic z tych rzeczy.Miała roje wszy,była chora jak ją kupiłam to półpers,choć ma krótką sierść.Finansowo też ciągle jest nie tak,karmy weterynaryjne i częste wizyty u weta.A i moje mieszkanie ma 24 metry kwadratowe,bardzo małe i nie ma balkonu.Wiesz mi na początku też drugiego kota doradzali,a teraz nie,bo ona past odkłaczających nie może bo krwawi no i pisali "Znowu bazarki będziesz robiła?"
Obrazek ,

vailet

Post » Sob paź 08, 2011 9:26 Re: Garfield i Tofik - 2 koty w domu! Chyba mi odbiło!

poranne krzesełkowanie
Tofik vel Karmel
Obrazek
Garfield
Obrazek

a tu parapet party
ObrazekObrazek

i widzicie, że obok siebie nie da rady

Karolek(ona)

Post » Sob paź 08, 2011 9:28 Re: Garfield i Tofik - 2 koty w domu! Chyba mi odbiło!

Jak będą po kastracjii może będzie lepiej,ale chyba nawet Garfield za młody?
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]