Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 07, 2011 9:46 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Okazuje się, że siusiu w kuwecie, ale kupka już poza :cry: Na szczęście twarda, łatwo posprzątać ale tak być nie może.Dzisiaj dostanie piasek, bo być może nie jest przyzwyczajony do żwirku.Zamówiłam l`lizynę, będzie w przyszłym tygodniu.To tak trochę w ciemno, ale nie zaszkodzi, a dodatkowo go wzmocni.Bazyli bowiem jakby miał zatkany nosek, zajrzeć daleko nie da się, rezonans ewentualnie, ale to już bardzo specjalistyczne badanie i na pewno nie w okolicy.Ogólnie kot ma się dobrze, dużo śpi, p.Iza go bierze na kolana, mruczy pięknie.Wczoraj czyściłam mu uszka, nie lubi tego, ale nie wyrywa się, nie jestem podrapana.Bazyli potrafi się bawić.Dałam mu kuleczkę z folii, bardzo mu się podobała, łapie też myszkę na sznurku.
Bazyli jest bardzo charakterystyczny, prawda? Jedno ucho na pewno uszkodzone w walce, ale drugie takie kłapnięte ma chyba od zawsze ( arystokratyczny koci przodek? ).Nie wiem, czy na zdjęciach to widać, ale on ma jasny podszerstek. To już nie ten kot, co dawniej.Na pewno dobrze mu było na świeżym powietrzu, było cieplutko, miał ten domek, który bardzo mu się podobał, jedzenie regularnie, no i mizianki również.Teraz jednak jest zimno, mokro, super, że ma jednak DT. Jest czyściutki, sporo waży, domowy kot po prostu.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt paź 07, 2011 9:48 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

hmm coś z tą kupką poza jest nie tak...ale skoro siusiu jest w kuwecie...sama nie wiem już
może rzeczywiście lepiej zareaguje na piasek niż na żwirek
powodzenia :ok: :ok: :ok:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt paź 07, 2011 10:03 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

No jest coś nie tak.Możliwe, że jest niezadowolony i to pokazuje w ten sposób.W końcu czuje kocura, z którym się nie dogadywał nigdy. Z Wiesiem żył zawsze w przyjaźni, dotykały się pyszczkami, mogli jeść obok siebie.Z Tino już nie.Może Tino przezywa Bazylego :twisted: Nie mam pojęcia. Kupka poza kuwetką nie jest związana z problemem zdrowotnym, raczej psychicznym i o to trzeba zadbać.Spróbujemy tego piasku.Rozmawiałam z Bazylim i bardzo go prosiłam, żeby się zachowywał przyzwoicie.Mrugnął okiem, myślałam,że zrozumiał, ale chyba jednak nie :?

ewar

Post » Pt paź 07, 2011 10:04 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

On po prostu przymknął oko na Twoje prośby ;)
A tak serio: ta kupa jest zawsze w tym samym miejscu czy w różnych?

Tuka

Od: Pon cze 20, 2005 10:57

Post » Pt paź 07, 2011 10:17 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Jest w łazience, obok tej kuwety, do której robi siusiu.Prosiłam p.Izę, żeby tę kupę dała do kuwety, może wtedy zrozumie, ale ona boi się smrodu i wyrzuca.Bazyli jest świeżo po kastracji, zmieniło się jego życie diametralnie, myślę, że trzeba dać mu szansę.

ewar

Post » Pt paź 07, 2011 10:22 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Tak Bazylkowi trzeba dać szansę, każdy kot potrzebuje takowej:)
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt paź 07, 2011 14:28 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

A może w drugą kuwetę, by się załatwiał. No tak, ale na to potrzeba miejsca, a pewnie w łazience ciężko z tym jest :? Trzeba dać mu szansę i czas :lol: I tak jak piszesz, ewar, tyle zmian w Jego kocim życiu zaszło, że z pewnością, ta kupka, to tylko kwestia czasu i znajdzie się w kuwecie :lol:
Trzymajcie się :1luvu:
Kita, Tytus i Tola zapraszają http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=148874

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Od: Pt lut 18, 2011 16:51

Post » Pt paź 07, 2011 14:33 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Bazyli ma dwie kuwety z różnym żwirkiem.Później pójdę do p.Izy i się dowiem, jak dzisiaj było.

ewar

Post » Pt paź 07, 2011 18:34 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Byłam, ale na razie Bazyli nie był w toalecie.Wymiziałam go mocno, trochę z nim posiedziałam.Z Tino się omijają, chyba starają się nie wchodzić sobie w drogę.Bazyli większość czasu przesypia.Jest jakiś problem zdrowotny, bo Bazyli charczy, jakby coś mu stało w gardle i nie mógł odkrztusić.P.Izę to bardzo niepokoi.Dzwoniłam do wetki, ona nie wie, co to może być.Dzisiaj dałam mu pastę odkłaczającą( obraził się na mnie za to i uciekł pod fotel), na pewno nie zaszkodzi, no i spróbujemy tej l`lizyny. Na pewno pójdę z nim raz jeszcze do lecznicy, jeśli się nie polepszy. Obcięłam mu też pazurki, były bardzo długie i ostre.To nie było żadnym problemem, nawet nie drgnął.Pomruczał potem przytulony do mnie i poszedł coś zjeść, wszedł do pudełka i zaczął się myć.Spał już , kiedy wychodziłam. P.Iza mówi,że to niespotykanie spokojny kot.Gdyby jeszcze załapał, o co chodzi z kuwetką, byłby kocim ideałem.On jest mądry, naprawdę, ale jakoś tej jednej rzeczy jeszcze nie rozumie.

ewar

Post » Pt paź 07, 2011 18:46 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Ewa, a może Bazylek tak ma, że musi mieć kuwetę kryształowo czystą?
Może mu feliwaya (nam behawiorystka polecała szpraj) na te trudne kontakty z kolegą?
Plus może jeszcze jakąś kuwetę?
W podobnym przypadku konsultowałyśmy się z behawiorystką właśnie (siku było do kuwety, kupa poza), poleciła feliway właśnie, dodatkowe kuwety, zabawki i gadanie/mizianie się z Kotem.
Powodzenia, Bazylku bądź grzeczny :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pt paź 07, 2011 19:08 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Bazyli ma dwie kuwety i obie są czyste.P.Iza jest na emeryturze, wychodzi na krótko, dużo czasu poświęca kotom.Stara się, aby obaj, Bazyli i Tino byli w jednym pokoju, ale kiedy ona w nim jest.Wtedy jest OK.Tino na parapecie, a Bazyli u niej na kolanach.W nocy jednak Bazyli jest zamykany w przedpokoju, ma też otwartą łazienkę do dyspozycji.On to akceptuje, polubił pudełko, w którym ma puchaty kocyk, wcale nie dopomina się, aby go wypuścić.Na pewno trzeba czasu i cierpliwości.Tino jest typem dominanta, nie jest mu lekko, bo intruz w domu.P.Iza głaszcze oba koty na zmianę, aby oswajały się ze swoimi zapachami, powinno to dać efekty.Bazyli dopiero od poniedziałkowego popołudnia jest u p.Izy, we wtorek był kastrowany, dużo zmian w jego życiu.To dobry kotek, uwielbiam go i gorąco wierzę, że jeszcze chwila i nie będzie problemów.

ewar

Post » Pt paź 07, 2011 22:27 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

dajcie chlopu troche czasu!
jajka obciete, zapach inny, drugi kot, obce otoczenie - to malo??
psychika kazdemu by troche siadla. skad on moze wiedziec co go czeka? niepokoi sie.
Bazyl na pewno sie przekona ze jest OK - zwlaszcza patrzac za okno na ta straszna pogode.
a z Tino nie jest zle, skoro sie toleruja i nawet sie nie pobili, i wystarczy.
dzielne chlopaki i madre!!!

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

Post » Sob paź 08, 2011 7:34 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Rozmawiałam z p.Izą. Noc była spokojna, Bazyli nie charczał, może ta pasta mu pomogła? P.Iza daje mu też trochę masła na "poślizg".Siusiu w kuwetce, kupki jeszcze nie było.Z Tino jakoś coraz lepiej się może nie dogadują, ale tolerują, czyli idzie ku lepszemu.Pójdę do Bazylcia po południu, może jakieś zdjęcia zrobię i oczywiście wymiziam.

ewar

Post » Sob paź 08, 2011 10:49 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Weekendowe mizianki dla Bazylcia :1luvu:
Kita, Tytus i Tola zapraszają http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=148874

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Od: Pt lut 18, 2011 16:51

Post » Sob paź 08, 2011 16:22 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Obawiam się,że Bazyli będzie musiał odwiedzić lecznicę.To charczenie mi się nie podoba.Jeśli to są polipy, wetka ich nie zobaczy, ale trzeba wykluczyć inne rzeczy.L`lizynę i tak dostanie, ale dla świętego spokoju muszę go pokazać.Wyniki ma dobre, nie ma potrzeby powtarzać, ale osłuchać, zajrzeć do gardła trzeba.Bazyli wygląda ładnie, p.Iza wyczesuje mu futerko, kot błyszczy się, jest czyściutki.Pudełko z kocykiem w przedpokoju traktuje jako azyl i kiedy już nie chce siedzieć na kolanach, albo ma dosyć czyszczenia uszek tam właśnie się udaje.Lubi też spać na fotelu. Coraz jest lepiej z Tino, powoli przyzwyczajają się do swojej obecności.

ewar

[poprzednia][następna]