PUMA1 pisze:mam pytanie czym sie różni kot od kotki????
Witam! Poza dżondrekami kot różni się od kotki charakterem. a mianowicie (moim zdaniem) koty są bardziej kontaktowe i częściej dopominają się pieszczot.
PUMA1 pisze:co jedzą, czym sie bawią, czy konieczny jest drapak dla niego.
Ja daję kotom rano i wieczorem mokrą karmę (bozita w kartonikach), suchą mają cały czas w misce (RC36). Koniecznym jest by kot miał dostęp do wody. Nie dawaj kotu mleka, ponieważ większość kotów go nie trawi. Drapak jest konieczny, koty w ten sposób rozciągają sobie paluszki. Jeśli nie udostępnisz mu drapaka to zrobi to na Twoim ulubionym fotelu. Bawią się wszystkim ale najchętniej drugim kotem, co bardzo Ci polecam. Dodam, że to zwierzę jest bardzo delikatne i wrażliwe, nie bardzo nadaje się dla dzieci, nie jest pluszaczkiem do zabawy tylko drapieżnikiem. Nie wiem, w jakim Twój synek jest wieku ale namawiam do uczenia szacunku dla kota w postaci świętego spokoju gdy kot nie ma ochoty na przytulanie, głaskanie lub zabawę. Spokój jest ważny z uwagi iż potrzebują one ok 17h snu na dobę. Ale wymądrzyłam

Pozdrawiam i powodzenia w poznawaniu najcudowniejszego gatunku z pośród zwierząt