Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 06, 2011 9:37 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Już nawet nie chodzi mi o krytykę schroniska, trudno, jest jakie jest, może kiedyś będzie lepsze, ale o jakiś apel o wsparcie, o ręce do głaskania, coś takiego... a może chociażby młodzież szkolna by się nie znalazła? Może przez fb :?:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Czw paź 06, 2011 9:38 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Ludziom trzeba wtłaczać rzeczy do głów regularnie - jeden artykuł niewiele zmieni
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Czw paź 06, 2011 12:03 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

bagheera pisze:Już nawet nie chodzi mi o krytykę schroniska, trudno, jest jakie jest, może kiedyś będzie lepsze, ale o jakiś apel o wsparcie, o ręce do głaskania, coś takiego... a może chociażby młodzież szkolna by się nie znalazła? Może przez fb :?:

Przyznam szczerze ,że nie wiem jak to ugryźć ,wiele razy próbowałam i nic mi z tego nie wyszło,może Wam się uda.Tylko nie wiem jak to jest z osobami niepełnoletnimi,czy nie powinny mieć zgody rodziców i zgody schroniska.Kot może ugryźć ,zadrapać a nie wiem czy koty mają szczepienia p/wściekliźnie.Nie piszę tego by odstraszać lecz by uświadomic ,że nie wszystko jest takie proste.Dla mnie wszystko było prostsze gdy dogłębnie w to nie weszłam,teraz jest trudniej .
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw paź 06, 2011 13:17 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Piękne sa te Wasze koty....

Jagoda*

Od: Nie maja 11, 2008 15:02

Post » Czw paź 06, 2011 13:27 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Jagoda* pisze:Piękne sa te Wasze koty....

Witaj Jagodo ,rzeczywiscie mamy piękne koty ,Wy zresztą też. :kotek: :ok:

horacy 7

Post » Czw paź 06, 2011 13:29 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Basiu, a ja puściłam Ci maila z pytaniem o Twojego tymczasa - Zosię :) Dostałam zapytanie od jednej Pani w związku z ogłoszeniami, które ma Zosia.

Bo coś ona nam się zasiedziała u Ciebie ;)
po_prostu_kaska

Post » Czw paź 06, 2011 13:33 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

horacy 7 pisze:

Macie b. trudną sytuację, wiem doskonale, dlatego wielki szacunek, ze przebijacie się przez ten mur.

Jagoda*

Od: Nie maja 11, 2008 15:02

Post » Czw paź 06, 2011 13:37 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

po_prostu_kaska pisze:Basiu, a ja puściłam Ci maila z pytaniem o Twojego tymczasa - Zosię :) Dostałam zapytanie od jednej Pani w związku z ogłoszeniami, które ma Zosia.

Bo coś ona nam się zasiedziała u Ciebie ;)

Przeczytam w domu bo w pracy nie sprawdzę skrzynki.Mam z Zosią dylemat bo jest bardzo mocno ze mną związana i boję się jej reakcji na zmianę domu.Zobaczę jednak co domek oferuje,bo to musi być ekstra dom.Zosia to specyficzny kot niestety uznaje tylko mnie,jak ktoś do mnie przychodzi nie jest chętna do głasków i ludzie się jej boją tak na nich patrzy.

horacy 7

Post » Czw paź 06, 2011 13:44 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Jagoda* pisze:
horacy 7 pisze:

Macie b. trudną sytuację, wiem doskonale, dlatego wielki szacunek, ze przebijacie się przez ten mur.

Próbujemy tylko w pojedynkę na miejscu trudno,nietety będąc w dwie musiałyśmy sie podzielić Acha psy ,ja koty i pomamy sobie w miarę możliwości lecz ciężko jest.Jak mam chore kocięta to czasu nawet dla nich brak szczególnie ,że do wetów często jeżdżę do Olsztyna właśnie.

horacy 7

Post » Czw paź 06, 2011 19:35 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Maluszki zaczęły biegać po drapaku i psocić z czego się bardzo cieszę. :1luvu:

horacy 7

Post » Czw paź 06, 2011 23:09 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Wysyłam Wam całą burzę mocno ciepłych myśli... :ok:
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pt paź 07, 2011 7:06 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Niepełnoletni i pełnoletni też muszą mieć zgodę schroniska. A niepełnoletni - zgodę rodziców, oczywiście.
Tylko szybko, bo muszę pędzić do gabinetu, czyli na przystanek szybko.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt paź 07, 2011 8:09 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Oby było więcej wolontariuszy. :ok: :ok: :ok: Maluszki trwają ,bawią się a ja je bacznie obserwuje i nadal się boję.Niestety nikt się nie interesuje kotami które w schronisku pozostały ,które są większe lub dorosłe.Przykro ,ze ludzie w większości chcą adoptować tylko maluchy ,na propozycję adopcji większych kotów reagują negatywnie. :cry:

horacy 7

Post » Pt paź 07, 2011 9:26 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Wiem ,że kotów w schronisku przybyło podrostków w szczególności .Może ktoś chce kociaczka nieco większego z domków które były zainteresowane maluchami,tri. :wink:

horacy 7

Post » Pt paź 07, 2011 9:43 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Trzymam kciuki, za te nieco starsze koteczki. Ja ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że też nie brałam takich maleńtasów. Gizmuś miał ze 4miesiące i był dzikuskiem. Na siłę go oswajałam, nie było łatwo ale to procentuje. Teraz jest bardzo do mnie przywiązany. A Yuki mał ok 5 miesięcy i też nie był zbyt proludzki... One też potrzebują czasu, cierpliwości i ogrooooooomnej porcji miłości :1luvu:
Tak więc bardzo zachęcam do brania tych nieco starszych futerek, bo wszystko jest do wypracowania :kotek:

kasztanowa7

Od: Czw sty 27, 2011 17:18

[poprzednia][następna]