Budki dla kotów wolnożyjących Łódź

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 03, 2011 9:23 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Iweta pisze:[
22 zł kosztuje przesyłka do 10 kg. 10 kg to wielki wór ścinek polarowych. Moim zdaniem scinki sa lepsze od całych kawałków, koty chetnie sie zagrzebuja w cieplutki polarek.
Jesli chcesz moge Ci wysłać bo akurat odebrałam pierwsza ture polaru w tym sezonie :)

tzn. masz te ścinki od jakiegoś producenta ? On je wysyła ? (przepraszam w poniedziałkowe przedpołudnie kiepsko mi idzie myslenie :D ).
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon paź 03, 2011 10:34 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Scinki od Iwety sa wspaniale! :ok:
Przetestowane w kilku miejscach.

Koncza mi sie :(
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon paź 03, 2011 10:49 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

pisiokot pisze:
Iweta pisze:[
22 zł kosztuje przesyłka do 10 kg. 10 kg to wielki wór ścinek polarowych. Moim zdaniem scinki sa lepsze od całych kawałków, koty chetnie sie zagrzebuja w cieplutki polarek.
Jesli chcesz moge Ci wysłać bo akurat odebrałam pierwsza ture polaru w tym sezonie :)

tzn. masz te ścinki od jakiegoś producenta ? On je wysyła ? (przepraszam w poniedziałkowe przedpołudnie kiepsko mi idzie myslenie :D ).

Ścinki mam od znajomej, która sezonowo szyje czapki i ubranka dla dzieci. Od kilku lat dostaje od niej ścinki. Szyja tylko przez 2-3 miesiace i wtedy wszystkie scinki biore ja ;)
Ścinki oczywiście wysyłam ja, przesyłka kosztuje 22 zł za 10 kg, wiecej i tak nie miałabym szans włozyc do jednego wora. Poniewaz w tym roku Prakseda nie będzie brała ścinek ode mnie, więc moge wysłac Tobie (jesli będziesz chciała) ;)

Dorota pisze:Scinki od Iwety sa wspaniale! :ok:

Dorotko, na pewno cos extra bedzie dla Ciebie 8)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon paź 03, 2011 10:58 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Iweta pisze:
Dorota pisze:Scinki od Iwety sa wspaniale! :ok:

Dorotko, na pewno cos extra bedzie dla Ciebie 8)

:dance: Wieksze kawalki mile widziane :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro paź 05, 2011 10:51 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Aniu, zapiszemy się w kolejkę po 2 duże budy dla kotów z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=133755
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Śro paź 05, 2011 11:18 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Iweta, przepraszam, że nie odpisałam od razu na Twoją propozycję, bo się zastanawiałam :wink:
Generalnie osoby, które od nas biorą budki mają na ogół jakieś "wymoszczacze" - najczęściej właśnie stare polary, jakieś pledy itp., niektóre karmicielki upierają się np. przy słomie. No i oprócz budy nie chcą nic - "bo mają".
Z ubiegłego roku mam jeszcze kilka pledów polarowych, które dostaliśmy w darze od jakiejś dobrej duszy. Kilka starych polarów kupię przy okazji w lumpeksie na wszelki wypadek i na razie wystarczy.
Chyba nie będę Ci w tej sytuacji robić kłopotu z wysyłaniem.

Ania, dopisuję do listy.

Wczoraj TŻ zawiózł dwie budy dla kotów mieszkających w okolicach "Selgrosa" przy Pabianickiej. Mamy dla nich jeszcze jedną, podrzucimy w weekend.
Dwie gotowe budki dla Madzi-Bordo czekają w piwnicy, trafią do kociastych dzisiaj albo jutro.
Obrazek

pisiokot

Post » Czw paź 06, 2011 13:09 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Wczoraj dwie duże budy zabrała Madzia Bordo, niech służą kotom jak najlepiej :ok:

Niestety, chwilowo robienie bud zostaje wstrzymane z powodu problemów z moją prawą ręką i innych problemów zdrowotnych :roll: .
Ostatnio edytowano Czw paź 06, 2011 13:10 przez pisiokot, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pisiokot

Post » Czw paź 06, 2011 13:10 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

zdrowiej, Anka :ok:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw paź 06, 2011 13:14 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

pisiokot pisze:Wczoraj dwie duże budy zabrała Madzia Bordo, niech służą kotom jak najlepiej :ok:

Niestety, chwilowo robienie bud zostaje wstrzymane z powodu problemów z moją prawą ręką i innych problemów zdrowotnych :roll: .

Zyczę szybkiego powrotu do formy.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw paź 06, 2011 19:35 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

BUDY odebrałam wczoraj wieczorem, pisiokot pomagała nawet pakować budy do auta, zawiązała nam tylne drzwi na sznurek, jechałyśmy z prędkością wiatru 30km\h, a i tak sznur się poluzował i drzwi zaczęły uderzać w budy i musiałyśmy zatrzymać sie i wiązać raz jeszcze, koniec napietego sznura trzymałam wewnatrz auta....tak zapobiegawczo:),
porozwoziłysmy budy karmicielom - BYLI ZACHWYCENI, KOTY PEWNIE TEZ, ale udokumentuje to na fotkach ...niebawem

DZIĘKUJE BARDZO BARDZO BARDZO,
nie wiem jak koty dałyby rade bez WAS?
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Pt paź 07, 2011 7:55 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Aniuś dużo zdrówka :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt paź 07, 2011 11:30 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

pisiokot pisze:Iweta, przepraszam, że nie odpisałam od razu na Twoją propozycję, bo się zastanawiałam :wink:
Generalnie osoby, które od nas biorą budki mają na ogół jakieś "wymoszczacze" - najczęściej właśnie stare polary, jakieś pledy itp., niektóre karmicielki upierają się np. przy słomie. No i oprócz budy nie chcą nic - "bo mają".Z ubiegłego roku mam jeszcze kilka pledów polarowych, które dostaliśmy w darze od jakiejś dobrej duszy. Kilka starych polarów kupię przy okazji w lumpeksie na wszelki wypadek i na razie wystarczy.
Chyba nie będę Ci w tej sytuacji robić kłopotu z wysyłaniem.

Ania, dopisuję do listy.

Wczoraj TŻ zawiózł dwie budy dla kotów mieszkających w okolicach "Selgrosa" przy Pabianickiej. Mamy dla nich jeszcze jedną, podrzucimy w weekend.
Dwie gotowe budki dla Madzi-Bordo czekają w piwnicy, trafią do kociastych dzisiaj albo jutro.

Ja zawsze wkładam polar do budki, nie zależnie od tego komu daję. Już przekonałam się nie raz, jakim "świetnym" materiałem ludzie potrafią wypełniać budki, m.in. suchymi liścmi, gazetami, starymi nylonowymi rajstopami, brezentem. Największym szokiem były dla mnie malutkie plastikowe, śniadaniowe torebki wypełnione watą. :roll:
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Sob paź 08, 2011 23:07 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Jakby co, to poduchy "od Lucynki" też ciągle aktualne.

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Sob paź 08, 2011 23:21 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Przepraszam za OT, ale moja córka znalazła właśnie łódzki problem :( Może znajdzie się jakiś ratunek viewtopic.php?f=1&t=134110

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro paź 12, 2011 13:34 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

A ja zapraszam na imprezę viewtopic.php?f=1&t=134253, część dochodu będzie na budki też :ok:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

[poprzednia][następna]