Kociaki w Gdyni na witominie szukają DS!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 25, 2011 20:08 Kociaki w Gdyni na witominie szukają DS!!

Bardzo proszę wszystkich o pomoc, szukamy domku tymczasowego dla 3-ech ślicznych kociaków. Maluchy urodziły w budce, pod wieżowcem, mają ok.; 3 miesiące. Ich mama jest już po sterylizacji Szukamy dla maluchów DT, ponieważ sami nie mamy już miejsca na kolejne koty, maluszki biegają po całej ulicy, jest to dla nich niebezpieczne, z powodu pędzących samochodów oraz psów. Jeden maluszek niestety nie ma oczka ;( Bardzo proszę człowieka o wielkim sercu o pomoc.

Kociaki są w DT u mpacz78, ale każdego kto szuka wspaniałego kociaka jest bardzo proszony o kontakt ;)
Ostatnio edytowano Czw paź 06, 2011 19:17 przez pepek13, łącznie edytowano 3 razy

pepek13

Od: Czw wrz 15, 2011 13:03

Post » Nie wrz 25, 2011 21:23 Re: PILNE!! Kociaki w Gdyni na witaminie szukają DT!!

Wstaw zdjęcia na razie takie jakie masz - ja postaram się przy okazji też jakies porobić w najbliższym czasie.

Kotka - matka kociaków została wysterylizowana wczoraj przed południem, łapiąc ją wczoraj obawiałam się, że była ciężarna, jednak okazało się, że nie była, miała małą niezmienioną macicę, została wysterylizowana boczkiem, malym cięciem, nie było więc przeciwwskazań aby ją wypuścić - co uczyniłam dziś późnym wieczorem.

Kociaki mają niespełna 3 mies., są nieufne, ale nie bardzo dzikie, pod tym wieżowcem mają kiepskie warunki, malutki ogródek, lichą budkę, śpią pod samochodami :( o wypadek nietrudno.
Niedługo zima, Dom Tymczasowy bardzo potrzebny.

Ja mogę kociaki łapać i dowieźć do DT.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie wrz 25, 2011 21:54 Re: PILNE!! Kociaki w Gdyni na witaminie szukają DT!!

Budka
Obrazek

Obrazek

Mama
Obrazek

Kociaki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pepek13

Post » Nie wrz 25, 2011 21:58 Re: PILNE!! Kociaki w Gdyni na witaminie szukają DT!!

Bidulki :(
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon wrz 26, 2011 13:49 Re: PILNE!! Kociaki w Gdyni na witominie szukają DT!!

Hop!

pepek13

Post » Pon wrz 26, 2011 15:53 Re: PILNE!! Kociaki w Gdyni na witominie szukają DT!!

Dziś rano udało mi się zrobić jeszcze kilka zdjęć.
Burasek z białym jest kocurkiem - udało mi się podejrzeć.
Kotka po sterylce chyba ok, dziś rano całkiem żwawo skakała przez płotek.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob paź 01, 2011 22:05 Re: PILNE!! Kociaki w Gdyni na witominie szukają DT!!

Bardzo proszę o pomoc, kotki zasługują na wspaniały dom!!

pepek13

Post » Nie paź 02, 2011 18:43 Re: PILNE!! Kociaki w Gdyni na witominie szukają DT!!

Dzisiaj, choć nie chciałam i wzbraniałam się jak mogłam, ale jednak sprawa nie dawała mi spokoju poszłam łapac te kociaki, ponieważ niedawo udało mi się wyadoptować kilka innych tymczasów.
Stety - niestety złapał się tylko kocurek bury z białymi nóżkami.
Bardziej mi zależało na burej, prawdpodobnie koteczce, bez oczka, ale niestety nie weszła do klatki - będe dalej próbować.
A kocurek wydaje się nie byc bardzo dziki, zobaczymyu z czasem jak funkcjonuje w domu.

Dziś nie widziałam czarno-białego kociaka, nie wiem gdzie jest, może ktoś go/ją wziął była najbardziej oswojona.

Kocica po sterylce ma się dobrze.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon paź 03, 2011 9:21 Re: PILNE!! Kociaki w Gdyni na witominie szukają DT!!

Kocurek nie jest dziki, jest tylko lekko przestraszony ale bez problemu daje się dotykać i brać na ręce, jest lekko posmarkany, po konsultacji wet. antybiotyk już wdrożony.
Jest bardzo ładny, myślę że znajdzie dom.

Będziemy polować na jego siostrzyczkę.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto paź 04, 2011 9:55 Re: PILNE!! Kociaki w Gdyni na witominie szukają DT!!

Jednak to bure bez oczka to też kocurek, dziś podpatrzyłam, pół godziny próbowałam ale się nie złapał, będę próbować dalej.

Piotrek, nie wiem jak dysponujesz czasem - jeśli chcesz to pożyczę Ci klatkę i popróbujesz może?
Bo ja wieczorem zwykle późno wracam a rano nie zawsze mam czas aby łapać, a już szkoda, żeby ostatnio kociak został.
Tego czarno białego nie ma, nie wiadomo co się stało, albo ktoś wziął albo coś się stało.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw paź 06, 2011 9:19 Re: PILNE!! Kociaki w Gdyni na witominie szukają DT!!

Pepek - udało mi się dziś rano złapać kocurka bezoczka :ok:
Tak, że MISION KOMPLIT :mrgreen:
Kociaki w DT u mnie, matka wysterylizowana :ok:
Patroluj tam teren czy ten czarno-biały maluch się nie pojawi.
Możesz też zmienić tytuł wątku, że szukamy DS.

Pierwszy kociak jest mega miziakiem, mruczy i daje się nosić na rękach, na antybiotyk super zareagował już nie jest posmarkany :D Tak, że jeszcze mam 2 dni mu podać lekarstwo tak na wszelki wypadek.
Ten pierwszy będzie już zaraz do ogłaszania, a ten drugi to zobaczymy jak z jego dzikością/miziakowatością i co z tym oczkiem, na dniach wybiorę sie z nim do weta, bo być może trzeba tam oczyścić i oczodół zaszyć.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw paź 06, 2011 19:13 Re: PILNE!! Kociaki w Gdyni na witominie szukają DT!!

To świetnie, a właśnie dziś jakaś pani mówiła że ktoś wziął tego ostatniego, ale naszczęście to pani, świetnie, czarno- białego kociaka podobno ktoś wziął, ale jeśli jednak się pojawi to dam znać ;)

pepek13

Post » Czw paź 06, 2011 20:33 Re: Kociaki w Gdyni na witominie szukają DS!!

Trzeci kociak też się znalazł :ok:
Poszłam jednak tam pod balkon tego bloku obok mnie - dzięki za sygnał.
To czarno-białe spod balkonu wieżowca to musi być z tamtego miotu, wszystko pasuje z wyglądu po zdjęciach, poza tym całe rodzeństwo ma wszy.
Bure są kocury a czarno-biała jest koteczka.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro paź 12, 2011 21:19 Re: Kociaki w Gdyni na witominie szukają DS!!

Dalsze losy kociaków są w moim wątku.
Czarno-biała koteczka znalazła wczoraj DS u znajomych mojej koleżanki.
Bury kocurek miał wczoraj zabieg oczyszczenia i zaszycia oczodołu.
Drugi kocurek ma się dobrze, jest zdrowy i coraz bardziej staje się miziakiem.

Link do mojego wątku w podpisie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw paź 27, 2011 0:06 Re: Kociaki w Gdyni na witominie szukają DS!!

Zwracam się z ogromną prośbą do Was o zagłosowanie na nas!

Zwycięzcą październikowej ankiety wewnętrznej dot. Krakvetu Forum Miau zostały wolontariuszki, opiekujące się bezdomnymi zwierzętami Trójmiasta, tworzące
Pomorski Koci Dom Tymczasowy

Przed nami drugi, trudniejszy etap - ankieta schronisk na Forum KrakVetu.
:arrow: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14300
W ubiegłym miesiącu nie udało się i wspólny kandydat przegrał.
Głosujemy na pozycję 8 (ósmą) - Pomorski Koci Dom Tymczasowy z Trójmiasta.

Banerek głosowania na PKDT w KrakVecie
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14300][img]http://miau_miau2010.republika.pl/KV_PKDT.jpg[/img][/url]

Wydarzenie na FB http://www.facebook.com/event.php?eid=274723615893169

Instrukcja głosowania w Krakvecie:

1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum
2. wciskasz link Rejestracja
3. wyskakuje regulamin rejestracji, a Ty zaznaczasz: Akceptuję
4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz wpisujesz kod z obrazka
i wciskasz"wyślij"
5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link
6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"
8. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - Październik 2011”
9. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz pozycję 8 (ósmą) Pomorski Koci Dom Tymczasowy Trójmiasto i klikasz pod ankietą „wyślij”.

Jeśli jesteś zarejestrowany na KV i pamiętasz nick oraz hasło zaczynasz od punktu nr 6!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

[następna]