Krzysiekbolo pisze::(![]()
![]()
Casica, Pcimolki- może niech któreś z Was przejmie odpowiedzialność za leczenie Henia .
Kłócicie się, co do doboru leków od kilku tygodni.
Kup sobie dobry człowieku okulary.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Krzysiekbolo pisze::(![]()
![]()
Casica, Pcimolki- może niech któreś z Was przejmie odpowiedzialność za leczenie Henia .
PcimOlki pisze:Henio wciągnął na śniadanie niemal całą saszetkę Whiskasa. Bez obchodzenia miseczki dookoła. Następnie popił solidnie wodą i teraz gania Olka.
Kocurek z mocznikiem 250 zachowuje się najbardziej żywotnie z całego stada.
emkamara pisze:PcimOlki pisze:Henio wciągnął na śniadanie niemal całą saszetkę Whiskasa. Bez obchodzenia miseczki dookoła. Następnie popił solidnie wodą i teraz gania Olka.
Kocurek z mocznikiem 250 zachowuje się najbardziej żywotnie z całego stada.
Czy Whiskas to element diety nerkowców? Tak się domyślam, że może ze względu na niską zawartość białka, choć szczerze mówiąc nie wiem czym oni tam wypełniają - skrobią, czy może białkami roślinnymi..
najszczesliwsza pisze:*anika* pisze:Pewnie karmienie "na siłę" (strzykawką do pyska) nie wchodzi w grę? (nie wiem jak Henio by na taką ingerencję zareagował, stąd nieśmiałe pytanie, Ty znasz Henia najlepiej)
Żeby jedzenie kojarzył ze wszystkim najgorszym?
*anika* pisze:Pewnie karmienie "na siłę" (strzykawką do pyska) nie wchodzi w grę? (nie wiem jak Henio by na taką ingerencję zareagował, stąd nieśmiałe pytanie, Ty znasz Henia najlepiej)
PcimOlki pisze:*anika* pisze:Pewnie karmienie "na siłę" (strzykawką do pyska) nie wchodzi w grę? (nie wiem jak Henio by na taką ingerencję zareagował, stąd nieśmiałe pytanie, Ty znasz Henia najlepiej)
On bardzo źle znosi pakowanie do pyska płynów ze strzykawki. Próbowałem mu tak podawać żelazo, ale to masakra. Musze proszek z kapsułki rozrabiac z masłem i smarować łapy. Ponadto on je sam - tyle, że je tylko to, co mu pasi. Jak mu nie pasi, to nie je, więc musze mu dawać co pasi.
casica pisze:Krzysiekbolo pisze::(![]()
![]()
Kup sobie dobry człowieku okulary.
Agn pisze:....
Co do wcześniejszych rozważań.
A PWE? Nie wiem, czy 'modny' ale najbardziej 'zbilansowany'. U kotów, którym podawałam jonogram się stabilizował.
Agn pisze:...
Rozmawiałam też z Doc na temat momentu wprowadzania EPO u kotów z PNN i pogarszającymi się systematycznie parametrami czerwonokrwinkowymi. Wnioski są takie: żadna suplementacja żelaza, B12 i kwasu foliowego nie zahamuje anemii odnerkowej, bo nie ma 'inicjatora' produkcji krwinek i właściwie należałoby nie czekać aż parametry spadną do poziomu wartości progowych tylko podawać wcześniej EPO.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Lifter i 203 gości