Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto paź 04, 2011 18:55 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

fotki raczej kiepskie, ale widać, że Lucjan to teraz potężny kocurro

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzięki Józefino :)

shalom, ja bym najchętniej go zostawiła w DT, jako DS - od poczatku uważałam, że tam mu będzie najlepiej
no ale (może świece Józefiny coś wskórają) 8)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto paź 04, 2011 18:58 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

kto zgadnie, co Lucjan mówi na tej fotce? 8)

Obrazek

pozytywka

Post » Wto paź 04, 2011 19:03 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

Nie przyjmuję dzisiaj żadnych potencjalnych Dużych? :twisted:

Duży z niego kocur, po pyszczku tak nie widać. Wypiękniał :1luvu:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto paź 04, 2011 19:04 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

taki konkretny kot :)
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto paź 04, 2011 19:19 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

BarbAnn nie wiem czy kojarzysz, jaki był z niego szkieletor z pokiereszowanym pyszczkiem (w poprzednim watku chyba)
a tu proszę - prawdziwy konkret, jak sama zauważyłaś

shalom- on tam mówi ...
no?
co mówi Lucjan?
MEOW!
oczywiście :smiech3:

pozytywka

Post » Wto paź 04, 2011 19:22 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

no kojarzę kojarzę :)
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto paź 04, 2011 19:23 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

Piękny Lucjan! Ma w wyrazie pyszczka coś podobnego do mojego Guziczka :D
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto paź 04, 2011 19:30 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

Wiecie, jak dziś mu się przyjrzałam, to zobaczyłam w jego oczach coś takiego ...
takie zdecydowanie, że on tam zostaje, że tam jest jego dom i tam jest jego Duża
Duża też go lubi i jego miziastość i śpią razem od pierwszej nocy, ale ma obawy, że dużo pracuje, późno wraca i że Lucjan zdziczeje (ma takie doświadczenia z poprzednimi kotami)
Ale ja widzę, że jemu nie przeszkadza, że jej nie ma - bo dużo mu daje kontakt poranny, wieczorny i nocny; w ciągu dnia oglada okienną telewizję i jest cały happy
Na to chyba tylko zielone świece mogą pomóc
Chyba dziś zapalę złotą - Tę, którą paliłam dla Birgit, kiedy usiłowałam go złapać 8)

pozytywka

Post » Wto paź 04, 2011 19:43 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

Rany boskie, co za ludzie :strach:
(oraz)
Rany julek, jaki Lucjan piękny i zadowolony z życia :D

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Wto paź 04, 2011 19:48 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

eee, to przeciez było spoko
tylko nie zadzwoniła, że nie przyjdzie
gorzej, jakby sie uparła, że go bierze, DT by go wydał, a potem oglądał ogłoszenia na słupach, że zaginął kotek biało czarny
(bo to pani z tego samego osiedla co DT)
ja zresztą tydzień temu widziałam tam ogłoszenia, że mała koteczka biało-czarna zaginęła - to pewnie własnie od tej pani :evil:
Mała i pewnie niesterylizowana
A tam wokół same Łąki i Łąki :(
(psiamać :evil: , że się tak wyrażę)

pozytywka

Post » Wto paź 04, 2011 19:49 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

No to w sumie kwestia czasu aż Duża zmięknie i zakocha się jeszcze bardziej 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto paź 04, 2011 20:01 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

To jest bardzo odpowiedzialna Duża i boję się, że odpowiedzialność może przeważyć nad zakochaniem
Duża uważa, że to źle robi kotu, jak całe dnie spędza sam w domu
od razu zaznaczę - Duża na pewno nie weźmie drugiego :mrgreen:

No ale dziś sama widziała, że Lucjan był cały spięty do momentu, kiedy okazało się, że PA nie będzie.
On jest do niej bardzo przywiązany - to naprawde widac
A jest tam od wieczora - 10 IX - nawet miesiąc nie minął

Biedny, dwa tygodnie w lecznicy, miesiąc u mnie, miesiąc u menelki, w końcu miesiąc normalności na DT - przydałaby mu sie normalność juz na zawsze :|

pozytywka

Post » Wto paź 04, 2011 20:02 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

pozytywka pisze:ja zresztą tydzień temu widziałam tam ogłoszenia, że mała koteczka biało-czarna zaginęła

Co?? Kiedy?? 8O
Przecież u nas pojawiła się mniej więcej w tym czasie (jakieś dwa tygodnie temu) właśnie takie małe, około 5-6 miesięczna na oko. Krówka.
Kurde blaszka. Dwa razy za nią szłam próbując znaleźć miejsce, gdzie się chowa, bo na pewno nie korzysta z naszej piwnicy mimo otwartego okienka i budki.
A najgorsze jest to, że w bloku przy którym ją widziałam parę dni temu wymieniono okna w piwnicach i nie wiem czy jej nie zamknęli. Jeszcze bardziej najgorsze jest, że około tygodnia temu w nocy widziałam lisa. Bronisław wołał głośno na balkonie a tam taka niespodzianka. :? :cry: Zresztą od tamtej pory jej nie widziałam. :| Macie telefon do tej pani?
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Wto paź 04, 2011 20:04 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

biała w czarne łatki - taka jak Lucjan, tylko malutka
nie przeszłaby do was, bo zaginęła w okolicach Tomickiego
to jest za Padniewskiego
Tam wszędzie wokół Łąki i krzaczory :(
załamka

pozytywka

Post » Wto paź 04, 2011 20:08 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

Dorotko, z Tomickiego na Handlowe w linii prostej to nie jest daleko. W nocy mniejszy ruch, mogła przejść. :?
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

[poprzednia][następna]