21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 02, 2011 13:41 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Tak, to Kuna, teraz zwana Wiórkiem.
A tak naprawdę to Chiapas 8)
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie paź 02, 2011 13:48 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

CoToMa pisze:Tak, to Kuna, teraz zwana Wiórkiem.
A tak naprawdę to Chiapas 8)

ufffffff
bo Kuna zupełnie jak moja Niuśka
ale w kocim świecie to różnie bywa i to co się wydaje nie koniecznie musi być rzeczywistością
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie paź 02, 2011 20:00 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Czy coś wiadomo o tych zaginionych kotach?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie paź 02, 2011 22:23 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Koty ciągle nie zostały odzyskane, niestety.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon paź 03, 2011 9:14 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

szlag

Oddawaj koty kradzieju :evil:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pon paź 03, 2011 17:58 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

kto zabrał koty?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Wto paź 04, 2011 13:15 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Ostatecznie pod naszą opiekę trafiło 10 kotów, w tym jeden rudy kocurek. Reszta to same dziewuchy.

Bezpośrednio pod moją opiekę trafiły 3 kotki. Mam wrażenie, że jest to córka, mama i babcia.

Najstarsza i w najgorszym stanie, oceniona na około 8 lat Klara. W opisie wet.stwierdził, że jest kotką w najcięższym stanie i najbardziej eksploatowaną :cry: :evil:
Była apatyczna, zakołtuniona, odwodniona, ze sporymi ubytkami w uzębieniu. Miała zrobione badania (wysoka leukocytoza, anemia) i testy (wynik negatywny).
W tej chwili koteczka dochodzi już do siebie. Dopisuje apetyt, ma wystrzyżone kołtuny. Siedziała grzecznie prawie godzine jak ją strzygłam 8O Trochę tylko pomialkoliła.

Obrazek Obrazek

Róża, prawdopodobnie córka Klary, ma około 4 lat. Przywieziono ją z intewencji z zaawansowanym ropomaciczem. Koteczka siedziała praktycznie w transporterku w kałuży ropy i krwi :cry: Zabieg naszczęście odbył się na czas i kotka dochodzi do siebie.

Obrazek Obrazek

Najmłodsza w tym towarzystwie Dolores ma około 6 mcy. Najszybciej pozbierała się po tej całej traumie. Wymaga jeszcze odkarmienia, ale wreszcie załapała co to kocie jedzenie, bo niestety na początku najchętniej zjadała "śmietnikowe" żarcie.

Obrazek Obrazek

Ogólnie gdyby nie futro to wszystkie te koty, to chodzące szkieleciki :cry: :evil:

Na DT do Marty (od Bąbla i Marcysi) trafił jeden z kocich maluszków. Ma około 3 mce i też jes przeraźliwie chudy. Maluchy leczone są w dalszym ciągu na kk.

Na imię dostała Shila

Obrazek Obrazek

Na DT pojechał również rudy kocurek. Zdjęcia pozostałych postaram się popstrykać jak najszybciej.

Wsród kotów, które trafiły pod naszą opiekę trafiła również ciężarna tricolorka. Kotka miała lada moment rodzić. Jej stan pogorszył się nagle i konieczna była interwencja lekarza. Maluchów było 6 wszystkie martwe z widocznymi wadami, do tego miały poważną niedowagę :(

Żeby było smutniej i trudniej wszystkie z tych kotek mogą być w ciąży:( W połowie pazdziernika wyznaczono termin kontrolnego USG.

O zaginionej 10 wiem tyle, że wiadomo gdzie koty są,ale powołując się na dobro śledztwa nie chcieli mi udzieli żadnych konkretnych informacji.

Jeszcze jedną sprawę chciałam wyjaśnić, bo sporo pytań o to miałam.
To nie są koty rasowe. Są to mieszańce i nie widze sensu doszukiwać się w nich jakiejś konkretnej rasy. Przy jednym kocie w kartotece weterynaryjnej pisze maine coon przy drugim norweg. Najważniejsze, żeby ich sytuacja prawna się wyjaśniła na korzyść dla zwierzaków oczywiście.
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Wto paź 04, 2011 13:23 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Ale piękności :D

Czy coś już wiadomo o postępowaniu, kiedy zostaną formalnie odebrane tej babie, można oszacować czas jak długo to wszystko potrwa?

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Wto paź 04, 2011 13:42 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

tego pewnie najstarsi górale nie wiedzą :roll:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Wto paź 04, 2011 14:16 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

czy jest chęć odebrania pozostałych 11 kotów jeśli wiadomo gdzie one są? bo że jest taka prawna możliwość to wydaje się oczywiste

czy wiadomo jaka opiekę ma te 11 kotów w obecnym miejscu pobytu?
czy ktoś nadzoruje opiekunów do momentu odebrania kotów?
żeby te koty znów się nie rozpłynęły
Obrazek

dalia

Post » Wto paź 04, 2011 16:51 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

dalia pisze:czy jest chęć odebrania pozostałych 11 kotów jeśli wiadomo gdzie one są? bo że jest taka prawna możliwość to wydaje się oczywiste

Kotów, o których losie nie wiadomo nic jest 10 :evil: Ta 11 kotka jest tą trzecią, która przebywała w szpitaliku w Zabrzu, która też miała ropomacicze i po zabiegu odebrał ją Grzegorz. Przebywa obecnie w DT w Zabrzu u Asi..to nadzoruje bezpośrednio Grzegorz.

Miaukot zadeklarował pomoc w rozlokowaniu tej zaginionej 10 i jednocześnie nadzoruje i odpowiada za tą 10, którą przejął.

Stroną w tej sprawie jest Grzegorz. To jemu burmistrz powierzył opiekę nad kotami. Grzegorz zgłosił kradzież-przewłaszczenie (nie wiem jak to nazwać) na policje i tak jak napisałam sprawa jest wtoku.

Nie wiem gdzie przebywają te koty (mogę jedynie podejrzewać) i nie wiem jaką mają opiekę. To mnie właśnie martwi najbardziej, bo nie rozumie dlaczego ta osoba robi z tego taką tajemnicę. Jeśli rozlokowała te koty w DT i mają tam zapewnioną odpowiednią opiekę to warto się tym pochwalić. Chętnie wszyscy poznamy losy tej "10" i z uwagą będziemy śledzić jak dochodzą do zdrowia.

edit: tych kotów nie ma Liwia, ani Justyna :!: Dziewczyny są poza wszelkim podejrzeniem :!: Myślałam, że jest to oczywiste dlatego nawet o tym nie wspominałam.
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Wto paź 04, 2011 17:55 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Nie rozumiem dlaczego to jest tajemnica. Cos mi tu smierdzi :?
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto paź 04, 2011 17:57 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Adria pisze:
dalia pisze:czy jest chęć odebrania pozostałych 11 kotów jeśli wiadomo gdzie one są? bo że jest taka prawna możliwość to wydaje się oczywiste

Kotów, o których losie nie wiadomo nic jest 10 :evil: Ta 11 kotka jest tą trzecią, która przebywała w szpitaliku w Zabrzu, która też miała ropomacicze i po zabiegu odebrał ją Grzegorz. Przebywa obecnie w DT w Zabrzu u Asi..to nadzoruje bezpośrednio Grzegorz.

Miaukot zadeklarował pomoc w rozlokowaniu tej zaginionej 10 i jednocześnie nadzoruje i odpowiada za tą 10, którą przejął.

Stroną w tej sprawie jest Grzegorz. To jemu burmistrz powierzył opiekę nad kotami. Grzegorz zgłosił kradzież-przewłaszczenie (nie wiem jak to nazwać) na policje i tak jak napisałam sprawa jest wtoku.

Nie wiem gdzie przebywają te koty (mogę jedynie podejrzewać) i nie wiem jaką mają opiekę. To mnie właśnie martwi najbardziej, bo nie rozumie dlaczego ta osoba robi z tego taką tajemnicę. Jeśli rozlokowała te koty w DT i mają tam zapewnioną odpowiednią opiekę to warto się tym pochwalić. Chętnie wszyscy poznamy losy tej "10" i z uwagą będziemy śledzić jak dochodzą do zdrowia.

edit: tych kotów nie ma Liwia, ani Justyna :!: Dziewczyny są poza wszelkim podejrzeniem :!: Myślałam, że jest to oczywiste dlatego nawet o tym nie wspominałam.

no dla mnie to oczywiste dlatego tez nic nie pisałam :wink:
jeśli nie wiadomo czy i jaką te, napisze wprost, ukradzione koty maja opiekę to należy je odebrać i to jak najszybciej
może warto policji dać dokumenty medyczne tych kotów które są u Was ( piszę ogólnie Was) aby ich zmobilizować do działania, bo te koty bez odpowiedniej opieki weterynaryjnej mogą być (i z dużym prawdopodobieństwem są) zagrożone.
mnie w sumie ciekawi dlaczego ta osoba zabrała te koty i uporczywie je ukrywa - nasuwają się różne niemiłe scenariusze
Obrazek

dalia

Post » Wto paź 04, 2011 19:19 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Adria, kotki, ktore sa u Ciebie wygladaja na strasznie smutne :( co one musialy przejsc w swoim zyciu :(
Ukradzione koty to sa dziewczynki czy chlopcy? chyba nikt nie jest tak podly zeby je teraz wykorzystywac do rozmnazania :evil: ale po co robi tajemnice i skad te glupie oskarzenia trolli w tym watku? przeciez nikt normalny i uczciwy tak nie postepuje :(

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Wto paź 04, 2011 19:21 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Wśród ukradzionych kotów jest 2 chłopców i 8 dziewczynek.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

[poprzednia][następna]