Malutki podrzutek - Kalisz. Pojechał do DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 04, 2011 9:52 Re: Malutki podrzutek - Kalisz. Pilnie poszukiwany DT/DS

tu niby sie chowa, ucieka ale sam podłazi i paca łapą - bać sie na pewno torche boji ale też bys sie bała jakby sie słoń na tobie kładł - mnie sie wydaje, ze on sie wkurza ze nie moze sobie dac rady z wiekszym.

Tak teraz na niego patrze i widzę, ze ma okraglutki brzuszek - robale ??
no i ten brak kup :roll:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Wto paź 04, 2011 9:55 Re: Malutki podrzutek - Kalisz. Pilnie poszukiwany DT/DS

jak sam zaczepia -to niech się dogadują

trzeba byłoby odrobaczyć, bo nawet Twój synek może złapać robaki od kota
ale to musiałby wet stwierdzić czym odrobaczyc

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto paź 04, 2011 9:56 Re: Malutki podrzutek - Kalisz. Pilnie poszukiwany DT/DS

Pewnie robale, powinnaś go ostrożnie odrobaczyć i podać parafinę, żeby się nie zatkał.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto paź 04, 2011 9:58 Re: Malutki podrzutek - Kalisz. Pilnie poszukiwany DT/DS

tylko moja wetka to mówi, że odrobacza sie na 8 tygodni a on ma z 5-6 góra a ja nie mam nic na robale. Może da mu chociaz ćwiartke tabletki żeby zaczął kupkać?
Garfieldowi dawała takie na M
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Wto paź 04, 2011 10:02 Re: Malutki podrzutek - Kalisz. Pilnie poszukiwany DT/DS

bezpieczniej byłoby nic mu samemu nie dawać, bo to maluch
i jeszcze czymś przytkany :?

Patmol

Post » Wto paź 04, 2011 10:05 Re: Malutki podrzutek - Kalisz. Pilnie poszukiwany DT/DS

Milbemax?
Odrobacza się też młodsze - albo Pyrantelum jakąś bardzo małą dawkę, przez kilka dni (ja tego nigdy nie podawałam, dokładnie nie wiem), albo właśnie ćwiartkę Cestala :roll: I koniecznie parafina dla poślizgu. Parafinę zresztą od razu bym podała, skoro się nie załatwia, a je i ma pękaty brzuszek.

Patmol pisze:bezpieczniej byłoby nic mu samemu nie dawać, bo to maluch
i jeszcze czymś przytkany :?

Samemu to na pewno nie odrobaczać, można tylko samą parafinę podać na odetkanie.
Ale na pewno nie czekałabym z odrobaczaniem do 8 tygodnia!

OKI

Post » Wto paź 04, 2011 10:11 Re: Malutki podrzutek - Kalisz. Pilnie poszukiwany DT/DS

weszla na gada kolezanka co jest po weterynari to moze ona mi powie co i jak

Karolek(ona)

Post » Wto paź 04, 2011 10:12 Re: Malutki podrzutek - Kalisz. Pilnie poszukiwany DT/DS

U mnie maluszki dostawały Fenbendazol (wet podawał) albo jeszcze inną pastę.Nazwy nie pamiętam.Miały 3 tygodnie.Tylko kupali należało pilnować by były.
Milbemax nie podaje sie takim maluszkom.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto paź 04, 2011 10:19 Re: Malutki podrzutek - Kalisz. Pilnie poszukiwany DT/DS

a to pyrantelum to nie jest przypadkiem to co ludziom sie tez podaje? bo ja sie zastanawialam czy dzieciaka nie odrobaczyc jak on tak tuli te koty i z Garfim je z jednego talerza i lyzki

Karolek(ona)

Post » Wto paź 04, 2011 10:26 Re: Malutki podrzutek - Kalisz. Pilnie poszukiwany DT/DS

pyrantelum jest tez dla ludzi
ale Twój syn jest jeszcze młodziutki - ja bym się poszła zapytać pediatry czy mu dać ten środek czy może lepiej inny

Patmol

Post » Wto paź 04, 2011 10:30 Re: Malutki podrzutek - Kalisz. Pilnie poszukiwany DT/DS

Pyrantelum jest właśnie dla maluchów ;) Ale dziecko - pod opieką pediatry odrobaczać, a kota pod opieką weta! I nie odwrotnie :wink: :mrgreen:
No i pyrantelum ma tę zaletę, że powinno być w każdej aptece i jest tanie nawet na wetową receptę.

OKI

Post » Wto paź 04, 2011 10:36 Re: Malutki podrzutek - Kalisz. DS

dzwoniłak koleżanka - jak bede szła do przedszkola to mam malucha zanieśc do znajomego baru bo właścicielka znalazła domek dla maluszka :D
mają juz 2 kotki. Pani której niose tez kociara i nie da byle komu wiec wstępnie chyba możemy sie cieszyć :D

Co do propzycji marzeni to ja moge sie dowiedziec czy tam skąd ja biore mojego drugiego dali by więcej. Przypominam jest parka czarno biała, i czarny chłopak.

PROSZĘ JESZCZE NIE ZAMYKAĆ TEMATU

Karolek(ona)

Post » Wto paź 04, 2011 10:39 Re: Malutki podrzutek - Kalisz. Chyba znalazł sie DS :)

No to super, trzymam kciuki za malucha :ok: :ok: :ok:

OKI

Post » Wto paź 04, 2011 10:40 Re: Malutki podrzutek - Kalisz. Chyba znalazł sie DS :)

nikt nie zamknie :mrgreen: chyba że ekstra poprosisz

Patmol

Post » Wto paź 04, 2011 10:44 Re: Malutki podrzutek - Kalisz. Chyba znalazł sie DS :)

moze uda sie wyadoptować któregos z tej 3jki spod Kalisza. czkam na nr do tej pani co ma mi go przywieźć z tej wioski to ona by sie dowiedziała czy szuka jeszcze domków - szkoda,żeby trafiły do szopy i sie mnożyły. mogliby matkę ciachnąć.

Karolek(ona)

[poprzednia][następna]