Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 03, 2011 20:55 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Dzięki,że kibicujecie Bazylemu :1luvu: Mnie jest głupio, bo narobiłam kłopotu p.Izie :cry: .Ona go bardzo lubi, bo to taki przytulaśny kotek, ogromnie spragniony kontaktu z człowiekiem, godzinami chciałby się głaskać.Przeszkadza mu to,że jest zamknięty, ale nie szaleje, nie drze się, leży spokojnie.Musi być zamknięty, na razie przynajmniej, muszę być pewna,że jest na czczo, że nie pogryzie się z Tino.Nie tylko Bazyli się liczy, Tino w końcu też ma jakieś prawa.To jego dom.On nie rozumie,że Bazyli mu go nie odbierze, ale biedne kocisko jest w stresie.Teraz go nie ma, jak zwykle sobie gdzieś poszedł pobiegać, albo posiedzieć w piwnicy :wink: Nigdy nie miałam takich problemów.Szkoda,że nie mogę go wziąć.Niechby raz załatwił się do kuwety, to już będzie OK.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon paź 03, 2011 21:04 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Tino poszedł do piwnicy przemyśleć sprawy, się wkurzył, ale może mu przejdzie :wink: Ewar dlaczego Ci głupio, przecież p. Izie też zależy na Bazylim, więc na pewno nawet przez myśl jej nie przejdzie, że ktoś komuś narobił kłopotu. Ona "przechowuje" Bazylego, a Ty zajmujesz się całą resztą, leczenie, kastracja, budowanie domu dla Bazylego i duuuużo, duuuużo innych ważych spraw :lol:
Kita, Tytus i Tola zapraszają http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=148874

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Od: Pt lut 18, 2011 16:51

Post » Pon paź 03, 2011 21:18 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

P.Iza sama mówiła,że go weźmie, kiedy zrobi się bardzo zimno, a ja tylko to przyspieszyłam, bo chcę go wykastrować i ewentualnie podleczyć.Niemniej jednak jest kłopot, a tego nie przewidziałam.Niby tylko dwa koty w domu, a jednak :cry: Bazyli jest już taki ładny, ma piękne, kruczoczarne, błyszczące futerko, gęste, chociaż krótkie.Brzuszek i łapki z kolei bielutkie, aż przyjemnie go wziąć na ręce. No i taki jest miziasty.Kot idealny na jesienną słotę, na depresję.Pogadam z nim jutro i bardzo poproszę, aby zaczął kuwetkować.Z Tino się dogada, to kwestia czasu, z resztą można jakoś ich izolować, ale ta kuwetka :cry:

ewar

Post » Pon paź 03, 2011 21:26 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Z kuwetką też skuma :ok: na pewno nauczy się korzystania z niej. W końcu to pierwszy kontak z kuwetą od nie wiadomo jak długiego czasu. Będzie dobrze, musi być :lol:
Za jutrzejszy dzień :ok:

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Post » Pon paź 03, 2011 22:12 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

mysle, ze wpadka byla objawem stresu i checia zaznaczenia terytorium oraz proba uspokojenia nerwow.
on jest taki oswojony i czysty, ze na pewno wie, co to kuweta. :ok: :ok:

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

Post » Wto paź 04, 2011 6:23 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

ja również jestem zdania,że ta wpadka to objaw dużego stresu dla Bazylka
zapachu innych kotów itp

główka do góry
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto paź 04, 2011 6:26 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Bardzo się denerwuję, jak minęła noc. W domu mam kocimiętkę, zaniosę p.Izie, dla Bazylego i Tino.

ewar

Post » Wto paź 04, 2011 6:29 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Ewar - spokojnie, na pewno zmiana otoczenia, stres ,nowe zapachy to wszystko denerwuje Bazylka
przez kilka dni może inaczej się zachowywać ...
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto paź 04, 2011 7:22 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Ja tak szybciutko, bo muszę się szykować do weta.Nie było źle, tak mówi p.Iza.Bazyli zrobił siusiu na jakąś tacę, w której był żwirek.Możliwe,że kuweta jest za wysoka, albo coś? Kot w każdym razie pcha się na ręce, nie daje znać,że chce wychodzić, natomiast pcha się do pokoju i sam nie wie, jak ma się ułożyć na kolanach.Mruczy przeokrutnie, barankuje, niesamowity jest.P.Iza mówi,że jeszcze nie spotkała kota, który by tak mruczał i się łasił.Z Tino ostrzegawcze syki i warkoty.Na razie tyle.Dzięki,że odwiedzacie wątek :1luvu:

ewar

Post » Wto paź 04, 2011 7:53 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

no nic Bazylek Was utwierdza,że nadaje się do domku
jest kochany,miziasty itp :1luvu:
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto paź 04, 2011 8:26 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

może to kwestia zawartości kuwety? on załatwiał się do ziemii. tak głośno myślę.
kciuki za wizytę u weta! :ok:

Tuka

Od: Pon cze 20, 2005 10:57

Post » Wto paź 04, 2011 9:13 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Ale optymistyczne wiadomości z rana :lol: Zazdroszczę takiego kota-miziaka, moja Kita to chodząca kocia egoistka :wink:
Czekamy zatem na dalsze informacje :lol:

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Post » Wto paź 04, 2011 10:32 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Wróciłam, Bazyli już po zabiegu, ale odbiorę go po południu.Pobrana została krew do badania i poprosiłam o przegląd pyszczka. P.Iza czeka na Bazylka.Aha, przytył, waży 4,200.Wetka nie mogła go słuchać, bo tak mruczał :lol: Po drodze zrobiłam zakupy, dobre saszetki, filety z kurczaka i bardzo ładną wołowinę, Bazyli dostanie ewentualnie późnym wieczorem, albo raniutko, zobaczymy, czy nie będzie wymiotował.
To jest kot przecudowny, takiego miziaka to ze świecą szukać.P.Iza przypuszcza, że mógł być u jakiejś starszej osoby, która poświęcała mu dużo czasu i mógł ciągle leżeć na kolanach.Nie wiem tego, ale postaram się zrobić zdjęcia u p.Izy, zobaczycie, jak się wtula w szyję, ociera, no słodziak i tyle.
Ostatnio edytowano Wto paź 04, 2011 10:35 przez ewar, łącznie edytowano 1 raz

ewar

Post » Wto paź 04, 2011 10:35 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Ewar masz złote serduszko :1luvu:

super to trzymamy kciuki dalej za Bazylego mruczka
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto paź 04, 2011 11:19 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

To miłe, dziękuję :1luvu: , ale nie można obok Bazylego przejść obojętnie. Byłby podkarmiany, leczony, ale nie szukałabym mu domu, gdyby nie był aż takim miziakiem.Znacie kota wolnożyjącego, który nie oddala się, trzyma się krzaczków i tego tekturowego domku, który wybiega na spotkanie, łasi się i jest najszczęśliwszy, kiedy się go bierze na ręce? Pytałam p.Izy, czy drapie w drzwi, czy chce wyjść.W ogóle nie, pcha się tylko do pokoju, bo tam jest p.Iza, a on chce na kolana.W przedpokoju leży sobie w pudełku, niczego nie zrzuca, nie drapie, nie miaukoli.Tino często na włóczędze, a więc Bazyli może wtedy iść na pokoje.Mam nadzieję, że przynajmniej zaakceptują się, nie będą sobie wchodzić w drogę.No i ta kuwetka.Jest postęp, oby tak dalej.Kciuki proszę teraz za przyzwoite wyniki. :ok: :ok: :ok:

ewar

[poprzednia][następna]