Dobrze, ze doczytalam po porzadnej kolacji

Birfanko, tej zapiekance mozna wlaczyc termoobieg? Zazwyczaj wszystko szybciej sie piecze, ale przy tej smietance nie jestem pewna, czy mozna.
Moderator: Estraven
Birfanka pisze:Wlasnie zostalismy zaproszeni na kolacje do zaprzyjaznionego winiarza w przyszly piatek![]()
I będziecie spożywać wyrafinowane wina oraz wyszukane sery? W wysublimowany sposób odginając paluszek od nóżki kieliszka w stylu królowa angielska przy herbatce?Birfanka pisze:Wlasnie zostalismy zaproszeni na kolacje do zaprzyjaznionego winiarza w przyszly piatek![]()
Mnie sie tez zawsze kojarzyly z deserem, tutaj robia najczesciej z czeresni. Nie wiedzialam, ze na slono tez mozna, a dobre jestpogwizd pisze: - claufoutis na slono z pomiodorkami (zawsze kojarzyły mi się z deserem, z wiśniami lub śliwkami)
pogwizd pisze:I będziecie spożywać wyrafinowane wina oraz wyszukane sery? W wysublimowany sposób odginając paluszek od nóżki kieliszka w stylu królowa angielska przy herbatce?Birfanka pisze:Wlasnie zostalismy zaproszeni na kolacje do zaprzyjaznionego winiarza w przyszly piatek![]()
Tak, nadal oficjalnie Cię nienawidzę, zwłaszcza za te trafnie dobrane sery.
Cukiernictwo w Wiedniu znam jedynie z beletrystyki więc zasiać mogę tylko stereotypem. Stereotyp brzmi – najlepsze na świecie ciacho dostaniesz we Wiedniu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 202 gości