Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt wrz 30, 2011 15:11 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

Filondendronku, co u Ciebie? :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Nie paź 02, 2011 8:15 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Filusiu, czy Tobie nie jest za dobrze :wink: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Duża Filusia, to coś leniuchuje :mrgreen:
poprosimy o relacje o Filusiu co najmniej dwa razy w tygodniu: stan zdrowia, proces adaptacji, postępy ogólne...
w umowie adopcyjnej jest tam taki zapis (malutkim druczkiem :wink: ), że na forum trzeba relację zdawać :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Nie paź 02, 2011 8:19 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

Joanna KA pisze:na forum trzeba relację zdawać :mrgreen:

Tak, tak. Bardzo prosimy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Zdjęcia przecudne i przesłodkie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie paź 02, 2011 8:26 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

O matko, środkowe zdjęcie jest BOSKIE!

Filu-jestem Twą fanką po wieki :ok:
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Pon paź 03, 2011 17:48 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

Witam wszystkich serdecznie. :D
Wiem , że informacje o Filku skąpe (i to wcale nie z lenistwa , ale Duża musi czasem pracować do wieczora, by Filkowi niczego nie zabrakło), ale staram się choć co jakiś czas wysłać Asi zdjęcia. Filuś cóż chyba się czuje u nas dobrze. W czasie przerejestrowywania okazało się, że Filuś ma 6 lat, a nie 8. Nie choruje i no cóż robi się z niego coraz większy pieszczoch lubi mieć wszystkich na oku, jeśli ktoś mu zginie z pola widzenia szuka zguby i jest cały szczęśliwy jak ją znajdzie.Uwielbia z nami spać, czasem budzi nas w nocy i domaga się głaskania. No i nasz kocurek przepięknie mruczy. Choć jest u nas dopiero 2 tygodnie czujemy jakby był z nami zawsze. Pozdrowienia dla wszystkich od Filusia i jego Dużych.
P.S Chyba już czas nadać mu nowe imię.
A może tak mały konkursik? :ok:

katiko

Od: Sob wrz 10, 2011 14:45

Post » Pon paź 03, 2011 18:10 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

a dlaczego nowe imię :?: :?: :?:
przecież Filuś jest fajne

no proszę, to fajnie, że Filuś ma 6 a nie 8 lat :mrgreen:
a u Weta już był?
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pon paź 03, 2011 18:13 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

Ale jak to się okazało, że 6 a nie 8, bo ja nie czaić, o co chodzi z tym przerejestrowaniem?
Mój miał mieć niby 3, a wet powiedział, że raczej wygląda na starszego kota i mój TŻ się śmieje, że miał cofnięty licznik jak jego beemka ;)
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Pon paź 03, 2011 18:59 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

bo Filuś chyba był zaczipowany przez swojego właściciela i stąd wiadomo, że ma 6 a nie 8.
no chyba, że to schron podał wiek 6 lat jak go czipował...
Kasiu, nie wiesz na kogo był "zarejestrowany" poprzednio? na osobę prywatną czy na schron?

a co do imienia, to Filuś został "ochrzczony" Filusiem przez swojego pierwszego właściciela i wydaje mi się, że na to imię reaguje, więc chyba szkoda zmieniać...
ale to teraz Twój kot Kasiu, więc oczywiście decyzja należy do Ciebie
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pon paź 03, 2011 19:56 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

Z danych zawartych w mikrochipie wynikło że kot urodził się w maju 2005 r. niestety nie wiem kto był poprzednim właścicielem bo od prawie 2 tygodni są tam wpisane moje dane. A wcześniej były częściowo utajnione i był podany tylko nr telefonu. Informacji o kocie u poprzedniego weterynarza też jest niewiele. Tyle co w książeczce więc pewnie wcześniej zajmował się nim ktoś inny.

katiko

Post » Pt paź 07, 2011 19:54 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

Joanna KA pisze:Obrazek

Jeżeli on TAK śpi, to już żadnych dodatkowych info nie trzeba ;)))
To jest kwintesencja szczęśliwego kota :mrgreen:

black_lodge

Od: Sob wrz 04, 2010 18:14

Post » Pon paź 10, 2011 20:53 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

Matuchno!!! Ja bym go zacałowała po tych różowych łapeczkach!!! :mrgreen: :love:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Czw paź 13, 2011 11:40 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

Filusiu, czy ty jesteś nadal Filusiem?
co u ciebie słychać?
masz towarzystwo kocie czy nie?
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Czw paź 13, 2011 17:15 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

Witam :D
Filuś nadal jest Filusiem i jest jedynakiem, ale chyba to lubi, bo jakby miał towarzystwo to musiał by się dzielić pieszczotami a tak chodzi od jednej dużej do drugiej i żąda powtarzam żąda głaskania i zabaw. Ma się całkiem nieźle coraz częściej rozrabia i włazi wszędzie. W weekend mam zamiar zbudować mu półkowe schodki żeby mógł sobie z wysoka monitorować mieszkanie. Nauczył się czesania a teraz nawet pozwolił sobie obciąć u jednej łapki pazurki ale drugiej już nie dał pewnie stwierdził że jak na razie wystarczy. :D

katiko

Post » Czw paź 13, 2011 21:53 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

oj Filusiu, Filusiu... szczęściarzu jeden :mrgreen:
a na przeglądzie u weta był Filodendron?

mój James, to chyba troszkę tęskni za kocim kolegą... w zastępstwie Filusia wybrał sobie mnie i ciągle chce żeby go miziać... :1luvu: na kocie zapasy próbuje namówić Szejnusię-maupusię, ale ona nader jasno daje do zrozumienia co o tym myśli :roll:

filusiowa Duża, to sama ma relację zdawać, a nie dopiero po zapytaniu... :wink: doooobraaaaaaa?
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pt paź 14, 2011 14:51 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

Łał!!! Półkowe schodki!!! Fajna sprawa! :ok:
Tylko pamiętaj o Filusiowych rozmiarach, by mu się boczki na schodkach zmieściły. :wink:
Moc głasków dla Filusia!!!!! :1luvu:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

[poprzednia][następna]