TVN o kociarzach. Kto chętny do programu?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 03, 2011 12:32 Re: TVN o kociarzach. Kto chętny do programu?

Dzwonili.
Zrozumiałam, że program ma być o kimś, kto w pelni poświęcił się pomagnu kotom...
Jakoś źle mi się skojarzyło, tak z rezygnacją z wszelkich pozostałych form aktywności życiowej na rzecz kotów..
Rozmawiałam z kilku znajomymi wielozakoconymi, odmówily.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon paź 03, 2011 12:43 Re: TVN o kociarzach. Kto chętny do programu?

iza71koty pisze:No właśnie.Ja też dostałam pw i kiedy zapytałam o co chodzi? podkreślając że mam udane życie małżeńskie a wręcz Mąż mi jeszcze bardzo dużo pomaga przy kotach, to...już nie dostałam odpowiedzi. :| Dziwne.

Nie, nie dziwne.
Para wspólnie pomagająca kotom to sprzeczność z założoną tezą programu, jak sądzę.
No i żadna to sensacja. :roll:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon paź 03, 2011 12:45 Re: TVN o kociarzach. Kto chętny do programu?

Pewnie szukają "klasycznej kociary" - zaniedbanej, z przetłuszczonymi włosami, w obsikanym ubraniu i z 8 kotami/m2 :roll: - przecież najłatwiej utrwalać stereotypy zamiast je zwalczać. A tu jak na złość same jakieś nietypowe :twisted:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon paź 03, 2011 13:26 Re: TVN o kociarzach. Kto chętny do programu?

Teraz z tvnu dzwoni pan i mówi, że szuka kobiety, która kocha koty :roll:
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pon paź 03, 2011 13:27 Re: TVN o kociarzach. Kto chętny do programu?

e-dita pisze:Teraz z tvnu dzwoni pan i mówi, że szuka kobiety, która kocha koty :roll:

i dopiero w studiu dowiedzą sie panie kociary,że są nieszczęśliwe. :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pon paź 03, 2011 13:43 Re: TVN o kociarzach. Kto chętny do programu?

Jeżeli do programu trafią faktycznie zbieraczki, to niestety ludzie, którzy ogladają rozmowy w toku tylko utwierdzą się w przekonaniu, że kociary to wariatki. Sama nieraz słyszałam: "taka młoda i się kotami zajmuje" - wydźwięk oczywiście negatywny . Młoda wcale nie jestem, ale czy muszę być starsza od węgla, żeby pomagać zwierzętom, bo wcześniej to nie wypada czy jak?
No i ten program, który ma powstać trochę stoi w sprzeczności z akcją tvnu - "zwierzęta są jak ludzie, czują".
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pon paź 03, 2011 13:55 Re: TVN o kociarzach. Kto chętny do programu?

Greta_2006 pisze:
iza71koty pisze:No właśnie.Ja też dostałam pw i kiedy zapytałam o co chodzi? podkreślając że mam udane życie małżeńskie a wręcz Mąż mi jeszcze bardzo dużo pomaga przy kotach, to...już nie dostałam odpowiedzi. :| Dziwne.

Nie, nie dziwne.
Para wspólnie pomagająca kotom to sprzeczność z założoną tezą programu, jak sądzę.
No i żadna to sensacja. :roll:

Masz rację.Chociaż dla mnie to sensacja.Wpadam do domu po karmieniu i co widze??? 8O ...mój Mąż sprząta kuwety. 8O Powaliło mnie normalnie.
Odbiera kocyki z Hurtowni dla kociaków, wozi kotki na sterylki, robi kotom domki ze styropianu, pyta mnie czy już ten czy inny kot się odnalazł.Idzie ze mną na Akcję jak mnie ludzie wkurzą.
To zły materiał na program?Tak tylko pytam bo medialna to nie jestem i nie mam zamiaru być wcale.Dla dobra kotów zresztą.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon paź 03, 2011 14:00 Re: TVN o kociarzach. Kto chętny do programu?

alix76 pisze:Pewnie szukają "klasycznej kociary" - zaniedbanej, z przetłuszczonymi włosami, w obsikanym ubraniu i z 8 kotami/m2 :roll: - przecież najłatwiej utrwalać stereotypy zamiast je zwalczać. A tu jak na złość same jakieś nietypowe :twisted:

Właśnie o tym rozmawiałam z panią, która do mnie zadzwoniła, tłumacząc, że kociary są fajne i mają udane życie osobiste. Oczywiście zapytana o to, powiedziałam, że mój TŻ też kocha koty i bardzo pomaga. Byłabym zapomniała - pani wypytywała, ile czasu w ciągu dnia zajmuje mi praca przy kotach. Była zaskoczona, że posprzątanie w czterech kuwetach i karmienie sześciu kotów wcale nie jest czasochłonne.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon paź 03, 2011 14:28 Re: TVN o kociarzach. Kto chętny do programu?

e-dita pisze:Jeżeli do programu trafią faktycznie zbieraczki, to niestety ludzie, którzy ogladają rozmowy w toku tylko utwierdzą się w przekonaniu, że kociary to wariatki. Sama nieraz słyszałam: "taka młoda i się kotami zajmuje" - wydźwięk oczywiście negatywny . Młoda wcale nie jestem, ale czy muszę być starsza od węgla, żeby pomagać zwierzętom, bo wcześniej to nie wypada czy jak?
No i ten program, który ma powstać trochę stoi w sprzeczności z akcją tvnu - "zwierzęta są jak ludzie, czują".

Ja to już dawno usłyszałam od dawnej przyjaciólki(?), że jestem zbyt młoda i zbyt inteligenta, by się takimi rzeczami zajmować. Tymczasem, to ona siedzi w domu zguśniała, bezczynnie, bez zainteresowań. Ja miałam całkiem dobre życie, a teraz zajmując się kotami, przynajmiej wiem, że moje życie ma jakiś sens i cel. (Co nie przeszkadza, że czasem sobie pomarudzę w stylu "mam dość".) :wink:
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pon paź 03, 2011 14:33 Re: TVN o kociarzach. Kto chętny do programu?

A kto nie marudzi? Czy to koty, dzieci, wpółmałżonkowie i czy inne cholerstwo :wink:
My mało co całą rodzina gdzieś wychodzimy.Ale do weta z kotami to i owszem :mrgreen: Pełna obecność.
:wink:
Znajdą ludzi, znajdą chętnych.Ale narobią wiele szkody dla tych "prawdziwych" kociar.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pon paź 03, 2011 14:50 Re: TVN o kociarzach. Kto chętny do programu?

Zofia&Sasza pisze:Trochę. W kwestii "kartoteki". ;) Natomiast +10 kotów i nieradzenie sobie z życiem, to raczej charakterystyka zbieraczki, a nie prężnej, bystrej i operatywnej kociary!

Bardzo Ci dziękuję za uświadomienie. Mam teraz dokładnie 11 kotów. Rozumiem, że kiedy dwa z nich znajdą domy, znów będę mogła być "prężną, bystrą i operatywną kociarą"? :ryk:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon paź 03, 2011 15:02 Re: TVN o kociarzach. Kto chętny do programu?

ryśka pisze:
Zofia&Sasza pisze:Trochę. W kwestii "kartoteki". ;) Natomiast +10 kotów i nieradzenie sobie z życiem, to raczej charakterystyka zbieraczki, a nie prężnej, bystrej i operatywnej kociary!

Bardzo Ci dziękuję za uświadomienie. Mam teraz dokładnie 11 kotów. Rozumiem, że kiedy dwa z nich znajdą domy, znów będę mogła być "prężną, bystrą i operatywną kociarą"? :ryk:

Ale z życiem sobie radzisz? :wink: A tak nawiasem mówiąc - wystarczy jak jeden znajdzie. :twisted: 10+ to jakby od 11 się zaczyna...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon paź 03, 2011 15:30 Re: TVN o kociarzach. Kto chętny do programu?

Zofia&Sasza pisze:
ryśka pisze:

Ale z życiem sobie radzisz? :wink: A tak nawiasem mówiąc - wystarczy jak jeden znajdzie. :twisted: 10+ to jakby od 11 się zaczyna...

Co to znaczy "radzić sobie z życiem"? :regulamin:
Ja się sprzeciwiam szufladkowaniu!
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon paź 03, 2011 15:32 Re: TVN o kociarzach. Kto chętny do programu?

ryśka pisze:
Zofia&Sasza pisze:
ryśka pisze:

Co to znaczy "radzić sobie z życiem"? :regulamin:
Ja się sprzeciwiam szufladkowaniu!

Wiesz, jakbym Ci przedstawiła osoby, które mam na myśli (p. Magda, p. Ludmiła i kilka innych), to byś wiedziała, co mam na myśli :twisted:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon paź 03, 2011 17:09 Re: TVN o kociarzach. Kto chętny do programu?

Prakseda pisze:Szkoda, że nie szukają takiej, co przez koty poznała faceta swojego życia. Znam i takie.

....albo faceta co poznał (i nie tylko poznał) fajne kociary. :mrgreen:

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

[poprzednia][następna]