Emi odeszła[*]8.12.2011r. to już 2 miesiące bez Emi :(:(:(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 02, 2011 19:36 Emi odeszła[*]8.12.2011r. to już 2 miesiące bez Emi :(:(:(:(

Dziś do mnie trafił około 3 miesięczny kociak po wypadku komunikacyjnym :cry: :cry: :cry: , ma niedowład tylnych nóżek i biegunkę oraz odparzenia :cry: :cry: :cry: . Już ją kilka razy myłam i smarowałam sudocremem , dałam jej tez Nifuroxazyd i Espumisan aby choć trochę zatrzymać biegunkę ...
Emi teraz je suchego RC , a ma ładny apetyt , chce sie nawet delikatnie bawić ,widzę ze ma ogromna chęć do życia , choć będzie przed nami wielka walka o jej zdrowie , jutro o 18 tej jadę z nią ( i innymi ) do weta .

wózek
Ostatnio edytowano Pt lut 10, 2012 21:26 przez Justa&Zwierzaki, łącznie edytowano 11 razy
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie paź 02, 2011 19:55 Re: 3 miesięczna Emi po wypadku - paraliż Tychy :(:(:(

podrzucę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie paź 02, 2011 20:00 Re: 3 miesięczna Emi po wypadku - paraliż Tychy :(:(:(

meldujemy się i zaciskamy :ok: :ok: :ok:

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Nie paź 02, 2011 20:30 Re: 3 miesięczna Emi po wypadku - paraliż Tychy :(:(:(

Emi :(
Obrazek Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie paź 02, 2011 20:31 Re: 3 miesięczna Emi po wypadku - paraliż Tychy :(:(:(

Mam nadzieję, że to nie jest stara sprawa i uda się usprawnić jakoś kiciulkę :(
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie paź 02, 2011 20:40 Re: 3 miesięczna Emi po wypadku - paraliż Tychy :(:(:(

biedactwo kochane :(
też mam taką nadzieję :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie paź 02, 2011 20:43 Re: 3 miesięczna Emi po wypadku - paraliż Tychy :(:(:(

serce sie kraje :(
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie paź 02, 2011 20:45 Re: 3 miesięczna Emi po wypadku - paraliż Tychy :(:(:(

to takie niesprawiedliwe :(

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Nie paź 02, 2011 22:30 Re: 3 miesięczna Emi po wypadku - paraliż Tychy :(:(:(

Kolejny raz umyłam Emi , wysmarowałam sudocremem a jest tak bardzo odparzona że aż krwawi a nóżki to jej na każdą stronę lecą :(
Bardzo mnie cieszy że ma apetyt .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie paź 02, 2011 23:11 Re: 3 miesięczna Emi po wypadku - paraliż odparzenia Tychy :(:(

Biedna malutka :( I śliczna :1luvu: , nawet w tym stanie.
Jakie obrażenia odniosła Emi? To uraz kręgosłupa, miednicy, czy samych nóżek?

O leczeniu i rehabilitacji po uszkodzeniu kręgosłupa lub miednicy bardzo dużo wie kamari (jej wątek: viewtopic.php?f=1&t=132855 ) - opiekuje się trzema kotami, które miały bezwładne nóżki. Jedna z nich, Niusia, chodzi. (W zasadzie chodzą, a nawet biegają, wszystkie, ale Niusia używa już tylnych łapek.) Na pierwszej stronie wątku kamari zamieściła informacje m.in. o środkach na odparzenia wypróbowanych przez siebie i/lub polecanych przez inne osoby z forum.

Edit: Doczytałam przed chwilą, że Emi dopiero będzie u weta. Trzymam kciuki za maleństwo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Nie paź 02, 2011 23:22 Re: 3 miesięczna Emi po wypadku - paraliż odparzenia Tychy :(:(

alata pisze:Biedna malutka :( I śliczna :1luvu: , nawet w tym stanie.
Jakie obrażenia odniosła Emi? To uraz kręgosłupa, miednicy, czy samych nóżek?

O leczeniu i rehabilitacji po uszkodzeniu kręgosłupa lub miednicy bardzo dużo wie kamari (jej wątek: viewtopic.php?f=1&t=132855 ) - opiekuje się trzema kotami, które miały bezwładne nóżki. Jedna z nich, Niusia, chodzi. (W zasadzie chodzą, a nawet biegają, wszystkie, ale Niusia używa już tylnych łapek.) Na pierwszej stronie wątku kamari zamieściła informacje m.in. o środkach na odparzenia wypróbowanych przez siebie i/lub polecanych przez inne osoby z forum.

Edit: Doczytałam przed chwilą, że Emi dopiero będzie u weta. Trzymam kciuki za maleństwo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dzięki , mam nadzieje że znajde czas na przeczytanie tyluuu stron .
A u weta będzie ale dopiero o 18 tej bo nie udało mi sie załatwić na wcześniejszą godzinę ...
Mój Eustachy też był w poważnym stanie a teraz biega niczym kocie , mimo pampersa , mam nadzieje bo ona umiera ostatnia ....
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon paź 03, 2011 8:31 Re: 3 miesięczna Emi po wypadku - paraliż odparzenia Tychy :(:(

Na rany i odparzenia bardzo polecam Chitopan.

Dobrze by było, żeby malutka dostała serię zastrzyków z Nivalinu i witaminy B.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pon paź 03, 2011 8:46 Re: 3 miesięczna Emi po wypadku - paraliż odparzenia Tychy :(:(

kamari pisze:Na rany i odparzenia bardzo polecam Chitopan.

Dzięki za podpowiedź :)
Godzinę temu umyłam Emi , biegunka nadal sie utrzymuje a nie lubi mycia bo te odparzenia bolą :cry:
Rano troszkę zjadła i sie nawet bawiła myszką na sznurku zawieszoną w klatce . A teraz spi przekryta kocykiem .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon paź 03, 2011 8:49 Re: 3 miesięczna Emi po wypadku - paraliż odparzenia Tychy :(:(

Justa&Zwierzaki pisze:

Godzinę temu umyłam Emi , biegunka nadal sie utrzymuje a nie lubi mycia bo te odparzenia bolą :cry:
Rano troszkę zjadła i sie nawet bawiła myszką na sznurku zawieszoną w klatce . A teraz spi przekryta kocykiem .

Nie wiem, jak ją myjesz, ja kupiłam małą ale głęboką miednicę, kociaki uwieszają się na krawędzi i tak się nie boją. Dobrze robi kąpiel z nadmanganianem potasu (kąpiel różowa) - bardzo ładnie odkaża :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pon paź 03, 2011 8:54 Re: 3 miesięczna Emi po wypadku - paraliż odparzenia Tychy :(:(

kamari pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:

Nie wiem, jak ją myjesz, ja kupiłam małą ale głęboką miednicę, kociaki uwieszają się na krawędzi i tak się nie boją. Dobrze robi kąpiel z nadmanganianem potasu (kąpiel różowa) - bardzo ładnie odkaża :ok:

Ja ją kąpie pod bieżąca woda , a druga reka ją trzymam a ona sie przednimi łapkami mojej reki trzyma ale trochę sie ześlizguje. Dzis kupie taka miednice i nadmanganian potasu :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[następna]