Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Cudak1 pisze:Bardzo proszę o wsparcie dla portowych kociaków.
Zbliża się zima i będzie potrzebne więcej jedzenia. Oprócz suchego musimy uzbierać na puszki lub korpusy i makaron.
Puszki byłyby wygodniejsze niż korpusy, bo nie trzeba ich przygotowywać (gotować, obierać z kostek) i można kupić na zapas (o ile będzie za co), tyle że wychodzi dużo drożej. Najtańsza puszka 400 g kosztuje ok 1,50 zł i wiadomo, że jakość nie jest najlepsza. Korpusy ostatnio widziałam u nas po 3,40 zł za kg, może i taniej się znajdzie.
Muszę pogadać z Panią Basią, czy będzie miała czas na gotowanie i codzienny zakup korpusów w zimę. Będzie potrzebne też wtedy wsparcie na zakup butli z gazem.
Zapas makaronu postaram się kupić z pieniędzy uzbieranych z bazarków.
Mięso lub puszki, trzeba będzie dokupować na bieżąco i będzie to spory wydatek (ok 10 puszek = ok 15 zł/dziennie lub korpusy ok 3 kg = ok 10 zł dziennie).
Może ktoś ma jakieś fanty do wystawienia na bazarku?
Zostało niewiele czasu na uzbieranie pieniędzy, by koty miały zapewnione pożywienie na zimę.
Na suchą karmę zbieramy pieniądze na konto:
Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000
koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty ze Stepnicy"
Na makaron, puszki, mięso zbieramy na moje konto (podaję na PW), będę zbierać wszystkie paragony, żeby nie było żadnych wątpliwości
Cudak1 pisze:Tysiek przywiozła dziś kilka budek, wyglądają solidnieNie wiem tylko, jak je ustawić, by było dobrze - na jakichś cegłówkach lub paletach? I coś chyba na wierzch trzeba położyć, by nie odleciały z wiatrem (nad zalewem mocno wieeeeeje)?
Tysiek pisze:Cudak1 pisze:Edit: ...i zapomniałam o starych polarach do bud
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 65 gości