U Gryzi koty3. Gala, Stefan, Mirmiłek, Wiki [']. tęsknię ...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 01, 2011 10:06 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek [']. Wiki szuka DS!

No ale co z Gryzeldą, bo ja się nie domyślam?

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Sob paź 01, 2011 10:16 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek [']. Wiki szuka DS!

poza tym że jak zwykle była sobą?

w sumie nic tylko szukaliśmy mojej wątroby po gabinecie :roll:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Sob paź 01, 2011 16:34 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek [']. Wiki szuka DS!

Poker71 pisze:w sumie nic tylko szukaliśmy mojej wątroby po gabinecie :roll:

:?: 8O :?:
Teraz to dopiero nic nie rozumiem :roll:

Poker, a kto wygrał w totka? Wiesz coś? - podobno rekordowa wygrana padła w kolekturze nieopodal gdzie mieszkasz...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob paź 01, 2011 16:43 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek [']. Wiki szuka DS!

mpacz78 pisze:
Poker71 pisze:w sumie nic tylko szukaliśmy mojej wątroby po gabinecie :roll:

:?: 8O :?:
Teraz to dopiero nic nie rozumiem :roll:

Bo nie widziałaś wkurzonej Gryzeldy...

mpacz78 pisze:Poker, a kto wygrał w totka? Wiesz coś? - podobno rekordowa wygrana padła w kolekturze nieopodal gdzie mieszkasz...

nie wiem :) ja podatku od naiwności nie płacę :)

edit: ustal jak ma mała na imię:) w sumie fajnie by było wiedzieć :)

Poker71

Post » Sob paź 01, 2011 16:46 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek [']. Wiki szuka DS!

Ja to nazywam podatkiem od marzeń... :wink:
I owszem zdarza mi się kilka razy na rok wydać te 3zł czy 6zł na lotto jak jest kumulacja, niestety póki co bez efektów :x
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob paź 01, 2011 20:43 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek [']. Wiki szuka DS!

Już sądziłam,że u Gryzeldy jakieś niepokalane poczęcie wyszło... :twisted: :lol:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Nie paź 02, 2011 6:07 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek [']. Wiki szuka DS!

passa pisze:Już sądziłam,że u Gryzeldy jakieś niepokalane poczęcie wyszło... :twisted: :lol:

Ona tylko anielsko wygląda :twisted:

cała reszta kota jest bardziej w druga stronę

Poker71

Post » Nie paź 02, 2011 7:59 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek [']. Wiki szuka DS!

kocham te koty

MUSZĘ KOCHAĆ BO INACZEJ BYM ZAMORDOWAŁA

ok, jestem bałaganiarz, detale typu łyżeczki, kubki, zapalniczki i długopisy się mnie NIE trzymają i żyją własnym życiem
szczególnie te ostatnie
w domu wiecznie brakuje choćby kawałka długopisa (a kupuję ich więcej niż mocno zarobiony nauczyciel)
i zawsze było na mnie

tylko dziś kotecki zaczęły się bawić w "schowaj babie długopis i tak będzie na nią" nie w nocy a nad ranem

no to już wiem :evil:
czy potrącić im z żarcia koszty zaginionych długopisów?

Poker71

Post » Nie paź 02, 2011 10:54 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek [']. Wiki szuka DS!

Co za cyniczny pomysł!Nic nie potrącać.Zakupić garść długopisów jako kocich zabawek.Czy kondycja Wiki została oceniona pozytywnie przez weta?
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Nie paź 02, 2011 13:29 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek [']. Wiki szuka DS!

Poker71 pisze:

Nie. Poszukać, gdzie je przetrzymują :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie paź 02, 2011 13:38 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek [']. Wiki szuka DS!

taizu pisze:
Poker71 pisze:

i obciążyć kosztami zrywania podłóg? :mrgreen:

Poker71

Post » Nie paź 02, 2011 13:49 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek [']. Wiki szuka DS!

Poker71 pisze:
taizu pisze:
Poker71 pisze:

i obciążyć kosztami zrywania podłóg? :mrgreen:

Eee... U mnie duze złoża znikniętych kocich myszek znalazłam nie w podłodze, ale pod sofą i pod lodówką :mrgreen:

taizu

Post » Nie paź 02, 2011 18:11 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek [']. Wiki szuka DS!

W kodeksie kocim stoi wyraźnie napisane

"KAŻDY PORZĄDNY KOT MA PSI OBOWIĄZEK WYCHOWAĆ CZŁOWIEKA"

Koty domowe tu se pawika puszczą, tam rozkradną długopisy (wrrrr), trochę pomęczą firanki i człowiek wychowany.

Koty dokarmiane też mają swoje metody! Najczęściej stosowane
1. przychodzić o pół godziny wcześniej niż zwykle przychodzi/daje jedzenie człowiek i siedzieć nieruchomo z oczami wpatrzonymi w jeden punkt i smutną miną. gdy człowiek zaczyna przychodzić/daje jedzenie wcześniej, kot ma obowiązek znów go nieco podgonić. Jeśli to w pobliżu domu- obowiązkowe patrzenie do środka i bieganie w miejscu na każdy ruch/zmianę oświetlenia wewnątrz. Wyrzuty sumienia jadłopodawacza nie zabiją, a sa doskonałym środkiem wychowawczym
2. nie odpuścić gdy dostanie się coś lepszego choćby raz- uporczywie odmawiać czegokolwiek innego od tej pory. Patrzenie, miauczenie, bieganie w miejscu jak w pkt 1.
3. raz na jakiś czas przez co najmniej dwa dni należy zniknąć. Optymalnie jest to tydzień- nie należy odpuszczac zwłaszcza tygodnia następującego w krótkim czasie po jakimś z=szczególnym wydarzeniu (zabranie kociaków, sterylizacja, mniej jedzenia)

..........

Niebieska kota spod domków, którą ciachałam w zeszły piątek, od niedzieli nie raczyla się pojawić. Dziś była- oczywiście- niezwykle zadowolona z siebie.

na szczęście na rynku są dostępne dobre farby do włosów kryjące siwiznę.

Poker71

Post » Nie paź 02, 2011 18:35 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek [']. Wiki szuka DS!

To by wyjaśniało zachowanie mojej dzikuski z pracy :mrgreen:
Kilka dni mojej nieobecności (karmiono w zastępstwie!) i wczoraj byłam pewna, ze umiera- przy tym nie dała się podejść, żeby sprawdzić, o co chodzi.
A dziś rano wesolutka, ogonek jak sztandar i w ogóle :mrgreen:
Czuję się w istotnym stopniu wychowana.

taizu

Post » Nie paź 02, 2011 18:57 Re: DT Gryzi. Gala, Stefan, Mirmiłek [']. Wiki szuka DS!

no ja rozumiem ale

nie mogą ustalić że JEDEN max DWA mnie wychowują?
musi mnie wychowywać Gryzelda z Wikusią, plus Burasia (pkt 1 i 2 to jej specjalność ale 3 też nie gardzi), plus Łaciatka, plus Niebieska??? nie za dużo tego wychowywania???

Poker71

[poprzednia][następna]