Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 01, 2011 23:26 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Dorota Wojciechowska pisze:Słuchajcie wróciłam do domku z wygnania na Zagórze i zgodnie z obietnicą chciałabym spróbować jak będzie się czuła Ewelinka w DT.
Jak będe na wieczornym dyżurze to ją wezmę ze sobą.
Trzymajcie kciuki coby moje tymczsy i Ewelinka nie dały plamy :mrgreen:

Dorotka a potrzebujesz pomocy w transporcie :D czy sama na plecach przeniesiesz kaltkę i Ewelinkę :mrgreen:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie paź 02, 2011 10:44 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Szokujące informacje w przepisach o schroniskach jak zwierzęta były zaliczane jako odpad komunalny do utylizacji .Oglądając reportaże o schroniskach dla zwierzat np w Uwadze w TVN obawiam się że przepisy z 1961 jeszcze są stosowane (Od 1961 roku:
Prowadzenie miejskich schronisk dla zwierząt opierało się na wytycznych Ministra Gospodarki Komunalnej w sprawie uregulowania zagadnienia bezpańskich psów i kotów na terenie miast. "Schroniskami" nazwano zakłady utylizacji szczególnego typu, prowadzone przez państwowe zakłady komunalne we współpracy z Towarzystwem Opieki nad Zwierzętami. Wytyczne regululowały "zagadnienie" całościowo: doprowadzanie zwierząt, organizację schronisk, ich finansowanie, nadzór oraz warunki przetrzymywania. Po kwarantannie (psy – 14 dni, koty – 5 dni) zwierzęta były legalnie uśmiercane.)

http://www.boz.org.pl/prawo/zmiany_schro.htm

Ludzie nie wiedzą że schroniska nie mają pieniędzy od gmin na opiekę nad zwierzetami .Nie wiedzą że ich los zależy wyłącznie od dobrowolnych darów dla schronisk.Myślę ,że trzeba ten fakt nagłośnić wszelkimi sposobami .Może zainteresować tym podobne organizacje jak Greenpeace.
Myśle ,że szerokie uświadomienie ludziom że schroniska nie mają przydzielonych pieniedzy na utrzymanie i leczenie zwierząt mogłoby przyczynić się do tego, że ludzie chętniej wspierali by finansowo opiekę nad bezdomnymi zwierzakami.
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Nie paź 02, 2011 11:02 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

terenia1 pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:Słuchajcie wróciłam do domku z wygnania na Zagórze i zgodnie z obietnicą chciałabym spróbować jak będzie się czuła Ewelinka w DT.
Jak będe na wieczornym dyżurze to ją wezmę ze sobą.
Trzymajcie kciuki coby moje tymczsy i Ewelinka nie dały plamy :mrgreen:

Dorotka a potrzebujesz pomocy w transporcie :D czy sama na plecach przeniesiesz kaltkę i Ewelinkę :mrgreen:

Dzięki Tereniu, ale mam szczeście i The Szopsy :1luvu: pomoga w dyżurze i transporcie i jeszcze gotuja pysznego kurczaczka :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie paź 02, 2011 11:05 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

wiesiak pisze:Ludzie nie wiedzą że schroniska nie mają pieniędzy od gmin na opiekę nad zwierzetami .Nie wiedzą że ich los zależy wyłącznie od dobrowolnych darów dla schronisk.Myślę ,że trzeba ten fakt nagłośnić wszelkimi sposobami .Może zainteresować tym podobne organizacje jak Greenpeace.
Myśle ,że szerokie uświadomienie ludziom że schroniska nie mają przydzielonych pieniedzy na utrzymanie i leczenie zwierząt mogłoby przyczynić się do tego, że ludzie chętniej wspierali by finansowo opiekę nad bezdomnymi zwierzakami

Wiesiu tak to bardzo waż ne wiadomości- można by pomyśleć o jakiejś ulotce, lub krótkim artykule i pobombardzować gazety :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Nie paź 02, 2011 11:11 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

A i jeszczę będę informowac na bieżąco na naszej stronce o rozmmowach adopcyjnych ze strony adopcyjnej Nadzieja na dom - zeby wszyscy byli na bieżąco i tez mam prośbę jak ktos rozmawia z potencjalnymi domkami - szczególnie kociochatkowiczów o informowanie o tym na wątku żeby była jasność przekazu i żebysmy się nie dublowali :lol:
Obecnie trwają rozmowy z domkami o Mani :ok: i Lemonku :ok:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Nie paź 02, 2011 13:23 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

A my - znaczy się ja pracowicie przestawim meble i robie miejsce dla naszego nowego lokatora :ok:
A kociaste maja to w głębokim powazaniu - wywaliły ....pki na słońcu i spią :ryk:
Ciekawie czy wieczorem - jak zobacza małą czarna też będą miały wszystko głęboko w ......e :mrgreen:
Oj trzymajcie kciuki bo ja juz sie troszkę martwię.
Najbardziej tego żeby Ewelinka nie włączała syreny bo to bloki i niesie że heeeeej :?
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Nie paź 02, 2011 13:28 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Witam! Relacje z mojego pierwszego dyżuru! Sorry ze tak pozno ale mi zeszlo :D
Zdrowa:
wszystkie kotki bardzo dobrze, jadly ze smakiem,lataly, a potem sie pospaly. Oprocz biednej Paulinki, nie je, z nosa kapie, dalam jej pol.tab.unidoxu, po konsultacji z Teresa. Druga polowke schowalam z powrotem do opakowania i jest w witrynce na kwarantannie. Paulinka rozkoszna, chetnie lezala na kolanach i slodko mruczala.
Podloga umyta, mialam w aucie benek lawendowy wiec im ladnie pachnie w kuwetkach :D Smola na nikogo nie warczala, pchala sie na rece.
Kwarantanna:
Arletce ladnie ranki sie zagoily, sporo zjadla i grzala sie w sloncu, zreszta wszystkie ostro pojadly, Biedronek szalal w boksie, Rudaski zatkane noski, ale apetyty i zabawa dopisuja. Maluchy przeslodkie. :1luvu: Dropsik o wiele lepiej niz jak go widzialam w srode. :1luvu: Sabinka lapki nie liże i jest ok. Longer ma chyba żołądek ze streczu bo je jak oszalaly, Mania cukier bdb( zrobili Jadzia i Wiesiu) i to po mega posilku. Boksy zamiecione. Na rece pchala sie Nelka , ktora chyba walczy z Longerem bo ma ranki. Wiec oprocz biednej Paulinki wszystkie super. :1luvu:
Jutro niestety nie bede mogla napisac po dyzurze bo pedze do pracy.
pozdrawiam
Agata od Buraskow

AGATA mich

Od: Pt wrz 30, 2011 20:32

Post » Nie paź 02, 2011 16:48 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Dorota Wojciechowska pisze:Wiesiu tak to bardzo waż ne wiadomości- można by pomyśleć o jakiejś ulotce, lub krótkim artykule i pobombardzować gazety

Dorotko masz rację ! Wspaniale by było ulotki popozostawiac ich jak najwięcej.Nagłośnić w prasie i super by było w telewizji.Czego się nie tknie telewizja sprawy zaraz przyspieszają.
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Post » Nie paź 02, 2011 17:21 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Czy te maleństwa mają już imiona ?
Proponuję tej pannie Inka

Obrazek

A tej Milka

Obrazek

A to nasz chłopczyk Dropsik

Obrazek

Nela nie schodziła z kolan mojej siostry. Pysiaczek miała zadrapany ciekawe przez kogo? :P

Obrazek

Swoją drogą warto by wykorzystać zdjęcia naszych kotów tych najbardziej zabiedzonych jak wyglądaly przed pobytem
u nas i po leczeniu .To kolosalna różnica przykładem jest nasz Klimuś

Mark Twain

wiesiak

Post » Nie paź 02, 2011 18:11 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Jakie śliczne zdjęcia Maleństw! Słodkości mają imionka.. Dropsik zaczyna wyglądać coraz zdrowiej, a Nelusia to taka przylepa, bardzo chce czuć się kochana. Fajny pomysł z tymi zdjęćkami.
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Nie paź 02, 2011 19:00 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Jezeli mają już imiona to bardzo proszę napisać który jak ma na imię . :P :kotek: :kotek:

Mark Twain

wiesiak

Post » Nie paź 02, 2011 19:16 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Byla sugestia aby Mani zbadac cukier bo duzo pije, wiec dzisiaj jej zmierzylam ma ok.77 czyli bardzo dobry.
Rude dostaly antyb.w zastrzyku do kontr.za dwa dni.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Nie paź 02, 2011 21:13 Re: proszę nie pisać zakładam nowy wątek

Nieśmiało przypomnę się tylko z dyżurkami :oops: brakuje tylko do obsadzenia trzech dyżurków, ale optymistyczna wiadomość taka że przyszły tydzień zaczyna się jutro i pierwszy raz od długiego czasu praktycznie większość dyżurków mamy obsadzonych za co wszystkim serdecznie dziękuję :1luvu:
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 03.10.-09.10.2011 r.
03.10. pon. rano Agata wie. Ewa
04.10. wt. rano Beatka wie. Asia, Bogusia
05.10. śr. rano brak wie Ewa
06.10. czw.rano Beatka wie. brak
07.10. piat rano brak wie. Ewa
08.10. sob. rano Agata wie. Teresa
09.10. niedz. rano Dorotka wie. Alienor

terenia1

Post » Nie paź 02, 2011 21:14 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Monika bardzo dziękuję za zabranie całego wielkiego kosza rzeczy do prania :1luvu:

terenia1

Post » Nie paź 02, 2011 21:52 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

No niestety nasza sytuacja finansowa jest mniej niż ciekawa - właśnie bank pobrał zresztą jak co miesiąc opłaty za prowadzenie konta tj. 14 zł i opłaty za prowadzenie dwóch subkont łącznie 50zł jedno to subkonto dla schroniska psy i jeszcze jedno subkonto, które musiało zostać otworzone dla celów zbiórki publicznej - tak że jeśli chodzi o koszt miesięczny prowadzenia konta to bedzie to opłata stała 1 raz w miesiącu łącznie 64zł (wcześniej o tym nie pisałam ale każdy przelew, który robię z naszego konta to koszt 1zł 50gr.)

Na dzień dzisiejszy mamy na koncie 327zł 43gr.

Ostatnie wydatki;
-177,50zł żwirek
-25zł opłata za subkonto
-25zł opłata za subkonto
-16zł opłata za konto

Do zapłacenia:
500zł faktura zaległa w Almavecie
55zł Allegro za wrzesień
ok. 600zł czynsz kociarnia
i zaraz pewnie dostanę fakturę z Lupusa i Almavetu (nie będzie to mała kwota niestety -m. in. leczenie Klimka i szpitalik Klimka, Dropsik, badania krwi Arletka i Biedronek, szpitalik Szprotka kociaka ze schroniska, nie wiem jak sprawa wygląda w Lupusie)
Tak że nie jest wesoło :cry:

terenia1

[poprzednia][następna]