10dniowy Lucuś z kosza na śmieci za TM a Pacuś w DS !! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 01, 2011 19:27 Re: 10dniowy maluch z kosza na śmieci jest chory Tarn Góry....

Mocne kciukaski trzymam za Lucka/Lucynke;) :ok: :ok: :ok:

madzia89

Od: Pt mar 04, 2011 11:23

Post » Sob paź 01, 2011 20:23 Re: 10dniowy maluch z kosza na śmieci jest chory Tarn Góry....

Czy Lucek ma termoforek? Tak myślę, że ostatnio w mieszkaniach jest chłodniej (nie wiem jak u Ciebie, może akurat nie), a takie maluszki potrzebują ciepła. Może się wychłodził i dlatego był taki słabiutki. Na szybko może być nawet butelka z ciepłą wodą owinięta w ręcznik. Chyba że któryś z Twoich kotów go ogrzewa :)
Drobny przelew ode mnie powinien być na koncie w poniedziałek.
I cały czas myślę o Was ciepło :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Sob paź 01, 2011 21:28 Re: 10dniowy maluch z kosza na śmieci jest chory Tarn Góry....

alata pisze:Czy Lucek ma termoforek? Tak myślę, że ostatnio w mieszkaniach jest chłodniej (nie wiem jak u Ciebie, może akurat nie), a takie maluszki potrzebują ciepła. Może się wychłodził i dlatego był taki słabiutki. Na szybko może być nawet butelka z ciepłą wodą owinięta w ręcznik. Chyba że któryś z Twoich kotów go ogrzewa :)
Drobny przelew ode mnie powinien być na koncie w poniedziałek.
I cały czas myślę o Was ciepło :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Oj jak dobrze, ze pomyslalas o termoforku :ok: :ok: :ok:
Trzymam za maluszka :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Przelew bedzie tez w poniedzialek.
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Nie paź 02, 2011 8:01 Re: 10dniowy maluch z kosza na śmieci jest chory Tarn Góry....

Tak, dogrzewamy go termoforkiem, choć najlepszy byłby inkubator. Haha pomarzyć dobra rzecz. :ryk:
Generalnie mały dobrze przespał noc, parę razy się budził, bo był głodny lub zrobił siusiu. Śpi jeszcze bardzo dużo, ale myślę, że to normalne. Pomału zaczynam myśleć, że może rzeczywiście najgorsze już za nami.

To zdjęcia jak mały był jeszcze zdrowy. :)

Obrazek
Obrazek

alata dziękujemy bardzoooo :) marysienko Tobie też :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Nie paź 02, 2011 10:40 Re: 10dniowy maluch z kosza na śmieci jest chory Tarn Góry....

Mam nadzieję, że teraz będzie już coraz lepiej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Olu, powiedz małemu Luckowi, żeby zdrowiał i grzecznie jadł mleczko, bo już niedługo dostanie mięsne jedzonko. Z rachunków wyszło mi, że maleństwo urodziło się około 10 września, więc chyba za parę dni mógłby już dostać pierwszego Babycata?
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Nie paź 02, 2011 12:10 Re: 10dniowy maluch z kosza na śmieci jest chory Tarn Góry....

Dokładnie, małemu rosną już ząbki i myślę, że za kilka dni będziemy go przestawiać na mokrą karmę. Najpierw dostanie mleczko pomieszane z sosikiem dla kotków, a potem będzie mógł jeść już mokre. Suche mamy, będzie dostawał RC dla kociąt. :)

OlaLola

Post » Pon paź 03, 2011 12:24 Re: 10dniowy maluch z kosza na śmieci jest chory Tarn Góry....

Jak sie ma Sliczny Lucus :?: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Pon paź 03, 2011 15:04 Re: 10dniowy maluch z kosza na śmieci jest chory Tarn Góry....

KUpuję takim gnojkom Gerberka :delikatny indyk. Najpier rozrabiam z ciepłą wodą.Potem daję samo. Sprawdza sie.Jeszcze cos z królikiem i kurakiem moze być.Ale indor najlepszy.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pon paź 03, 2011 15:37 Re: 10dniowy maluch z kosza na śmieci jest chory Tarn Góry....

A nie za mały nasz Lucynek na Gerberka?

Mały budził się w nocy ze 3 razy, byliśmy dziś znów na zastrzyku, dostał jeszcze witaminki na wzmocnienie. Przed chwilą wypił grzecznie 10ml mleczka. Problem w tym, że jak dzisiaj się ważyliśmy to mały waży 185gram, czyli znów schudł.... karmimy go na prawdę często, a on nic nie tyje...

OlaLola

Post » Pon paź 03, 2011 16:04 Re: 10dniowy maluch z kosza na śmieci jest chory Tarn Góry....

Oj, to bardzo jest malutki :(
A ile ml mleczka dziennie wypija?
Obrazek

Miga

Od: Śro cze 02, 2004 16:34

Post » Pon paź 03, 2011 16:09 Re: 10dniowy maluch z kosza na śmieci jest chory Tarn Góry....

Staramy się go budzić co półtorej godziny i wypija za każdym razem z 10ml, tak około, czasem trochę więcej czasem mniej. Więc licząc że pije tak od 8 do 20 + około 3 pobudki w nocy czyli dziennie powinien wypić ok 100 ml dziennie.

OlaLola

Post » Pon paź 03, 2011 16:35 Re: 10dniowy maluch z kosza na śmieci jest chory Tarn Góry....

Ola dajesz mu conva? Przy takich ilościach powinien mieć coś bardzo treściwego.
Moze też robale go męczą... ja tak straciłam maluszka, nie chciał jeść, słabł aż w końcu umarł. W sekcji wyszła okropna ilość robali, które poprzebijały jelita i rozlazły się po całym brzuszku :roll:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pon paź 03, 2011 17:33 Re: 10dniowy maluch z kosza na śmieci jest chory Tarn Góry....

Lucek ma raptem 3 tygodnie, chyba troszkę za mało na odrobaczanie??
Tak za tydzień jak będzie starszy to wtedy jak najbardziej, ale teraz to chyba za wcześnie....

OlaLola

Post » Pon paź 03, 2011 17:49 Re: 10dniowy maluch z kosza na śmieci jest chory Tarn Góry....

Tak, wcześnie, ale mój kociak własnie miał około 3 tygodni jak go robale zabiły :?
Wiec tak sobie myślę, ze może lepiej pomalutku odrobaczać maleńkimi dawkami, żeby chociaż trochę tego badziewia wytruć - o ile robaki w ogóle są. No ale jak to sprawdzić?
Ja nie wiedziałam aż do sekcji, a nie miałam pojęcia jak mu pomóc, widziałam ze jest coraz gorzej tylko :(

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pon paź 03, 2011 18:10 Re: 10dniowy maluch z kosza na śmieci jest chory Tarn Góry....

OlaLola pisze:Lucek ma raptem 3 tygodnie, chyba troszkę za mało na odrobaczanie??
Tak za tydzień jak będzie starszy to wtedy jak najbardziej, ale teraz to chyba za wcześnie....

Nie za mały na mięsnego gerberka i na conwe. Jak nasze maluszki miałam w tym wieku to kazali mi już próbować by jadły same. Były też odrobaczone pastą przez weta.Tylko musieliśmy pilnowac by kupale były.Jak ich nie było to lewatywa poszła.Nic innego nie pomagało.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

[poprzednia][następna]