TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 01, 2011 17:24 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

moje koty pozdrawiaja :piwa:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Sob paź 01, 2011 17:27 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

izydorka pisze:moje koty pozdrawiaja :piwa:

mrusie dziekuja i rowniez przekazuja pomruczenia dla Twoich koffanych futerek :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob paź 01, 2011 17:28 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Ozzi to gdzieś w księgach powinien być odnotowany za tę walkę

Tyle czasu a on dzielny rycerz nie daje się :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob paź 01, 2011 17:35 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Myszolandia pisze:Ozzi to gdzieś w księgach powinien być odnotowany za tę walkę

Tyle czasu a on dzielny rycerz nie daje się :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dokładnie :ok: Już mijają 3 lata jak mu sie ta zmiana w buzince pojawiła , w swym życiu był 6 razy cewnikowany , miała amputacje pracia i 4 razy miał wyszywana cewke moczową , potem siadały nerki a teraz po ostatnim badaniu krwi wynik nerkowy sie poprawił , leki '' płukania '' pomogły no i wspaniali nie zastąpieni weci z FAUNY dr Julia i Michał Mazurowie i dr Karolina Włodarczyk robia wszystko aby ratować moje zwierzaki , ech co ja bym zrobiła bez nich ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob paź 01, 2011 17:43 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

ja tez go podziwiam :) ja bym sie juz dawno poddala gdybym byla na jego miejscu.

sis, jest taki watek na miau: fundusz immunologiczny im.Kotki Rozalki.
Mozna by zalozyc podobny fundusz wspomagajacy leczenie kotow z ciezkimi nowotworami tak jak nasza maskotka kochana, i nazwac ten fundusz im.Kota Ozziego :1luvu: :1luvu: Idac za ciosem podobny fundusz moglby wspierac leczenie kotow po wypadkach ktorych historia jest podobna do tej, ktora przeszedl Eustachy, no i oczywiscie bylby to fundusz im.Kota Eustachego :1luvu:
Marzy mi sie takie cos, ale sadzac po tym, jak ciezko funduszowi immunologicznemu o sponsorow, podobnie zreszta kolejny znakomity watek-kasa kastracyjna-tez ledwo wiaza koniec z koncem-obawiam sie, ze gdyby te fundusze-ze tak powiem-powolac do zycia-tez moglboby byc ciezko. Ale moze kiedys, jak sie rozkrecimy z TOZ-em to takie fundusze beda mialy wieksza szanse przetrwania dzialajac przy TOZ-ie. Sadze. ze wtedy moze byc nieco latwiej o sponsorow.

Kociara82

Post » Sob paź 01, 2011 17:48 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Ciekawe czy gdzies tu jest wątek z polecanymi wetami,jak coś to Justa wsmaruj wielikimi literami ich nazwiska,chyba,ze jest i już to zrobiłaś

Pamiętam Justi jak dzwoniłyśmy do siebie jak kiedyś byłam w pracy na popołudniówce jak mi pierwszy raz powiedziałaś o Ozzim
Niesamowity kot i przecież już nie taki młody

Sis ,nie jest taki głup[i pomysł z tym funduszem,wszak dublowały by sie te fundusze,ale w sumie kazdy by czego innego dotyczył w sumie
Albo,żeby nie rozsiewać tak tych funduszy to można by zrobic jeden im.Ozziego & Eustachego,z ciężkimi wypadkami i z nowotworami

Tylko własnie,zostaje sprawa sponsorów,no i na to trza by mieć kupę czasu,żeby tego pilnować

Ja jak teraz wróciłam do pracy to mam go mniej,ale jakby co to w miarę jego mienia,mogłabym spojrzec czasem co i jak,jako a'la mod
Obrazek

Myszolandia

Post » Sob paź 01, 2011 17:57 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

ha, sis, ja o tych funduszach mysle od daaaaawna, natomiast wszystko glownie zalezy od sponsorow. Bo potrzebujacych jest maaaaaaaaaaaaaaaasa (spojrz chocby na fundusz immunologiczny, choc nie wszystkie przypadki sa tam zglaszane).
Dlatego najpierw musimy sie rozkrecic z TOZ-em, bo jestem pewna, ze w ten sposob mamy chocby odrobine wieksze szanse :)

Kociara82

Post » Sob paź 01, 2011 18:06 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

ja tam u was na miejscu nie pomoge ,wiadomo z jakiego powodu,chociaż bym chciała
Gdzie mi migał ten fundusz Rozalki w banerkach ,chyba u CIę nawet,ale nie miałam kiedy wejść i poczytać tak naprawdę :oops:
Obrazek

Myszolandia

Post » Sob paź 01, 2011 18:27 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

trzymam :ok: :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob paź 01, 2011 18:41 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Kociara82 pisze:ja tez go podziwiam :) ja bym sie juz dawno poddala gdybym byla na jego miejscu.

sis, jest taki watek na miau: fundusz immunologiczny im.Kotki Rozalki.
Mozna by zalozyc podobny fundusz wspomagajacy leczenie kotow z ciezkimi nowotworami tak jak nasza maskotka kochana, i nazwac ten fundusz im.Kota Ozziego :1luvu: :1luvu: Idac za ciosem podobny fundusz moglby wspierac leczenie kotow po wypadkach ktorych historia jest podobna do tej, ktora przeszedl Eustachy, no i oczywiscie bylby to fundusz im.Kota Eustachego :1luvu:
Marzy mi sie takie cos, ale sadzac po tym, jak ciezko funduszowi immunologicznemu o sponsorow, podobnie zreszta kolejny znakomity watek-kasa kastracyjna-tez ledwo wiaza koniec z koncem-obawiam sie, ze gdyby te fundusze-ze tak powiem-powolac do zycia-tez moglboby byc ciezko. Ale moze kiedys, jak sie rozkrecimy z TOZ-em to takie fundusze beda mialy wieksza szanse przetrwania dzialajac przy TOZ-ie. Sadze. ze wtedy moze byc nieco latwiej o sponsorow.

Fundusz Onkologiczny już istnieje viewtopic.php?f=1&t=120034
Jest też Fundusz Ślepaczkowy, Pokrzywkowy - zdążyć z pomocą, Pakt Czarownic - dla kotów w potrzebie i pewnie jeszcze parę fajnych funduszy na które się nie natknęliśmy.
Jeśli chodzi o Fundusz Immunologiczny to mimo że ciężko o kasę, zazwyczaj dwa futerka miesięcznie uda się wspomóc.

Niestety w związku z dyskusją na miau na temat zbiórek pieniężnych viewtopic.php?f=8&t=133650
być może dojdzie do tego iż parę funduszy przestanie istnieć. Z prostego powodu: skarbnicy nie będą mieli odwagi dalej ryzykować swoim kontem. Zbieranie na konto fundacji, to często ryzyko wydzierania własnych funduszy z konta fundacji, jak to było w przypadku F. Onkologicznego. Ja się np na takie nerwy nie piszę.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob paź 01, 2011 21:01 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

znasz powiedzenie, ze jak ktos ma miekkie serce to musi miec tylek twardy? Bo zawsze znajdzie sie ktos, kto przez zwykla zazdrosc tej osobie nakopie za przeproszeniem w szmaty :evil:
Nie zauwazylam tutaj, by byl bezwgledny nakaz rozliczania sie, nie wiem, jak to dziala na dogo, poniewaz i ja niespecjalnie palam sympatia do tamtego forum, aczkolwiek konto mam tam zalozone. Natomiast bylby to znakomity pomysl. w ten sposob mozna uniknac lub zmniejszyc liczbe oszustw i wyludzen. Ja np nie mialabym cierpliwosci do robienia comiesiecznego tak dokladnego rozliczenia jak np robi to Justyna, ale ok-jestem za tym, by i tu wprowadzic taki obowiazek :) jeszcze lepiej byloby, gdyby kazda osoba rozliczajaca sie wkleila tu w odpowiednich watkach wszystkie rachunki, faktury itp, bo ktos moze byc zlosliwy i np uprzec sie co do sposobu w jaki Justyna rozpisuje rozliczenia. Jak sie znajdzie ktos, kto bedzie chcial jej dokuczyc, to sie uprze, ze np.wpisane 1000 zl na splate dlugu u weta to tylko tak napisane tutaj na odczepnego, a jaki dowod na to jest, ze faktycznie takie cos mialo miejsce, a nie poszlo to na prywatne wydatki? W takim przypadku np moznaby poprosic wetow o napisanie takiej info na kartce: dnia tego i tego osoba taka i taka wplacila taka i taka sume jako czesc splaty swojego dlugu w lecznicy XY (tu nazwa i adres lecznicy). Podpis weta i obowiazkowo pieczatka, zeby ktos nie mial watpliwosci, czy to nie jest skserowane, podrobione. Pieczatka oryginalna koniecznie. Moze wiec warto ten pomysl i tu wdrozyc?

Kociara82

Post » Sob paź 01, 2011 21:05 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

zawsze gdy chodzi o pieniadze, to można się doczepić. O zbiórki, darowizny, podatki... i nie tyle dotyczy to zasad forum, co ogólnego prawa.

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Sob paź 01, 2011 21:15 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

A widzisz moja droga, wg niektórych samozwańczych pań policjantek z miau.pl nawet rozliczenia Justyny mogą okazać się niewystarczające :evil: Bo przecież Justyna powinna wiedzieć ile karmy zjadł dany kot co do grama i rozliczyć się z tego skanami paragonów lub faktur :D
I jeszcze odpowiednią fundację ku temu założyć, zatrudnić księgową i uzyskać pozwolenie w odpowiednim ministerstwie itp :wink: :mrgreen:

A moje pośladki może dzięki temu będą jędrniejsze hahah, bo nie zamierzam likwidować funduszu dla cudzego widzimisię :wink:
A jak będę miała możliwość wpłacić pieniążki dla Justowych kociaków, to i pośladki samozwańczej policjantki chętnie ujędrnię kopniakiem ponieważ nikt mi do mojego portfela zaglądał nie będzie i rozliczał kogoś z kasy wpłaconej przeze mnie.
A tak serio to mam nadzieję ze powymądrzają się i nic złego z tego nie wyniknie :wink:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob paź 01, 2011 21:17 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

dlatego jesli chodzi choc o to forum-przydaloby sie, zeby KAZDY sie tak dokladnie rozliczal jak Justyna

Kociara82

[poprzednia][następna]