Mycha- chłoniak i kardiomiopatia [*] Żegnaj :( [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 28, 2011 23:07 Re: Kotka z otwartą raną na działkach.. jest! Ratujmy ją :(

Jak to dobrze przeczytac jakąś pozytywną wiadomość :) Bardzo się cieszę z obrotu sprawy :0 Najszybciej to można by ta qoopę przebadać, czy krew w niej czy nie. Mam nadzieje, że będzie tylko lepiej :D
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Pt wrz 30, 2011 23:17 Re: Kotka z otwartą raną na działkach.. jest! Ratujmy ją :(

O mamo.. jest pierwsza koopka ! Co prawda mikroskopijne ilości, ale jest w końcu coś w miarę zwartego 8O Kocia jest taka kochana... Idealna dla starszej osoby! Nie wiem tylko, jak ją nazwać... roboczo po sterylce- Białaska, ale za długie... teraz wołam na nią Mycha, ale chyba średnio to do niej pasuje :ryk:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob paź 01, 2011 9:31 Re: Kotka z otwartą raną na działkach.. jest! Ratujmy ją :(

o, dobrze, ze kupal jest, oby kolejne byly :wink:
Kiniu, jak koteczka sie czuje, ma apetat?
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Sob paź 01, 2011 10:35 Re: Kotka z otwartą raną na działkach.. jest! Ratujmy ją :(

Myslę , że jak teraz jest dobrze , regularnie karmiona , to kupy się poprawią. Taką przynajmniej mam nadzieję.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Nie paź 02, 2011 13:58 Re: Kotka z otwartą raną na działkach.. jest! Ratujmy ją :(

Niestety o kupę ciężko. Kotka próbuje, ale nie może :( Będziemy prześwietlać. Jak się na to przygotować ? Mam ją karmić, czy na czczo ? I tak mamy być jutro na zastrzyku, więc chciałabym zrobić prześwietlenie już jutro. Czekam na rady :)
Obrazek

kinia098

Post » Nie paź 02, 2011 18:34 Re: Kotka z otwartą raną na działkach.. jest! Ratujmy ją :(

kinia098 pisze:Niestety o kupę ciężko. Kotka próbuje, ale nie może :( Będziemy prześwietlać. Jak się na to przygotować ? Mam ją karmić, czy na czczo ? I tak mamy być jutro na zastrzyku, więc chciałabym zrobić prześwietlenie już jutro. Czekam na rady :)

Kiniu, ja sie na tym za bardzo nie znam, ale jesli wizyte u weta macie jutro rano, to moze lepiej profilaktycznie zeby byla na czczo, tak na wszelki wypadek.
Obrazek

Ania i jej Nitro

Post » Pon paź 03, 2011 17:37 Re: Mycha- jak przygotować się na prześwietlenie ? To jutro !

Niestety jakiegoś prześwietlenie nie da się zrobić u mojego weta, a USG raczej by niewiele wniosło :/ Kotce zrobiliśmy lewatywę. Kupiłam też Laxatract. Mam podawać kici 3 razy dziennie po 1ml. Jeśli to już nie pomoże, idziemy od razu na zdjęcie. Proszę, trzymajcie kciuki. Jak nie urok to.... :roll: :evil: Guz wycięty, to kolejny kłopot :cry:
Obrazek

kinia098

Post » Czw paź 06, 2011 20:02 Re: Mycha- jak przygotować się na prześwietlenie ? To jutro !

Jak się czuje koteczka ? Załatwia się sama ? I jak z ranką ? Czy sie zabliźniła, porasta sierścią , cokolwiek ...
Kciuki za kotunię :) :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Czw paź 06, 2011 21:19 Re: Mycha- jak przygotować się na prześwietlenie ? To jutro !

Niestety teraz, nie załatwia się już prawie w ogóle...
Jeść je.. kiełbasę :roll: Ale dalej są problemy z kupą.
Czy możliwe, że podczas operacji został uszkodzony zwieracz? Tylko, że to chyba byłoby na odwrót - nietrzymanie kupy, ?
Obrazek

kinia098

Post » Czw paź 06, 2011 21:26 Re: Mycha- jak przygotować się na prześwietlenie ? To jutro !

Kiniu, a wet nie moze dac jej cos lekkiego na przeczyszczenie?
Nie wiem, nie znam sie, tak kombinuje...

Bardzo niedobrze, ze nie ma qpki :(
Jak rana, ladnie wyglada?
Co w ogole mowi wet?
Obrazek

Ania i jej Nitro

Post » Pt paź 07, 2011 20:49 Re: Mycha- jak przygotować się na prześwietlenie ? To jutro !

Ania i jej Nitro pisze:Kiniu, a wet nie moze dac jej cos lekkiego na przeczyszczenie?
Nie wiem, nie znam sie, tak kombinuje...

Bardzo niedobrze, ze nie ma qpki :(
Jak rana, ladnie wyglada?
Co w ogole mowi wet?

Teraz dostaje Laxatract. I.... dziś była w kuwecie kupka ! Takiej rozmiarów kupki jeszcze nie widziałam ! Co prawda, to jest nic i nie jest to "takich rozmiarów, jakich być powinno", ale w końcu coś lepszego !

Co nie znaczy, że szukam dla kotki innego DT.... muszę :( I nie chodzi tu o miejsce, ale o dostęp do specjalistycznych sprzętów, leków, diagnoz... :cry:

Dlatego błagam, błagam o inny tymczas dla Mychy. Niedawno odszedł Glucio, miał podobne objawy. Nie chcę przeżywać tego raz jeszcze, proszę, pomóżcie..
Obrazek

kinia098

Post » Pt paź 07, 2011 20:54 Re: Mycha- błagam o inny DT, BŁAGAM ! str. 5

nareszcie ruszylo :D I oby tak dalej :ok:
Kiniu, mam nadzieje, ze uda aie znalezc dom dla Mychy, ja niestety moge tylko z daleka pokibicowac :?

Jak wyglada sprawa kosztow leczenia?

Pozdrawiam serdecznie i miziaki dla kici :1luvu:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Post » Sob paź 08, 2011 6:08 Re: Mycha- błagam o inny DT, BŁAGAM ! str. 5

może karmić RC Fibre Response?
http://www.krakvet.pl/royal-canin-fibre ... 16816.html
kup też Bozitę mięsną-ona rozwalnia;możesz dodawać też tranu lub oliwy;

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob paź 08, 2011 7:05 Re: Mycha- błagam o inny DT, BŁAGAM ! str. 5

Jak mój świeżo przywieziony Oskar miał kłopoty z kupką,
to kupiłam na polecenie weta taki lek w płynie na rozwolnienie dla niemowlaków.
Podawałam jak się zatykał, po kilku godzinach 3-4 była kupka i wreszcie się unormowała.
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob paź 08, 2011 16:04 Re: Mycha- błagam o inny DT, BŁAGAM ! str. 5

kristinbb pisze:Jak mój świeżo przywieziony Oskar miał kłopoty z kupką,
to kupiłam na polecenie weta taki lek w płynie na rozwolnienie dla niemowlaków.
Podawałam jak się zatykał, po kilku godzinach 3-4 była kupka i wreszcie się unormowała.

A pamiętasz może nazwę tego leku ? Nie zaczynała się ona czasem na Z.. ?

J.D. pisze:może karmić RC Fibre Response?
http://www.krakvet.pl/royal-canin-fibre ... 16816.html
kup też Bozitę mięsną-ona rozwalnia;możesz dodawać też tranu lub oliwy;

Laxatract jest chyba z dodatkiem tranu właśnie. A na karmę potrzebne by były pieniądze :( Chyba że na początek kupić 400g za 18zł ?
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]