Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt wrz 30, 2011 13:31 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Albo po prostu rentgen jamy brzusznej.
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pt wrz 30, 2011 13:32 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Mnie się wydaje, że kociaki mogą być zakłaczone, wczoraj też na kociarni były własnie wyrzygane kłaki, trzeba by chyba zakupić jakąś pastę na odkłaczenie i im zapodać.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt wrz 30, 2011 15:19 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Klimek został w Almavecie - ma bolesny brzuch, jest tak odwodniony, ze nie szło mu niemal pobrać krwi, jest tez subtelnie zażółcony, temperatury nie ma. Po nawodnieniu trzeba będzie (Ewa Filomen) ustalić jakie badania mu można/trzeba zrobić

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt wrz 30, 2011 15:26 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Boże...biedny Klimuś! Wczoraj był taki radosny i nic nie wskazywało....
Ale musi wydobrzeć! Ja wysłałam jego kupkę do badania - wyniki będą jutro albo po niedzieli.
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Pt wrz 30, 2011 17:22 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Kocia Mama Ewa pisze:Boże...biedny Klimuś! Wczoraj był taki radosny i nic nie wskazywało....
Ale musi wydobrzeć! Ja wysłałam jego kupkę do badania - wyniki będą jutro albo po niedzieli.

Ewo , Klimek jest bardzo biednym kotkiem , Kiedy Mara go przywiozła do kch nie wiadomo było co pierwsze leczyć , zjadały go wszoły , był chudziutki i wyniszczała go biegunka . Teraz i tak wygląda jak okaz zdrowia w porównaniu z tym co było. Jako osoba nielecząca ael mająca oczy myślę, że Klimek jednak musiałby dostawać jedzenie delikatniejsze niż inne kotki . On się nie może nacieszyć obfitością jedzenia w Kch , obżera się bez pamięci a przecież wiadomo że mu to nie służy.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt wrz 30, 2011 17:35 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Masz całkowitą rację Gosiu. Zaczekamy na jego wyniki i trzeba się ostro zabrać za leczenie Klimcia. Może wystarczy dieta, a może będzie konieczne podawianie leków. Trzymajmy za niego kciuki, to wspaniały kocur.
Obrazek Obrazek Obrazek

Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Pt wrz 30, 2011 17:44 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Klimka
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pt wrz 30, 2011 18:20 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Kocia Mama Ewa pisze:Masz całkowitą rację Gosiu. Zaczekamy na jego wyniki i trzeba się ostro zabrać za leczenie Klimcia. Może wystarczy dieta, a może będzie konieczne podawianie leków. Trzymajmy za niego kciuki, to wspaniały kocur.

Tak, to miły kotek który bardzo wiele przeszedł - pewnie stąd jego niepohamowane łakomstwo powodujace biegunki. Przeciaza sobie nadwyrezony przez lata glodowanaia uklad trawienny i klopoty gotowe. Zobaczymy jak lekarze ocenia te sytuacje, trzeba bedzie uwzglednic ich zalecnia.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt wrz 30, 2011 18:29 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Mam wrażenie, że w KCh jest duża tuba Maltpasty w witrynce - jak nie, to ja mogę przywieźć, ale dopiero w przyszłym tygodniu :(
A piękna Madhuri od ponad 2 tygodni siedzi w łazience - albo to, albo zaczyna się walka, po której przez resztę dna/nocy siedzi za łóżkiem i warczy na wszystko co się rusza. Więc jestem totalnie, absolutnie, kompletnie w d...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt wrz 30, 2011 19:15 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Dzisiaj Miodek wlasnie zostal pozbawiony meskosci :) czyli zostal odjajczony bardzo dobrze sie czuje jadlby bez pamieci bo wyglodnialy od wczoraj wieczora.
Mial rowniez robione badanie krwi co wykazalo to samo co w poprzednich trzech badaniach 2 parametry w wlasciwie trzy mocno zawyzone co wskazuje na przewlekly stan zapalny a czego nie wiadomo musze to dokladnie uzgodnic z lekarzem /dzis nie mialy czasu/ co to dalej jakie badania wykonac w jakim kierunku.
Test trzustkowy mial robiony juz wczesniej i wyszedl negatywny czyli to nie od tej feralnej trzustki.
Je mieszne i/d , intestinal moderate i animonde nic mu nie ma tylko mu sie uszy trzesa przy jedzeniu.
Mialy robione badania morfologine Arletka i Biedronek i co zaskakujace maja bardzo dobre wyniki wszystkie parametry w granicach normy, trzeba by im zrobic szczegolowe badanie na bialaczke a nie tylko opierac sie na testowych.
W niedziele jedziemy z rudasami na kontrole do weta i z Warka /jest bardzo chora wszystko wskazuje ze to chlamydioza / a procz tego ma cos z grubym jelitem bierze metaclopramid.
i przy okazji wezme wyniki Miodka moze cos wiecej sie dowiem co to robic dalej bo juz glupia z tym wszystkim jestem.
A zeby tego bylo malo to jeszcze czesc moich kotow ma sraczke 2-biora Dia Dog ale reszta sra.
Ale ja podejrzewam ze to od jedzenia i chyba juz wiem od ktorego nakupilam w Realu tego co jest na kociarni to takie co ma duzo galaretki owszem to kotom smakuje ale odkad to jedza to sie zaczelo sranie, jeszcze mam ale juz im nie dam.
Na kociarni tez duzo tego zjadly i tez moze komu zaszkodzilo nie koniecznie wszystkim jak u mnie tak mi sie wydaje moze sie myle :(
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt wrz 30, 2011 19:20 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Jeszcze dodam ze Warka byla szczepiona 2 razy i to szczepionka 4 czyli z chlamydia termin jeszcze nie minal bo do listopada - to by bylo dziwne?
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt wrz 30, 2011 20:44 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Czesc! Jestem nowa. Agata od burasków! Biedny Klimuś, ciagle bez zmian. Jak go widzialam w czerwcu to tak samo z nim bylo jak teraz. Ale nie wymiotowal.
Ostatnio edytowano Pt wrz 30, 2011 23:28 przez AGATA mich, łącznie edytowano 2 razy

AGATA mich

Od: Pt wrz 30, 2011 20:32

Post » Pt wrz 30, 2011 20:50 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Kropeczka13 pisze:
wolontariusz pisze:Wiesiu czyżby jakieś natchnienie z adopcyjnej części schronu....???
pozdrawiam

Tak Piotrusiu troszkę mnie natchło :D w schronisku a wcześniej nie mogłem w pobliżu Chatki znalezć takiego badyla :D

http://www.youtube.com/watch?v=0285Ojte594

i niech się bawią :ok:

Wiesiu moje gratulacje, kociaste na pewno się ucieszyły :1luvu:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt wrz 30, 2011 20:54 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Mara S pisze:Klimek został w Almavecie - ma bolesny brzuch, jest tak odwodniony, ze nie szło mu niemal pobrać krwi, jest tez subtelnie zażółcony, temperatury nie ma. Po nawodnieniu trzeba będzie (Ewa Filomen) ustalić jakie badania mu można/trzeba zrobić

Mara ale ja nie jestem weterynarzem skąd mam wiedzieć jakie badania? Trzeba zrobić jakieś bazarki na Klimka zeby była kasa na badania i na leczenie. Na koncie "psim" dziewczyny zbierają kasę na połamańce i operacje jakoś udaje się leczyć psiaki. Trzeba tez zadzialać bo z nieba nie spadnie.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt wrz 30, 2011 21:10 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

AGATA mich pisze:Czesc! Jestem nowa. Agata od burasków!

No Agata :1luvu: brawo wreszcie się udało zalogować na miau :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

[poprzednia][następna]