Koniec. WyprzedajęKsiażki* Dużo Nowości* 1/4 ceny.

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie wrz 25, 2011 19:54 Re: WyprzedajęKsiażki* Dużo Nowości* 1/4 ceny. Nowe. Po 3-9 zł

Proszę 2.44

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Nie wrz 25, 2011 19:59 Re: WyprzedajęKsiażki* Dużo Nowości* 1/4 ceny. Nowe. Po 3-9 zł

Marudka pisze:Proszę 2.44

Koteczki pięknie dziękują :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Nie wrz 25, 2011 21:01 Re: WyprzedajęKsiażki* Dużo Nowości* 1/4 ceny. Nowe. Po 3-9 zł

Marudka pisze:Proszę 2.44

dzięki wielkie!
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Wto wrz 27, 2011 13:24 Re: WyprzedajęKsiażki* Dużo Nowości* 1/4 ceny. Nowe. Po 3-9 zł

Zapraszamy na zakupyObrazek pomoc bardzo potrzebna :!:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Wto wrz 27, 2011 18:32 Re: WyprzedajęKsiażki* Dużo Nowości* 1/4 ceny. Nowe. Po 3-9 zł

Zapraszamy :kotek:
Obrazek

ametyst55

Post » Śro wrz 28, 2011 17:56 Re: WyprzedajęKsiażki* Dużo Nowości* 1/4 ceny. Nowe. Po 3-9 zł

Zapraszamy na zakupy :kotek:
Obrazek

ametyst55

Post » Czw wrz 29, 2011 9:03 Re: WyprzedajęKsiażki* Dużo Nowości* 1/4 ceny. Nowe. Po 3-9 zł

Obrazek Hop hop! Książki do wzięcia! Dużo nowiutkich książek!

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Czw wrz 29, 2011 20:30 Re: WyprzedajęKsiażki* Dużo Nowości* 1/4 ceny. Nowe. Po 3-9 zł

Obrazek

ametyst55

Post » Pt wrz 30, 2011 10:03 Re: WyprzedajęKsiażki* Dużo Nowości* 1/4 ceny. Nowe. Po 3-9 zł

Czy jest jakaś notka na obwolucie, o czym jest "Prowincja" B. Kosmowskiej (1.32)?
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Pt wrz 30, 2011 10:40 Re: WyprzedajęKsiażki* Dużo Nowości* 1/4 ceny. Nowe. Po 3-9 zł

AniaWrocław pisze:Czy jest jakaś notka na obwolucie, o czym jest "Prowincja" B. Kosmowskiej (1.32)?

z internetu
Nowa książka autorki znanego już szerokiemu gronu czytelników "Terenu prywatnego", powieści laureatki nagrody głównej w ogólnopolskim konkursie literackim pod hasłem "Dziennik polskiej Bridget Jones".

Hanka, bohaterka "Prowincji", znudzona bezczynnością i marazmem życia w stolicy, opuszcza Warszawę jak kłopotliwego kochanka, trochę na przekór sobie, trochę na złość innym. Kaprys posmakowania innej rzeczywistości stawia samotną dziennikarkę wobec nieprzewidywalnego, bo dyktowanego przez życie scenariusza. Aby mu sprostać, Hanka musi dokonać koniecznych przewartościowań. Zrozumieć siebie i swych bliskich. Spojrzeć na świat z nowej perspektywy. Takiej, która pozwala na wędrówkę w głąb samego siebie. Jaką kartę własnej tożsamości odkryje Hanka? Co zdoła ocalić, a z czym trzeba będzie się rozstać? Wreszcie, jak poradzi sobie z najtrudniejszą kwestią, jaka ją nurtuje: z myśleniem, że wszystko można zacząć od nowa. Czy rzeczywiście można? Czy życie bywa aż tak łaskawe? Te pytania zostały wpisane w pozornie zabawną opowieść, gdzie śmieszność miesza się z szyderczą grą losu. To one towarzyszą Hance w jej dramatycznym poszukiwaniu prawdy.

Powieść ma w sobie dwie melodie. Jedna przypomina radosne napastliwe disco polo, które często zanika; wówczas w tle rozbrzmiewa subtelnie Mocartowskie Requiem. Ta muzyka, tworząca swoisty dysonans, składa się z dźwięków życia.

"Prowincja" jest doskonałą lekturą, opowieścią nie tylko dla kobiet. Poprzednia powieść Kosmowskiej wywołała gro komentarzy czytelników, jeden z nich brzmiał następująco: "Jestem zafascynowany i zdumiony poziomem tej książki! Po raz pierwszy zdarzyło mi się, że kupiłem żonie prezent, który przeczytałem od początku do końca". Historia Hanki z pewnością ma duże szanse na podobne recenzje.
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pt wrz 30, 2011 10:50 Re: WyprzedajęKsiażki* Dużo Nowości* 1/4 ceny. Nowe. Po 3-9 zł

Anna Rylska pisze:
AniaWrocław pisze:Czy jest jakaś notka na obwolucie, o czym jest "Prowincja" B. Kosmowskiej (1.32)?

z internetu
Nowa książka autorki znanego już szerokiemu gronu czytelników "Terenu prywatnego", powieści laureatki nagrody głównej w ogólnopolskim konkursie literackim pod hasłem "Dziennik polskiej Bridget Jones".

Hanka, bohaterka "Prowincji", znudzona bezczynnością i marazmem życia w stolicy, opuszcza Warszawę jak kłopotliwego kochanka, trochę na przekór sobie, trochę na złość innym. Kaprys posmakowania innej rzeczywistości stawia samotną dziennikarkę wobec nieprzewidywalnego, bo dyktowanego przez życie scenariusza. Aby mu sprostać, Hanka musi dokonać koniecznych przewartościowań. Zrozumieć siebie i swych bliskich. Spojrzeć na świat z nowej perspektywy. Takiej, która pozwala na wędrówkę w głąb samego siebie. Jaką kartę własnej tożsamości odkryje Hanka? Co zdoła ocalić, a z czym trzeba będzie się rozstać? Wreszcie, jak poradzi sobie z najtrudniejszą kwestią, jaka ją nurtuje: z myśleniem, że wszystko można zacząć od nowa. Czy rzeczywiście można? Czy życie bywa aż tak łaskawe? Te pytania zostały wpisane w pozornie zabawną opowieść, gdzie śmieszność miesza się z szyderczą grą losu. To one towarzyszą Hance w jej dramatycznym poszukiwaniu prawdy.

Powieść ma w sobie dwie melodie. Jedna przypomina radosne napastliwe disco polo, które często zanika; wówczas w tle rozbrzmiewa subtelnie Mocartowskie Requiem. Ta muzyka, tworząca swoisty dysonans, składa się z dźwięków życia.

"Prowincja" jest doskonałą lekturą, opowieścią nie tylko dla kobiet. Poprzednia powieść Kosmowskiej wywołała gro komentarzy czytelników, jeden z nich brzmiał następująco: "Jestem zafascynowany i zdumiony poziomem tej książki! Po raz pierwszy zdarzyło mi się, że kupiłem żonie prezent, który przeczytałem od początku do końca". Historia Hanki z pewnością ma duże szanse na podobne recenzje.

Dzięki, to zarezerwuj dla mnie, ale nie wysyłaj na razie, może jeszcze coś dorzucisz a ja wypatrzę :D
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Sob paź 01, 2011 22:36 Re: WyprzedajęKsiażki* Dużo Nowości* 1/4 ceny. Nowe. Po 3-9 zł

Zapraszamy na zakupy :kotek:
Obrazek

ametyst55

Post » Nie paź 02, 2011 15:55 Re: WyprzedajęKsiażki* Dużo Nowości* 1/4 ceny. Nowe. Po 3-9 zł

Kto jeszcze się skusi :?: Koteczki proszą o pomoc Obrazek
Obrazek

ametyst55

Post » Pon paź 03, 2011 16:44 Re: WyprzedajęKsiażki* Dużo Nowości* 1/4 ceny. Nowe. Po 3-9 zł

Obrazek

ametyst55

Post » Pon paź 03, 2011 18:08 Re: WyprzedajęKsiażki* Dużo Nowości* 1/4 ceny. Nowe. Po 3-9 zł

Cała dostawa książek dotarła. Dzięki :lol:

Podniosę na pierwszą stronę :!: :!:

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

[poprzednia][następna]