Kot nie chce jeść owoców

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 30, 2011 9:58 Kot nie chce jeść owoców

Dla mnie to dziwne, bo przecież wiele owoców chcąc nie chcąc jest dobre tak jak niektóre piosenki, bez względu na nasz ulubiony gatunek muzyczny wpadają w ucho... ale w sumie nieistotne. Chciałem z ciekawości zapytać czy pies/kot zjadłby owoc, gdybym był w pracy i zapomniał kupić karmy czy takie są, że wolą umrzeć z głodu niż zjeść? To żałosne nie uważacie?

andi

Od: Pt wrz 30, 2011 9:53

Post » Pt wrz 30, 2011 10:00 Re: Kot nie chce jeść owoców

andi pisze:Dla mnie to dziwne, bo przecież wiele owoców chcąc nie chcąc jest dobre tak jak niektóre piosenki, bez względu na nasz ulubiony gatunek muzyczny wpadają w ucho... ale w sumie nieistotne. Chciałem z ciekawości zapytać czy pies/kot zjadłby owoc, gdybym był w pracy i zapomniał kupić karmy czy takie są, że wolą umrzeć z głodu niż zjeść? To żałosne nie uważacie?

Tak. To JEST żałosne :facepalm:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt wrz 30, 2011 10:02 Re: Kot nie chce jeść owoców

Tak sobie myślę, że może byś tak przestawił się na trawę?
Skoro krowa uważa, że trawa jest ok, to dlaczego niby Ty nie miałbys mieć podobnego zdania...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt wrz 30, 2011 10:05 Re: Kot nie chce jeść owoców

Oczekiwałem poważnych odpowiedzi. Kot byłby głodny, ledwie przytomny i co, nie zjadłby np. jabłka, aż taki wybredny? Wiem, że nie zje jak ma pełną miskę a co jak akurat chwilowo zabraknie, odpiszcie jak przypuszczacie.

andi

Post » Pt wrz 30, 2011 10:06 Re: Kot nie chce jeść owoców

andi pisze:Oczekiwałem poważnych odpowiedzi. Kot byłby głodny, ledwie przytomny i co, nie zjadłby np. jabłka, aż taki wybredny? Wiem, że nie zje jak ma pełną miskę a co jak akurat chwilowo zabraknie, odpiszcie jak przypuszczacie.

Nie, nie zjadłby. Masz internet, wrzuć sobie wiki i poczytaj. Kot ot bezwzględny mięsożerca. Owoców ani nie je, ani nie trawi.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt wrz 30, 2011 10:09 Re: Kot nie chce jeść owoców

Jej..dziwne naprawdę. Choćby zdychał z głodu i nie zje owoców? Głupie, ale chociaż znam odpowiedź.

aha dodam, że mój czasem kwiat obgryza i je trawę, ale czytałem, że to niby pomaga. Sam je, nikt mu nie podaje, więc to też mnie trochę zaskoczyło.

andi

Post » Pt wrz 30, 2011 10:20 Re: Kot nie chce jeść owoców

Durni ci umierający z głodu ludzie, mogliby jeść trawę i patyki a nie jedzą 8O Dziwne i głupie.

:facepalm:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pt wrz 30, 2011 10:21 Re: Kot nie chce jeść owoców

Hm, a Ty zjadłbyś celulozę - papier? Nie, bo go nie strawisz, umrzesz z głodu w pomieszczeniu pełnym papieru. A są ślimaki, które świetnie się na tym tuczą - czy teraz jaśniej?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt wrz 30, 2011 10:29 Re: Kot nie chce jeść owoców

andi pisze:Jej..dziwne naprawdę. Choćby zdychał z głodu i nie zje owoców? Głupie, ale chociaż znam odpowiedź.

aha dodam, że mój czasem kwiat obgryza i je trawę, ale czytałem, że to niby pomaga. Sam je, nikt mu nie podaje, więc to też mnie trochę zaskoczyło.

Koty są dziwne i trudno je zrozumieć. Mają wrażliwy układ pokarmowy. Wyczuwają nieświeżość bardziej niż ludzie. Niektóre potrafią zagłodzić się nie jedząc karmy, której nie akceptują (pewnie z ważnych przyczyn). Poznają odpowiednią wąchając ją z daleka. Do owoców nie mają pociągu w ogóle (czasem, niektóre do rodzynek albo suszonej żurawiny). Zdarza się ,ze jedzą z apetytem niektóre jarzyny(gotowane) i pogryzają surowe. Niektóre jedzą chleb, ryż albo makaron czasem nawet jak nie umierają z głodu. Jedna z moich kotek uwielbia pasztety wegetariańskie (z fasoli lub soi) i w zasadzie wszystkiego co jem chce spróbować, ale owoców nie... Może owoce mają za mało białka...
Jednak czytałam kiedyś w Kocie, to co napisał doświadczony hodowca odradzając karmienie kota wyłącznie mięsem:" kot na wolności podgryzie sobie czasem jakiś owoc").
Ja się z tym nie spotkałam. Poliże, ale nie ugryzie.
Powyższe dotyczy i kotów domowych i wolnożyjących.
Takie już są. Mają świetny węch jeżeli chodzi o jedzenie. I pewnie organizm podpowiada im co im zaszkodzi bardziej niż głód.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Pt wrz 30, 2011 10:37 Re: Kot nie chce jeść owoców

skoro chcesz jabłkami karmic, dlaczego nie wziąłes królika??
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pt wrz 30, 2011 10:59 Re: Kot nie chce jeść owoców

Nie macie wrażenia , że ostatnio coraz częściej zakładane są jakieś durne wątki?
Obrazek Asia 1.02.2010 (*)- śpij malutka:( Zawsze będziemy o Tobie pamiętać.
Obrazek Gosiek i Szarcia.Obrazek ZAPRASZAMY

anusia27

Od: Pt kwi 02, 2010 10:35

Post » Pt wrz 30, 2011 11:05 Re: Kot nie chce jeść owoców

mój pies lubi owoce
zawsze jak pies je - przybiega kot i tez bardzo, bardzo chce kawałek, bo przecież psu smakuje
i dostaje :mrgreen: ale jeszcze nigdy nie zjadł
zawsze wącha i wącha, nawet liźnie, a potem patrzy na psa z zadziwieniem
ostatnio w ten sposób próbował brzoskwini, a wcześniej banana i paru innych owoców

ale np. warzywa, szczególnie gotowane koty jedzą
i to nie tylko marchewkę 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt wrz 30, 2011 11:47 Re: Kot nie chce jeść owoców

Moja Neska uwielbia gotowany bób i gotowane buraki, Banshee - got. bób i gotowanego selera, ale owocow jakos nie chca jesc raczej sluza im do turlania :ryk:
mam nadzieje ze nie bedziesz sprawdzac na swoim zwierzaku czy zje owoce ... "Choćby zdychał z głodu i nie zje owoców"
ehhhh :roll:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Pt wrz 30, 2011 11:50 Re: Kot nie chce jeść owoców

troll
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pt wrz 30, 2011 12:00 Re: Kot nie chce jeść owoców

Możecie się smiać, ale miałam kiedyś taką kocią znajdę (dawno dawno temu w czasach liceum) która lubiła jeść surówkę z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkami. Myślę, że to była pozostałość z ciężkich miesięcy jego życia. Mały wychował się w piwnicy bloku, gdzie dzieciaki raczej znęcały się nad kotami. Znajoma znalazła go pomalowanego zieloną farbą i przywiązanego do drzewa. Czyściłyśmy go kilka godzin. Był strasznie zabiedzony. I potem miewał takie rożne dziwne upodobania.

kasiakociara

Od: Pt wrz 16, 2011 8:51

[następna]