Akcja Łódź-Rzgowska - 4:0 dla nas, cdn.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 29, 2011 8:50 Akcja Łódź-Rzgowska - 4:0 dla nas, cdn.

5.10 podejście drugie.
efekt: 1:0 dla nas
andorka pisze:Dziś niestety tylko 1:0 dla nas, znaczy dla Gosi_BS, bo jedyny kot złapany został przez nią w podbierak. Mgaska zawiozła go do Tropa. Płec nie znana. Najbiższy plan jest na wtorek w przyszłym tygodniu.

Klatki generalnie były w głębokim poważaniu. Menu bogate - kitekat, whiskas supreme z tuńczykiem, wędzone szprotki w oleju (palce lizać :mrgreen: ) i do tego waleriana. waleriana zrobiła furorę, połowa kotów sie tarzała, owszem, ale przed klatkami :evil:
Obrazek

Obrazek

a taki stosunek do klatki wykazywały młodziki :roll: :

Obrazek

No przecież czegoś można dostać :twisted:

Ten czarny podrostek został złapany przez Goske, niestety, burasek sie wystraszył, a czarna kotka, która wczoraj jadła mięso z ręki mgaska w ogóle sie nie pokazała

4.10 odbyła się pierwsza łapanka.
efekt: złapane 3 kocurki
andorka pisze:Akcja odbyła się, ale to ledwie początek :evil:
Koty cwane jak nie wiem co, kpiły sobie z nas w żywe oczy wynosząc kawałki "ścieżki" z klatek.
Efekt - 3 sztuki załapane, odwiozłam do CoolCaty, okazało sie, że chłopaki, już wyciachani.
Jutro ciąg dalszy - zamówiłam Gośkę_BS z podbierakiem, bo te koty podchodzą na wyciągnięcie ręki, tylko dotknąć się nie dają.
Część kotów faktycznie ciachnięta, mają na uszach wycięty trójkącik, jak dla mnie bez sensu, bo wygląda to jak nadszarpnięte ucho, a nie jak oznaczenie.
Jutro zmiana zanęty, z whiskasa i wołowiny przechodzimy na wędzoną rybkę i walerianę

29.09 Potrzebna akcja sterylkowo-łapankowa
ruru pisze:Potrzebna akcja sterylkowo łapankowa
pełno kotów! Maluchy :( :( :(
na terenie takiego wielkiego podwórka
na ul. Rzgowskiej- to jest tył Uniwersalu

Pani w portierni i wszyscy chętni pomóc
juz prosili jakąś organizację- chyba kocią mamę
ale udało się złapać tylko kilka
warunki tam maja dobre, są karmione
i ludzie przyjaźni
byle się tylko nie rozmnażały

no i żal maluchów bo to takie 2-3 miesięczniaki,
oczka brzydkie i dzikuskują, ale dały by się jeszcze oswoić

Kamisola pisze:Ok byłam dzisiaj na Rzgowskiej i rozmawiałam z w sprawie kotów z bardzo miłym panem z budki,
Ponoć przewija się po terenie około 10-12 kotów, w tym większość w tej chwili to maluchy,
My widzieliśmy 3 dorosłe koty plus 5 maluchów takich około 3-4 miesięcznych.
Koty są generalnie dzikawe ale człowieka się nie boją bo jak mój TŻ zaczął je fotografować to obsiadły go w kółeczko.Dotknąć czy złapać tradycyjnymi metodami raczej się nie dadzą.
Pan stwierdził,że któreś z nich nie wie które były sterylizowane ale które dokładnie to nie wie.Nie jestem przekonana,że to jest wiarygodna informacja bo koty ponoć pojawiają się i znikają- obok jest spory park.
Nie będą robić problemów z wyłapaniem kociaków,przekaże innym stróżom,że będziemy.
Co do klatek bytowych to mogą stać tylko na zewnątrz ale to chyba nie wchodzi w grę,ponoć nie mogą udostępnić żadnego pomieszczenia.
Co do kotów to wyglądają nie najgorzej ale widać,że mają chore oczy.
Wrzucam kilka zdjęć:
http://s2.photobucket.com/albums/y49/Ge ... afec73.pbw

Aha te budki na zdjęciach to budki w których koty "mieszkają"

andorka pisze:Jestem już.

mgska pisze:Mogę zagadać w Medorze o sterylkę i przetrzymanie ze 2 dni. Bo już to u nich praktykowałam.

Od Medora to ja się wolę trzymać z daleka...

mgska pisze:Talony są -dzwoniłam.
Zostały 3 lecznice:
Dog, Amicus i Trop na strażackiej (to by było najbliżej).

Trop znam i tam smiało koty można wieść.
Trzeba tylko - wziąść talony z UM na Tymienieckiego
Zadzwonić i się dowiedzieć na ile wcześniej trzeba się z kotami "zapowiedzieć" i czy nas nie pogonią jeśli np. przyjedziemy po 18,00 (lecznica jest czynna do 20,00) Dodam, że w Tropie jest jedna nasza klatka bytowa pozostała po łapankach na Chojnach, więc tym bardziej z przetrzymaniem nie powinni robić problemu ;) Wiem, że p. Kumanowska (właścicielka) ma duże doświadczenie z dziczkami i dużo serca dla nich.

Ja to widzę tak:
Wszyscy pracują więc pewnie jakaś 17,00 by pasowała. Pojechać tam z wszystkimi klatkami, które mamy i spróbować złapać ile się da.
Trzy koty do Tropa, reszta do do CC, statystycznie powinny być jakieś chłopaki, więc z przetrzymaniem jakoś damy rade. U nas na chwilę obecną są trzy wolne klatki.

Tylko jest jedno małe ale... nasza Diabliczka nie jest jeszcze zaszczepiona. Musze dopytać Anki jakie jest prawdopodobieństwo, ze coś może na nią przeleźć.

Georg-inia pisze:Ale skoro one są z jednego podwórka, i do tego większość kurduple - można by pakować po dwa do klatki w Wiedźmowym hoteliku, 48 godzin wytrzymają. Jakby ciąć w Seidlu to byle do pierwszej kupy i fiuuu na swoje.

Tak, owszem, po dwie sztuki mogą siedzieć, tylko kto je poprosi by we dwa wlazły do jednego transportera na drogę powrotną, bo zapakowanie dzikiego kota z klatki do transporterka wcale łatwe nie jest, a dwa to już wyższa akrobatylka :roll:
Ostatnio edytowano Wto paź 11, 2011 8:38 przez mgska, łącznie edytowano 7 razy

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Czw wrz 29, 2011 9:03 Re: Akcja sterylkowo-łapankowa Łódź-Rzgowska

gratuluję pierwszego wątku i oby akcja się udała :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw wrz 29, 2011 9:31 Re: Akcja sterylkowo-łapankowa Łódź-Rzgowska

Czyli co?
Teraz dziewczyny jeszcze Wasz ruch - załatwcie talony do Tropa w UM i możemy się umawiać.
Np. we wtorek?
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw wrz 29, 2011 9:35 Re: Akcja sterylkowo-łapankowa Łódź-Rzgowska

Dla mnie wtorek ok. Ja kończę po 15tej, więc pewnie będę wcześniej, nie opłaca mi się wracać do domu.
A mam gdzieś wcześniej podjechać po łapki?
Ile jest tych łapek w sumie?

mgska

Post » Czw wrz 29, 2011 9:44 Re: Akcja sterylkowo-łapankowa Łódź-Rzgowska

kciuki potrzymam :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw wrz 29, 2011 9:53 Re: Akcja sterylkowo-łapankowa Łódź-Rzgowska

mgska pisze:Dla mnie wtorek ok. Ja kończę po 15tej, więc pewnie będę wcześniej, nie opłaca mi się wracać do domu.
A mam gdzieś wcześniej podjechać po łapki?
Ile jest tych łapek w sumie?

Ja złapkami przyjadę w tej chwili mam 4 szt - dwie duże i dwie małe, ale najpierw biegusiem trzeba do UM po talony.
W sumie to możemy być tylko dwie, a potem się rozjedziemy, Ty do Tropa, ja do Tesco
Obrazek

andorka

Post » Czw wrz 29, 2011 10:12 Re: Akcja sterylkowo-łapankowa Łódź-Rzgowska

kiche_wilczyca pisze:kciuki potrzymam :ok: :ok: :ok:

i ja :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw wrz 29, 2011 10:27 Re: Akcja sterylkowo-łapankowa Łódź-Rzgowska

mgska :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :king: :king:
to będzie szczęśliwy wątek :ok: :ok: :ok:
i tym bidusiom się życie poprawi :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw wrz 29, 2011 16:20 Re: Akcja sterylkowo-łapankowa Łódź-Rzgowska

Marta mi smsnęła,
że zdobyła 3 talony na ciacha :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw wrz 29, 2011 20:06 Re: Akcja sterylkowo-łapankowa Łódź-Rzgowska

:ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw wrz 29, 2011 22:00 Re: Akcja sterylkowo-łapankowa Łódź-Rzgowska

ruru pisze:Marta mi smsnęła,
że zdobyła 3 talony na ciacha :ok: :ok: :ok:

No super :D
To co umawiamy się na wtorek?
Cisnę o termin, bo komuś obiecałam pozyczyć łapkę na poczatku tygodnia i muszę się jakoś sensownie poumawiać.
Obrazek

andorka

Post » Pt wrz 30, 2011 6:34 Re: Akcja sterylkowo-łapankowa Łódź-Rzgowska

Dobrze, ja mogę we wtorek, tylko ja tam będę ok 15.30. Ania, możesz też wcześniej?
I czy we dwie damy radę?
Przyznam szczerze że przydałby mi się też nawigator na tą Strażacka, bo ja kompletnie nie znam tych rejonów.

A Kamisola się nie odmeldowała?

mgska

Post » Pt wrz 30, 2011 8:16 Re: Akcja sterylkowo-łapankowa Łódź-Rzgowska

Kibicuję :ok:
Sterylizacja kotów to bardzo ważne działanie, ucinanie problemu bezdomności u korzeni :ok:

Bardzo kibicuję :ok: :ok:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt wrz 30, 2011 12:17 Re: Akcja sterylkowo-łapankowa Łódź-Rzgowska

mgska pisze:Dobrze, ja mogę we wtorek, tylko ja tam będę ok 15.30. Ania, możesz też wcześniej?
I czy we dwie damy radę?
Przyznam szczerze że przydałby mi się też nawigator na tą Strażacka, bo ja kompletnie nie znam tych rejonów.

A Kamisola się nie odmeldowała?

Ok, mogę być na 15.30
Damy radę, damy :)

mgska - tu masz mapkę dojazdu (ostatnia) http://www.gabinet-trop.pl/mapki-dojazdu/ trzeba wjechać od Rzgowskiej
Obrazek

andorka

Post » Pt wrz 30, 2011 12:59 Re: Akcja sterylkowo-łapankowa Łódź-Rzgowska

ja też 3mam mocno kciuki :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[następna]