Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto wrz 27, 2011 21:55 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Właśnie mi Zuzia mało za oknem nie wylądowała 8O
Goniła się z małymi, okno otwarte, jak wzięła rozpęd, jak wylądowała na parapecie.... Odbiła się od siatki, spadła na kanapę.
Siatka wyrwana z drewnianej ramy, zniszczona, dziury takie, że kociak przejdzie.
Cóż, następnym razem muszę kupić siatkę wzmocnioną drutem :)

Zuzia przerażona siedzi w swoim koszu.

Prawie dokładnie rok temu siatki w oknie nie było... Wtedy to była pogoń za robaczkiem :twisted:
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Śro wrz 28, 2011 0:34 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

magradz pisze:Właśnie mi Zuzia mało za oknem nie wylądowała 8O
Goniła się z małymi, okno otwarte, jak wzięła rozpęd, jak wylądowała na parapecie.... Odbiła się od siatki, spadła na kanapę.
Siatka wyrwana z drewnianej ramy, zniszczona, dziury takie, że kociak przejdzie.

Prawie dokładnie rok temu siatki w oknie nie było... Wtedy to była pogoń za robaczkiem :twisted:

ta na krety z leroy-merlin jest super :) i tania :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Śro wrz 28, 2011 8:08 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

viewtopic.php?f=1&t=133530
podbijajcie prosze wątek koniczynki - kotki z guzami, ostatnio wyladowala u Sabiny
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro wrz 28, 2011 9:59 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

;( za każdym razem jak czytam o kilkuletnim kocie/psie oddawanym do schroniska,
to mam przed oczami mojego Sajgusia i Siwka.
Wyobrażam je sobie w schronisku i płakać mi się chce ;/

maryjane82

Od: Nie paź 03, 2010 16:09

Post » Śro wrz 28, 2011 17:03 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Nowy temat, którym zajęła się Dorota - Cmentarz Garnizonowy w Gdańsku:
viewtopic.php?f=1&t=133733&p=8015495#p8015495

Wysterylizowała już 2 kocice.
Jest tam kilka młodziutkich oswojonych cudnych kotków, byłoby super gdyby mogły znaleźć domy. Jeden jest w okrągłe łatki jak pięciozłotówki.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro wrz 28, 2011 18:01 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

seja pisze:
magradz pisze:Właśnie mi Zuzia mało za oknem nie wylądowała 8O

ta na krety z leroy-merlin jest super :) i tania :)

zdecydowanie potwierdzam

Gryzelda nie dała jej rady- mimo że próbowała mocno

kto ją zna wie że to rekomendacja wysokich lotów :ok:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro wrz 28, 2011 18:15 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Dziewczyny tak jak obiecałam spytalam sie w dr vecie odnoscnie sterylek i hotelowania w trakcie kwarantanny.

Co do kwarantanny to Aga sie zapyta kierowniczki, ale marne szanse, bo musialyby chyba podciagnac sciane w gore, gdyz miedzy salami jest przerwa pod sufitem, a zarazki nie moga latac. Jesli wiec, chodzi o koty raczej chore, to narazie niebardzo jest mozliwosc trzymania. Prędzej, jesli jest to kwarantanna kota "prawdopodobnie zdrowego", w wypadku, jak macie kota z felv itp. to taka opcja jeste jeszcze do namysłu, o ile macie duza klatke.

Sterylki wyglądaja tak - 6o złotych kocur i 100 zl kotka

MagdaGdynia

Od: Śro gru 06, 2006 21:27

Post » Śro wrz 28, 2011 20:03 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

MagdaGdynia pisze:Sterylki wyglądaja tak - 6o złotych kocur i 100 zl kotka

Super ceny !!!
A czy to w każdym gabinecie dr Vet? Czy tylko w jednej placówce - w której?
Jak z rozliczeniami, czy trzeba płacić od razu gotówką, czy możemy robić zabiegi na zeszyt i potem będą czekać na przelew do przyszłego miesiąca?
Czy taka cena jest również jeśli chcemy fakturę?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro wrz 28, 2011 20:16 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

mpacz78 pisze:
MagdaGdynia pisze:Sterylki wyglądaja tak - 6o złotych kocur i 100 zl kotka

Super ceny !!!
A czy to w każdym gabinecie dr Vet? Czy tylko w jednej placówce - w której?
Jak z rozliczeniami, czy trzeba płacić od razu gotówką, czy możemy robić zabiegi na zeszyt i potem będą czekać na przelew do przyszłego miesiąca?
Czy taka cena jest również jeśli chcemy fakturę?

Dr Vet - panie Agniezszka i pani Ola

One zawsze mi dają paragon i wystukuja na kasie, więc ta cena raczej faktur tez dotyczy i już jest z vatem.

ta cena jest dla wszystkich, gdyz one sa bardzo prosterylkowe i zrobily promocje marcową tańszych sterylek na cały rok. Nie moga juz obnizyc ceny - bo pytałam.

hm co do tego zeszytu - myslę, że można to obgadać :) Napisz mi :
jakie to wychodziłyby kwotowo opóznienia, tak mniej więcej, jakiego rzędu i do którego nastepnego miesiąca,
czy mozecie wstawic ich na stronę PKDT
jakie środki najpopularniejsze używacie - antybiotyki, odgrzybiacze, szczepionki, badania krwi - a ja spisze od razu ceny (wiem, że PELNA morfologia kota kosztuje 84 złote, bo robiłam)

MagdaGdynia

Od: Śro gru 06, 2006 21:27

Post » Śro wrz 28, 2011 20:17 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

W ogóle dziś dzień pełen wrażeń:

Znalazłyśmy właścicieli posikującej suńki :ok:
Okazało się, że miała chip, dotarłyśmy do opiekunów, oni też jej szukali, rozwiesili ogłoszenia w swojej okolicy (ul. Falista), a my w swojej - miejscu znalezienia suńki (Grunwaldzka 2), bez tego chipa chyba nigdy byśmy nie znaleźli właścicieli, sunia przeszła cały kawał drogi, cud, że jej samochód jakiś nie potrącił, bo latała po jezdniach...
Tak, że mamy happy end.
Suńka ma 15 lat, na imię Nuka.
:ok:

Oddałam malutką koteczkę od Poker71 na DS do pani, która wcześniej adoptowała Kulkasa, pani dopiero zaczyna przygodę z kotami, ale z Kulkaskiem malutkim dali radę, chcieli drugiego kota, poodchowywwać sobie od maleńkości to im dałam, jestem w stałym kontakcie, mam nadzieję, że będzie dobrze, mała jadła u mnie już bardzo dobrze. Wiedzą, że muszą ją wczesnie wysterylizować aby się potomstwa nie dochować - zresztą będę to monitorować.

No ale, że życie nie znosi pustki, nie może być tak, że tylko ubywa nam zwierząt...
Ledwo wrócilam od p. Moniki od Kulkasa, to dzwoni telefon - pani Maria, która łapie kocice na Legionów w Gdyni, że złapała piękną młodą trikolorkę, którą kocury ostatnio gwałciły - tak mi powiedziała, przywiozłam kocicę do siebie - jest oswojona, daje się głaskać, jest przepiękna, młoda, cóż zostaje na tymczas... chociaż może komuś nawiała - może trzeba ogłoszenia tam w okolicy porozwieszać, ale p. Maria widuje ją tam od ponad 2 mies. na dworze.
Niedługo pójdzie do sterylizacji i będziemy szukac domu.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro wrz 28, 2011 20:19 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Dla BlueBerry też się zaczyna coś ciekawie ukladać, ale ciii..... :ok:
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Śro wrz 28, 2011 20:24 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

mpacz78 pisze:Oddałam malutką koteczkę od Poker71 na DS do pani, która wcześniej adoptowała Kulkasa, pani dopiero zaczyna przygodę z kotami, ale z Kulkaskiem malutkim dali radę, chcieli drugiego kota, poodchowywwać sobie od maleńkości to im dałam, jestem w stałym kontakcie, mam nadzieję, że będzie dobrze, mała jadła u mnie już bardzo dobrze. Wiedzą, że muszą ją wczesnie wysterylizować aby się potomstwa nie dochować - zresztą będę to monitorować.

To się nazywa błyskawiczna akcja 8O

wiedzą że muszą pilnować jedzenia, że dawac rozdrobnione, pilnowac żeby się załatwiała i masować, że może robić poza kuwetą bo zapomni albo nie zdąży? i pilnowac nieco przed starszym kotkiem?
tak wiem histeryzuję trochę 8)

i że odrobaczyć trzeba w jakimś sensownym terminie i potem szczepienia?

no co mam zaświadczenie na histeryzowanie :ryk:

o rany ale nius:))))

Poker71

Post » Śro wrz 28, 2011 20:43 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Poker71 pisze:wiedzą że muszą pilnować jedzenia, że dawac rozdrobnione, pilnowac żeby się załatwiała i masować, że może robić poza kuwetą bo zapomni albo nie zdąży? i pilnowac nieco przed starszym kotkiem?

Wiedzą, tzn. ja nie masowałam robiła sama min. 2-3 kupy na dobę, z jedzeniem też nie miała żadnych problemów, że może zrobić poza kuwetą oczywiście powiedziałam - choć ma już z 90% trafień.
Co do pilnowania przed nieco starszym kotkiem - nie poznałaś Kulkasa - mi się zdaje że to jego tzreba pilnowac przed nią :wink: .
Odrobaczenie, odpchlenie, wiedzą.
Powiedziałm, że gdyby mały kotek stał się apatyczny, czy tracił apetyt to jest alarm - trzeba do weta natychmiast, że mają dzwonic do mnie o każdej porze dnia i nocy gdyby coś ich niepokoiło, że godziny a nie dni są ważne przy małym kotku.
Nie martw się trzymam rękę na pulsie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro wrz 28, 2011 20:49 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

mpacz78 pisze:
Poker71 pisze:wiedzą że muszą pilnować jedzenia, że dawac rozdrobnione, pilnowac żeby się załatwiała i masować, że może robić poza kuwetą bo zapomni albo nie zdąży? i pilnowac nieco przed starszym kotkiem?

Wiedzą, tzn. ja nie masowałam robiła sama min. 2-3 kupy na dobę, z jedzeniem też nie miała żadnych problemów, że może zrobić poza kuwetą oczywiście powiedziałam - choć ma już z 90% trafień.
Co do pilnowania przed nieco starszym kotkiem - nie poznałaś Kulkasa - mi się zdaje że to jego tzreba pilnowac przed nią :wink: .
Odrobaczenie, odpchlenie, wiedzą.
Powiedziałm, że gdyby mały kotek stał się apatyczny, czy tracił apetyt to jest alarm - trzeba do weta natychmiast, że mają dzwonic do mnie o każdej porze dnia i nocy gdyby coś ich niepokoiło, że godziny a nie dni są ważne przy małym kotku.
Nie martw się trzymam rękę na pulsie.

Ja się nie martwię:) Ja tak już mam :D
do mnie też moga dzwonić :))))

jak to zniosła?

na ile poznałam to diablę to nawet nie zauważyła :twisted:

Poker71

Post » Czw wrz 29, 2011 9:01 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Kaleidostar: Iwona, która wzięła biało-niebieskiego ode mnie, pisze do mnie, że chętnie weźmie BlueBerry od Ciebie. Na DS.
Zastanów się, czy chcesz się z nim rozstać.

maryjane82

Od: Nie paź 03, 2010 16:09

[poprzednia][następna]