Garfield & Toffik - i nasz "Dom wariatów" cz.1

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 27, 2011 11:43 Re: Garfield - na razie jedynak

ale do drapania wystarczy po prostu sam sznurek -taki fikusny to sie przydaje do zabawy dla kota

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto wrz 27, 2011 16:09 Re: Garfield - na razie jedynak

ale ja nawet nie mam żadnych "nóg" żeby je owinąc sznurkiem - ława z półeczką ale nie na 4 nochach, pufy z oparciem, chyba że własne owine :ryk:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Wto wrz 27, 2011 16:55 Re: Garfield - na razie jedynak

własnych lepiej nie 8)

Patmol

Post » Wto wrz 27, 2011 17:42 Re: Garfield - na razie jedynak

kupiłam takowy sprzęt
Obrazek
pani odradzała mi te z ogranicznikiem, tzn nie tylw odradzała co stwirdziła, ze moge sobie nie dac rady jak kot sie stawia, bo te z ogranicznikiem sa cięzsze i poleciła takowe delikatniejsze
dam sobie rade takimi?

własnie mnie tak cholera podrapała, że miałam zamiar drzwi otworzyć i kaząc mu spylać. chciałam gada przytulic i udobruchać, że sie juz nie gniewam to mnie pogryzł i podrapał bardziej, mam krawe dziury po tych jego haczykowatych pazurach, nawet na dekolcie mam dziure krwawą, przez koszulke mi wyryła gadzina

Siedzi teraz obok i sie gapi na mnie ale ja udaje obrażona i nie reaguje, nie gadam znim - niech wie że przegiął :evil:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Śro wrz 28, 2011 6:05 Re: Garfield - na razie jedynak

mozna kota zawijać w ręcznik , tak dośc szczelnie -w rulonik
z głową na wierzchu
i zostawiać na wierzchu tylko jedną łapę
i w ten sposób obcinać pazury u jednej łapy dziennie

niektórzy tną pazury jak kot śpi

Patmol

Post » Śro wrz 28, 2011 8:00 Re: Garfield - na razie jedynak

Patmol pisze:mozna kota zawijać w ręcznik , tak dośc szczelnie -w rulonik
z głową na wierzchu
i zostawiać na wierzchu tylko jedną łapę
i w ten sposób obcinać pazury u jednej łapy dziennie

niektórzy tną pazury jak kot śpi

z tym zawijaniem słyszałam od koleżanki - ona tak yorkowi tnie i musze chyba spróbować.
jak śpi i mu łapy zaczynam uciskac to sie rozbyudza, nawet dziecku musze na śpiku ciachać i tez sie wierci - no nic trzeba bedzie spróbować

Karolek(ona)

Post » Śro wrz 28, 2011 11:18 Re: Garfield - na razie jedynak

jakoś nam sie udało obciąć u rąk bo u nóg nie ma co - został jeden "kciuk" ale to juz dorwe go jak zasnie.

Mam pytanko o karmę - jakie macie zdanie o firmie Josera? mam do niej dostep w sklepie. Garfiemu smakuje, ale słyszałam w innym sklepie, ze pani kupowała dla psa, potem przeszła na purine i stwierdziła że lepsze koopki pies ma - wina karmy czy układu trawiennego psa?

Karolek(ona)

Post » Śro wrz 28, 2011 11:57 Re: Garfield - na razie jedynak

nie kupowałam
cenowo -taka jak Orijen
tutaj jest skład http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... sera/59120
najlepiej zapytaj albo sprawdź na wątku o karmach np. tutaj viewtopic.php?f=10&t=117399&hilit=o+karmach&start=840

Patmol

Post » Śro wrz 28, 2011 16:17 Re: Garfield - na razie jedynak

cena kg na tym linku - 21,67 zł / kg
a ja płace w sklepie 17zł za kg dla juniora,
dla starszych jest jeszcze tańsza - od 10zł

Daruje sobie chyba kupowanie przez neta bo mnie bez przesylki drozej wyniesie jak ze sklepu

Karolek(ona)

Post » Śro wrz 28, 2011 23:10 Re: Garfield - na razie jedynak

Karolek(ona) pisze:kupiłam takowy sprzęt
Obrazek
pani odradzała mi te z ogranicznikiem, tzn nie tylw odradzała co stwirdziła, ze moge sobie nie dac rady jak kot sie stawia, bo te z ogranicznikiem sa cięzsze i poleciła takowe delikatniejsze
dam sobie rade takimi?

własnie mnie tak cholera podrapała, że miałam zamiar drzwi otworzyć i kaząc mu spylać. chciałam gada przytulic i udobruchać, że sie juz nie gniewam to mnie pogryzł i podrapał bardziej, mam krawe dziury po tych jego haczykowatych pazurach, nawet na dekolcie mam dziure krwawą, przez koszulke mi wyryła gadzina

Siedzi teraz obok i sie gapi na mnie ale ja udaje obrażona i nie reaguje, nie gadam znim - niech wie że przegiął :evil:

Mam identyczne obcinaczki dla kota i są super :ok: Gilotynki się chowają.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw wrz 29, 2011 8:52 Re: Garfield - na razie jedynak

no mnie sie nawet jak na pierwszy raz to fajnie obcinało i nie wyrywał sie tak jak na widok tych u wetki wliekich - może tamtych sie bał :roll:

Karolek(ona)

Post » Pt wrz 30, 2011 6:57 Re: Garfield - na razie jedynak

witam Obrazek
paczka 1 kg jest u Ciebie w sklepie za 17? to dobre ceny ma ten sklep :mrgreen:

Patmol

Post » Pt wrz 30, 2011 10:28 Re: Garfield - na razie jedynak

no josery tak dla kociąt 17 zł dla dorosłych 10 i 13
13 to chyba te dla sterylizowanych, odklaczajaca itp.
putina jest tylko wlasnie dla kastratow i na kudly za 13 kg
jedynie to by mi sie ten drweniany żwierek oplacal bo 10L jest za 32-34 zł a w necie za 35 jest chyba 20L i jeszcze pojemnik daja

Karolek(ona)

Post » Pon paź 03, 2011 9:33 Re: Garfield - na razie jedynak

robione przed chwilą
Obrazek

Karolek(ona)

Post » Pon paź 03, 2011 9:51 Re: Garfield - na razie jedynak

Piękny,tylko czemu to imię ma tyle rudych kotów :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

[poprzednia][następna]