Anika z kotami:) Nowe tymczasy: Golem i Wąsik

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 26, 2011 9:26 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) // Maniusia chora :(

Witamy :1luvu:
Za Maniusię :ok: :ok: :ok:
Za Ciebie :ok: :ok: :ok: (sesja super :piwa: )

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pon wrz 26, 2011 19:24 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) // Maniusia bardzo chora ;(

Wracamy właśnie z lecznicy :(
Z krwi głównie wyszły mocno podwyższone leukocyty (nie pytałam ile, bo to i tak nieistotne, bo to mi nic przecież nie mówi).
Dr Robert zrobił Maniusi USG. Znalazł tam jakąś zmianę guzowatą (w każdym razie nic dobrego, nie wiem jak to nazwał) o wielkości ponad 2 na 2 cm :!: Tak mniej więcej na wysokości jajnika (którego oczywiście tam nie ma).

W najlepszym wypadku (o co mamy wszyscy nadzieję, że to właśnie to będzie) to jest odczyn zapalny, po kastracji, w tym miejscu gdzie się zawiązuje nitkę za jajnikiem przy usuwaniu owego.
W najgorszym - jakieś guzy z przerzutami (których nie widać na USG).

Jutro przed 9 rano będziemy w lecznicy. Około 10-10:30 Maniusię otworzą :(
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon wrz 26, 2011 19:32 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) // Maniusia bardzo chora ;(

nie jestem w stanie nic dziś powiedzieć poza tym, że się martwię, ale trzymam mocno kciuki i wierzę że jutro wszystko pójdzie dobrze
wyściskaj Maniusię i życz Jej ode mnie zdrowia
Ty też bądź dzielna

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pon wrz 26, 2011 20:54 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) // Maniusia bardzo chora ;(

Trzymajcie się obie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pon wrz 26, 2011 22:59 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) // Maniusia bardzo chora ;(

:(

Trzymajcie się :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto wrz 27, 2011 11:19 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) // Maniusia bardzo chora ;(

Myślę o Was przez cały czas. Musi być dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto wrz 27, 2011 12:00 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) // Maniusia bardzo chora ;(

Maniusia jeszcze w lecznicy, ale już po operacji, wybudza się.
Znaleziono kilkanaście powiększonych węzłów chłonnych. Największego nie dało się wyciąć, wycięli jakiegoś mniejszego i będzie wysyłany na histopatologię.
Może być to białaczka, może być chłoniak, a może być też po prostu jakieś ogólne zapalenie, dające takie właśnie objawy.

Nie mam już siły :(
pieniędzy oczywiście też, ale to akurat najmniejszy problem...
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto wrz 27, 2011 12:25 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) // Maniusia bardzo chora ;(

biedne kociątko :(
kiedy wyniki histopatologii?

Aia

Post » Wto wrz 27, 2011 13:08 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) // Maniusia bardzo chora ;(

jeszcze nie wiem...

Nie wiem co mam ze sobą zrobić. Łażę po mieszkaniu albo próbuję zasnąć, ale i tak ciągle myślę :(
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto wrz 27, 2011 14:18 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) // Maniusia bardzo chora ;(

trudno w takiej sytuacji mówić "spokojnie", ale postaraj się nie wymyślać żadnych czarnych scenariuszy
poczekaj co powiedzą wyniki, później będziemy się zastanawiać jak postępować
teraz zajmij się czymś, nie wiem... spacer, film, muzyka, pomęcz małego kota

Maniuś wraca dziś do domu?

Aia

Post » Wto wrz 27, 2011 15:07 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) // Maniusia bardzo chora ;(

Aia pisze:Maniuś wraca dziś do domu?

tak
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto wrz 27, 2011 18:50 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) // Maniusia bardzo chora ;(

Przed chwilą ją przyniosłam. Leży sobie w otwartym transporterze, sama nie chce wychodzić, ale może to dobrze, bo się nie będzie rozbijać o wszystko.

Wynik histopatologii będzie za ok. tydzień.

Zapytałam się lekarki czy mam odizolować ją od Filipka, ale stwierdziła, że skoro alternatywą jest wypuszczenie kociaka na mieszkanie, gdzie syczeć i warczeć będą na niego 3 koty, to może lepiej żeby już został razem z nią w pokoju (i tak już od kilku dni cały czas są razem). Nie mam niestety trzeciego pomieszczenia, żeby koty podzielić na 3 grupy.

Na razie usilnie próbuję nie myśleć co będzie jeśli to chłoniak albo białaczka, ale średnio mi to wychodzi :?
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto wrz 27, 2011 19:17 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) // Maniusia bardzo chora ;(

aniku, trzymaj się. chyba wiem jak się czujesz... w lutym nasz karmel się rozłożył, wyniki były beznadziejne, nikt nic nie wiedział... w zasadzie pożegnaliśmy się z kotem, po czym kot nagle się podniósł i zaczął broić, objawy się wycofały, kot broi i terroryzuje jak nigdy przedtem. zwalczył choróbsko mimo, że my nie wiedzieliśmy jak mu pomóc, bo nie było diagnozy (przyszła później: salmonelloza).
koty są silniejsze, niż nam się wydaje. ta drobinka cię jeszcze zaskoczy :ok:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Wto wrz 27, 2011 19:28 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) // Maniusia bardzo chora ;(

ech... :? to się naczekać będzie trzeba...
żeby tylko Mała samopoczucie odzyskała, zaczęła jeść i kuwetkować to jakoś to się zniesie

kciuki za wszystko :ok: :ok:

Aia

Post » Wto wrz 27, 2011 20:11 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) // Maniusia bardzo chora ;(

Leży mi teraz na kolanach. Wcześniej chciała chodzić, ale jej nie pozwoliłam (i tak się przewracała). Jestem strasznie śpiąca, jutro muszę niestety o 9 wyjść z domu na uczelnię, więc muszę się wyspać i nie zaspać. Ale też nie mogę jej teraz pozwolić na chodzenie, bo jeszcze spadnie z łóżka i będzie marzła na podłodze :(
Psychicznie już siadłam :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

[poprzednia][następna]