Kiwaczek GRINGO...[*]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 23, 2011 15:39 Re: Cudaczek-kiwaczek :) Futrzak GRINGO potrzebuje domu! Filmik

Cudnie cudnie cudnie
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt wrz 23, 2011 17:29 Re: Cudaczek-kiwaczek :) Futrzak GRINGO potrzebuje domu! Filmik

Ale piękny maluszek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pon wrz 26, 2011 9:24 Re: Cudaczek-kiwaczek :) Futrzak GRINGO potrzebuje domu! Filmik

Szura-najmysi mama pisze:Ale piękny maluszek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Witamy w wątku :1luvu:

Maluch piękny, to prawda, ale jego charakter jeszcze bije na głowę jego urodę :lol:

Trochę go wypuściłam z łazienki w weekend, żeby pobiegał - na tym 1m2 niespecjalnie może poćwiczyć :roll:
Rety, jakie to jest ambitne i bezstresowe stworzonko :1luvu: Nie bardzo umie normalnie chodzić i biegać, ale już sobie opracował technikę całkiem sprawnego przemieszczania się w wybrane miejsce :lol: Kica jak zajączek :lol:
Najlepiej mu się kica po łóżku - pewnie elastyczny materac mu pomaga ;) Szaleństwa urządza nie z tej ziemi - kica, skacze, atakuje każdego wroga :twisted:
I aż się przy tym cały trzęsie z wrażenia :1luvu:
Ale żadna, najlepsza nawet zabawa nie jest równie dobra, co przypięcie się do czyjegoś ramienia - wystarczy go zawołać, a on kiiiica natychmiast! Byle do człowieka, byle na rączki :1luvu:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon wrz 26, 2011 10:07 Re: Cudaczek-kiwaczek :) Futrzak GRINGO potrzebuje domu! Filmik

On jest absolutnie piękny :1luvu:
Gdyby nie to, że mam już 9 kociastych , wzięła bym go natychmiast!!!!
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Pon wrz 26, 2011 10:22 Re: Cudaczek-kiwaczek :) Futrzak GRINGO potrzebuje domu! Filmik

Szura-najmysi mama pisze:On jest absolutnie piękny :1luvu:
Gdyby nie to, że mam już 9 kociastych , wzięła bym go natychmiast!!!!

Jak dobrze pójdzie, to zamieszka z dwójką brytoli - jest szansa, że go nie stratują :wink: :lol:

Ale ja się chętnie uśmiechnę o fachowe rady - czy takiego futrzastego malucha trzeba przyzwyczajać do jakichś specjalnych zabiegów?
Poza praniem, bo to na bieżąco ćwiczymy :lol: Czesanie grzbietu uwielbia, ćwiczymy bardziej newralgiczne miejsca (brzucho, pachy, łapy).
On generalnie kocha, jak się nim ktoś zajmuje - do wszystkiego można go teraz przyzwyczaić (jeśli ma mu się to przydać w przyszłości).
A futro, poza tym, że długie i mięciutkie, to raczej mizerne jest niestety i mocno prześwitujące (zwłaszcza na brzuchu i szyi), choć na fotkach tego nie widać. Nie wiem, czy to normalne, że długa sierść tak się zachowuje, czy można mu coś dawać na poprawę?
Jego krótkowłosy brat ma tak gęste futro (podszerstek), że się do skóry nie mogłam dokopać :roll:

OKI

Post » Pon wrz 26, 2011 10:28 Re: Cudaczek-kiwaczek :) Futrzak GRINGO potrzebuje domu! Filmik

Dobrze, że się rusza, ruch działa jak rehabilitacja :ok: Ja bym zrobiła RTG - mieliśmy dwa kociaki na DT z powypadkowym uszkodzeniem kręgosłupa i kulawizną na tylną łapkę, ogólne oględziny nie do końca zgadzały się z RTG - dokładniej, na RTG wyglądało to mniej dramatycznie ;). Myślę, że lepiej jednak wiedzieć co tam naprawde się dzieje.
Na tym filmiku za dobrze nie widzę (Gringo za szybko się rusza ;) ), co tam mu się z łapkami dzieje? Utyka? Jak te tylne łapki przy kopaniu ręki reagują?
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon wrz 26, 2011 10:43 Re: Cudaczek-kiwaczek :) Futrzak GRINGO potrzebuje domu! Filmik

kiche_wilczyca pisze:Dobrze, że się rusza, ruch działa jak rehabilitacja :ok: Ja bym zrobiła RTG - mieliśmy dwa kociaki na DT z powypadkowym uszkodzeniem kręgosłupa i kulawizną na tylną łapkę, ogólne oględziny nie do końca zgadzały się z RTG - dokładniej, na RTG wyglądało to mniej dramatycznie ;). Myślę, że lepiej jednak wiedzieć co tam naprawde się dzieje.
Na tym filmiku za dobrze nie widzę (Gringo za szybko się rusza ;) ), co tam mu się z łapkami dzieje? Utyka? Jak te tylne łapki przy kopaniu ręki reagują?

Liczę na to, że RTG już zrobi mu DS :oops: :wink:
Jak coś nie wyjdzie z domem, to oczywiście mu zrobię, ale nie spieszę się, bo właśnie nie podejrzewam (wet też tak osądził), żeby z tym kręgosłupem coś bardzo poważnego się działo. Może być nawet tak, że na RTG będzie wszystko w porządku - teraz objawy są wyłącznie neurologiczne, bez objawów bólowych.
Co do reakcji łapek - to ma niedowład spastyczny, czyli wszystko reaguje tylko o tyle nieprawidłowo, że zbyt mocno. Odruchy ścięgniste są zachowane, tylko wzmożone. Jest pełna ruchomość łapek w prawidłowym zakresie. Tylko mięśnie się kurczą zbyt mocno, a łapki prężą i dlatego te łapiny mu się plączą. Drugim skutkiem zbyt mocnego napięcia mięśni jest to, że zbyt szybko się męczą i dzieciak pada, żeby odpocząć.
Teraz jest wyraźnie lepiej niż na początku - przez pierwszych parę dni bardzo mało się ruszał, tylko do miski i kuwetki, a poza tym tylko leżał na słoju z wrzątkiem ;) Ale ewidentnie już odtajał i leżenie go nie interesuje, chyba że na człowieku ;)

OKI

Post » Pon wrz 26, 2011 10:46 Re: Cudaczek-kiwaczek :) Futrzak GRINGO potrzebuje domu! Filmik

dzielny malec :1luvu: Kciuki trzymam za domek :ok: :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon wrz 26, 2011 10:51 Re: Cudaczek-kiwaczek :) Futrzak GRINGO potrzebuje domu! Filmik

On jest bardzo dzielny :D

A najbardziej w weekend mnie rozczuliło to, że jak go wypuściłam z łazienki i mógł sobie latać po mieszkaniu, to mimo 4 różnych dostępnych kuwet czekał, aż pójdę do łazienki, dokicał sam i dopiero w "swojej" zrobił 8O :lol:

OKI

Post » Pon wrz 26, 2011 11:58 Re: Cudaczek-kiwaczek :) Futrzak GRINGO potrzebuje domu! Filmik

O niuniek kochany!! :1luvu: :1luvu: :ok:
A wiesci jakie?
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon wrz 26, 2011 13:04 Re: Cudaczek-kiwaczek :) Futrzak GRINGO potrzebuje domu! Filmik

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pon wrz 26, 2011 15:23 Re: Cudaczek-kiwaczek :) Futrzak GRINGO potrzebuje domu! Filmik

Kiche, dzięki że tu zajrzalaś,
:1luvu:

OKI pisze:czy takiego futrzastego malucha trzeba przyzwyczajać do jakichś specjalnych zabiegów?

Trzeba przyzwyczajać do czesania, ale jeśli on to lubi więc nie powinnaś mieć problemów.
Szura-najmysi mama pisze:(brzucho, pachy, łapy).
Nie zapominaj o portkach :mrgreen:
OKI pisze:futro, poza tym, że długie i mięciutkie, to raczej mizerne jest niestety i mocno prześwitujące (zwłaszcza na brzuchu i szyi), choć na fotkach tego nie widać. Nie wiem, czy to normalne, że długa sierść tak się zachowuje, czy można mu coś dawać na poprawę?

Co on je? Od tego zależy też wygląd futerka.
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Wto wrz 27, 2011 9:45 Re: Cudaczek-kiwaczek :) Futrzak GRINGO potrzebuje domu! Filmik

Dzięki Szura :1luvu:

Portki na razie zdjęliśmy i ganiamy z gołym kuprem, ale czesanie okolic ćwiczymy :lol:
O ile z czesaniem grzbietu problemów nie ma, o tyle spód kota jest stanowczo zbyt ruchliwy, a szczotka zbyt interesująca :mrgreen:

O jedzeniu na Kociarni nie napiszę otwartym tekstem :oops: Staramy się przejść na lepsze, a dzięki Twoim radom, może się uda w miarę bezkolizyjnie ;)

OKI

Post » Wto wrz 27, 2011 10:05 Re: Cudaczek-kiwaczek :) Futrzak GRINGO potrzebuje domu! Filmik

Nie za ma co :D
Przy maluchach, zawsze do usług !
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Wto wrz 27, 2011 11:56 Re: Cudaczek-kiwaczek :) Futrzak GRINGO potrzebuje domu! Filmik

Obrazek
Trochę nieostre, ale... :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Coraz trudniej go namierzyć aparatem ;)

OKI

[poprzednia][następna]