Łukaszek tak długo czekałem i jestem w DS ;)))))))))))))))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 26, 2011 21:49 Re: ŁUKASZEK ZŁAMANA ŁAPA ;( , potrzebna pomoc i transport ...

Co dopisać do wydarzenia na FB albo może lepiej jako komentarz?

Ostatni komentarz dopisaliśmy w sobotę i na FB wydarzenia nie widać!

Lidia czy mogłabyś dopisać link do wydarzenia na FB do pierwszego posta: http://www.facebook.com/event.php?eid=2 ... 9780632409 - tam byłoby łatwiej znaleźć...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon wrz 26, 2011 22:14 Re: ŁUKASZEK ZŁAMANA ŁAPA ;( , potrzebna pomoc i transport ...

Ja nie mam FB, moim zdaniem wystarczy napisać tylko, że kotek przeszedł skomplikowaną operację chirurgiczną i teraz czeka go długotrwała rekonwalescencja.

Zapomniałam napisać wcześniej, że Łukaszek został też wykastrowany.

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Pon wrz 26, 2011 22:18 Re: ŁUKASZEK ZŁAMANA ŁAPA ;( , potrzebna pomoc i transport ...

Już dopisałam!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon wrz 26, 2011 22:19 Re: ŁUKASZEK ZŁAMANA ŁAPA ;( , potrzebna pomoc i transport ...

O matko!!! Łukaszku - bądź pacjentem a nie współleczącym, zostaw łapę w spokoju a bedziesz w pełni sprawny.

Chryste, co za koszmarne złamanie..

W tytule moim zdaniem trzeba napisać że przeszedł skomplikowaną i kosztowną operację i że prosimy o wsparcie na leczenie... (chodzi mi o wątek i fb)

W Warszawie, nawet w zaprzyjaźnionej lecznicy mojej to by były przeogromne koszty... więc warto pomyśleć już teraz o funduszach.
Plus aukcja cegiełkowa u mruczeńki, co Wy na to?

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon wrz 26, 2011 22:21 Re: ŁUKASZEK ZŁAMANA ŁAPA ;( , potrzebna pomoc i transport ...

Ta informacja też jest już nieaktualna - jak to zmienić?

"Obecnie kot przebywa w specjalnie przygotowanej dla kotów altance na działce wolontariuszki koło Inowrocławia. "
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon wrz 26, 2011 22:24 Re: ŁUKASZEK ZŁAMANA ŁAPA ;( , potrzebna pomoc i transport ...

kussad pisze:Ta informacja też jest już nieaktualna - jak to zmienić?

"Obecnie kot przebywa w specjalnie przygotowanej dla kotów altance na działce wolontariuszki koło Inowrocławia. "

Obecnie kot przebywa w Toruniu, w fundacji, która zaopiekowała się nim na czas leczenia. Kot przeszedł bardzo skomplikowaną operację łapy oraz czeka go długa antybiotykoterapia i rehabilitacja. Potrzebujemy pomocy w zebraniu funduszy na sfinansowanie operacji i leczenia oraz domu, najlepiej stałego lub tymczasowego. On nie moze wrócić na działkę do altany!
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon wrz 26, 2011 22:36 Re: ŁUKASZEK ZŁAMANA ŁAPA ;( , potrzebna pomoc i transport ...

Dziękuję - już to wkleję :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon wrz 26, 2011 22:39 Re: ŁUKASZEK ZŁAMANA ŁAPA ;( , potrzebna pomoc i transport ...

kussad pisze:Dziękuję - już to wkleję :ok:

to była moja propozycja 8O :wink: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pon wrz 26, 2011 22:41 Re: ŁUKASZEK ZŁAMANA ŁAPA ;( , potrzebna pomoc i transport ...

jeszcze kilka słów na temat muchomora

lidka02,
środek, który rozcieńczałyśmy w proporcji 1:50 to Imaverol (być może o ten chodziło czarnej.wdowie?). Nie było żadnego problemu z zakupem tego w gabinecie wet. Nadaje się do smarowania zmienionych chorobowo miejsc na skórze (kota) oraz do spryskiwania powierzchni - możesz rozrobiony płyn wlać do pojemnika ze spryskiwaczem i potraktować tym drapaki

przy grzybicy w gromadce kotów samo smarowanie to za mało, koty zostają nosicielami, szczepionki dla całej gromadki to będzie duży wydatek, ale może skonsultuj z lekarzem wet. podawanie tabletek na grzyba - koty szybciej przestaną siać zarodnikami. Przy takim leczeniu warto też podawać leki osłonowe na wątrobę, np. Heparegen.

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Wto wrz 27, 2011 6:26 Re: ŁUKASZEK ZŁAMANA ŁAPA ;( , potrzebna pomoc i transport ...

Wczoraj akurat byłam w lecznicy jak Asia odbierała kota. Kocurek wygląda jak kosmonauta 8) :mrgreen: z tymi bocznymi śrubami...
Próbowałyśmy żartować i zgodnie stwierdziłyśmy,że śruby i gwożdzie to mogłyśmy przynieść ..skoro aż tyle było potrzeba :mrgreen:
ale tak na poważnie długa droga przed nami i kocurkiem..oj długa :)
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Wto wrz 27, 2011 6:57 Re: ŁUKASZEK ZŁAMANA ŁAPA ;( , potrzebna pomoc i transport ...

Ło matko, ale konstrukcja 8O Na szczęście fundacyjny vet jest super chirurgiem i wie co robi :ok: Trzymam kciuki za gojenie :ok: :ok: :ok: :ok: :D
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Wto wrz 27, 2011 7:49 Re: ŁUKASZEK ZŁAMANA ŁAPA ;( , potrzebna pomoc i transport ...

justyna p pisze:Ło matko, ale konstrukcja 8O Na szczęście fundacyjny vet jest super chirurgiem i wie co robi :ok: Trzymam kciuki za gojenie :ok: :ok: :ok: :ok: :D

no,ale nawet on sprawiał wrażenie umęczonego tą operacją.
Byłam w gabiniecie ok 20 , mają czynne do 20 a w poczekalni była jeszcze dłuuuga kolejka...
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Wto wrz 27, 2011 7:53 Re: ŁUKASZEK ZŁAMANA ŁAPA ;( , potrzebna pomoc i transport ...

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto wrz 27, 2011 8:01 Re: ŁUKASZEK ZŁAMANA ŁAPA ;( , potrzebna pomoc i transport ...

Jeżeli byłaby aukcja cegiełkowa na allegro oczywiście dopiszemy to w komentarzu na FB :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto wrz 27, 2011 11:28 Re: ŁUKASZEK ZŁAMANA ŁAPA ;( , potrzebna pomoc i transport ...

Bardzo się cieszę ze Łukaszek już po zabiegu widać ze bidulek bardzo zmęczony :( oby się tylko goiło to będzie dobrze .Dzięki za opiekę nad nim ....

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

[poprzednia][następna]