Schron Wro ! Seniorzy szukają domków ! fot str 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 26, 2011 20:13 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 22

xmartix pisze:ale czy nie lepiej żeby była w pokoju w schronie? jest tam w klatce czy jak? bo u Ulv jest tyle zwierząt że i tak by siedziała w klatce zapewne

xmartix pisze:
mawin pisze:
xmartix pisze:jak uważacie oczywiście, ale jaka opieka jak Ulv cały dzień poza domem?.. no nic, powodzenia!

dziewczyno skoro tak wychwalasz opiekę Aśki w schronie nad kotami to odpowiedz mi dlaczego wszystkie persy u niej odchodzą?
dlaczego kot, który jest u Ulv nie mógł dojść do siebie pod opieką w schronie i nawet nie zauważono problemu z ogonem?
Jak opieka w schornie, gdzie opiekun jest tylko 8 godzin i zajmuje się kilkudziesięcioma zwierzętami jest lepsza od opieki Ulv?
ja pierdzielę jak można pisać takie dyrdymały.
Ulv jak masz możliwości bierz persa na DT.
dziewczyny potrzebna jest kasa na utrzymanie persa u Ulv. Kto może pomóc? ja dopiero w październiku się dołoże, we wrześniu już nie dam rady.

Mawin troszkę Ci się pomyliło, przeczytaj moje posty jeszcze raz i zweryfikuj to co napisałaś :mrgreen: nie pisałam o Asi a o Ulv, tylko żebyśmy nie musieli tam interwencji robić bo już są zgłoszenia

nic mi się nie pomyliło :twisted: Ty piszesz, że w schronie pers będzie miał lepszą opikę niż u ulv. W schronie opiekuje się nim Aśka jak jest w pracy. gdzie mi się coś pomylił :?: Dla Ciebie opieka w schronie, gdzie jest kilkadziesiąt kotów i jeden opiekun tylko w godzinach pracy i weci delikatnie mówiąc nie zabardzo przejmujący się kotami, przeciętne jedzenie jest lepsza niż opieka u Ulv która leczy koty u dobrych wetów, nie ma kilkudziesięciu kotów pod opieką i przede wszystkim jest to opieka w warunkach domowych, bez masy wirusów, które są w schronie. Więc nic mi się nie pomyliło i nie mam co weryfikować :mrgreen:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon wrz 26, 2011 20:36 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 22

spoko, bawcie się dziewczyny, powodzenia, zresztą dopiszę jeszcze że słyszałam że Ulv bierze maluchy a potem żaden nie przeżywa, no ale nic, ja wiem swoje bo byłam i widziałam, nie mówiąc już o tym co się wszędzie słyszy, proponuję przejechać się do Ulv i zajrzec jak to tam wygląda.. a jaki smród.
XXX

xmartix

Od: Czw sie 21, 2008 18:46

Post » Pon wrz 26, 2011 20:39 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 22

xmartix pisze:spoko, bawcie się dziewczyny, powodzenia, zresztą dopiszę jeszcze że słyszałam że Ulv bierze maluchy a potem żaden nie przeżywa, no ale nic, ja wiem swoje bo byłam i widziałam, nie mówiąc już o tym co się wszędzie słyszy, proponuję przejechać się do Ulv i zajrzec jak to tam wygląda.. a jaki smród.

Byłam i to nie raz. I bez pomówień radzę ale to tylko taka dobra rada. ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon wrz 26, 2011 20:44 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 22

xmartix pisze:spoko, bawcie się dziewczyny, powodzenia, zresztą dopiszę jeszcze że słyszałam że Ulv bierze maluchy a potem żaden nie przeżywa, no ale nic, ja wiem swoje bo byłam i widziałam, nie mówiąc już o tym co się wszędzie słyszy, proponuję przejechać się do Ulv i zajrzec jak to tam wygląda.. a jaki smród.

Nie chcę się wtrącać i może nie powinnam... można kogoś nie lubić czy co kolwiek ale uważam że było to nie na miejscu.

Dobranoc Państwu :]

I nie kłóćcie się

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Pon wrz 26, 2011 20:52 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 22

Leśna mądrze prawi :ok:

mawin

Post » Pon wrz 26, 2011 20:54 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 22

Gibutkowa pisze:

Byłam i to nie raz. I bez pomówień radzę ale to tylko taka dobra rada. ;)

8O no chyba dziewczyna lekko przesadziła.... :evil: jeśli wie co to pomówienie :lol:
A wogóle kim jesteś xmartix? Uwielbiam "nowe" osoby na forum, które są tak doświadczone że faktycznie mają co się wypowiadać...
Jak ktoś był kiedyś DT i zna realia kociej biedy na ulicach i w schroniskach, nigdy takich głupot by nie wypisywał... :roll:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon wrz 26, 2011 21:35 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 22

Agness78 pisze:A wogóle kim jesteś xmartix?

TOZ

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon wrz 26, 2011 21:57 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 22

Neigh to mam dar zaglądania tam gdzie nie trzeba. Jak będą jakieś info o kocie + brak chętnych do wzięcia, to dajcie znać na pw.....nic nie obiecuję. Ale czy ja kiedykolwiek coś obiecywałam?:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon wrz 26, 2011 22:00 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 22

Neigh pisze:Neigh to mam dar zaglądania tam gdzie nie trzeba. Jak będą jakieś info o kocie + brak chętnych do wzięcia, to dajcie znać na pw.....nic nie obiecuję. Ale czy ja kiedykolwiek coś obiecywałam?:-)

Nieeee no co Ty... Ty?? Nigdyyy... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto wrz 27, 2011 1:43 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 22

...i dlatego jak nie masz co zrobic z psem, to dzwonisz z błaganiem, tak? Vide Tosiek.
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Wto wrz 27, 2011 6:29 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 22

Marta , znowu zaczynasz . Najmniejsze kocięta te schronu które bierze Ulv , trafiają do mnie . Obecnie też jest jeden zdechlaczek . Bardzo chory . Jak chcesz pomóc , to kup kilka saszetek conwalescence , bo potrzebuje , a jak do tej pory to jest na moim i Ulv utrzymaniu . Poprzednie kociątko sama wyadoptowałam . Jest u mojego szwagra . Mnie nic nie umarło . A jeśli chodzi o maluszki Ulv , to były z kotką i już bardzo chore . Ulv szukała u mnie pomocy , ale nie pomogłam , bo miałam 2 maluchy na smoczku . W zeszłym roku trafiło do mnie chyba 15 kociąt na smoczka . Odeszły 2 najmniejsze . Przeżywają te maluchy , które są wyłapywane na wejściu do schronu . Te które tam ciuteńkę posiedzą są natychmiast chore . Co roku Ulv przywozi do mnie najmniejsze kocięta ze schronisko po kilkanaście szt na rok . Odeszło może z 5 . Więc nie mów ze żaden nie przeżywa , bo mnie obrażasz .

BIANKA 1

Od: Wto lis 13, 2007 6:06

Post » Wto wrz 27, 2011 8:25 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 22

dziewczyny nie ma co odpowiadać xmartix. nie rozumiem jej zachowania i albo wynika ono z jakiś pobudek osobistych albo jest jeszcze tak naiwna i ślepa że nie widzi ile kociąt i kotów dorosłych odchodzi w schronisku z powodu chorób, ilości zarazków i wirusów i słabej opieki wetów.
Bianka, Ulv wiemy co robicie i ile kociąt i kotów żyje tylko dzięki wam (psów zresztą też :-)), dzięki temu, że zabrałyście je ze schroniska.

mawin

Post » Wto wrz 27, 2011 15:53 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 22

Wiesz, na wetów też nie narzekaj bo starają się robić tyle ile się da. Są gorsi...

_leśna_

Post » Wto wrz 27, 2011 18:00 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 22

Ponawiam pytanie :]

Nie rzuciło się wam w oczy gdzieś - że szuka ktoś rudego wykastrowanego kocura z ciętym uchem ?

Łazi u mnie po ulicy od kilku dni

_leśna_

Post » Wto wrz 27, 2011 18:49 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 22

Plamka [']ObrazekPepe ObrazekObrazek
"Koty lubią muchy, a muchy lubią koty"

playbunny71

Od: Pon kwi 25, 2011 18:26

[poprzednia][następna]